Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Do tego wszystkiego jeszcze nowe hibiskusy i zielistka...no ho ho ho... Ty to masz szczęście :D
Bardzom ciekawa kolorów i wyglądu kwiatów,oj bardzom :D
Ja strąciłam 2 pąki na El Capitolio,okien myć mi się zachciało przed zimą :evil: szalona a teraz tylko łososiowo-różowy ma dorodny znowu pąk :wink:
Aga muszę Ci się przyznać,że fiołek padł :cry: ale to było do przewidzenia :oops: pisałam Ci przecież,że mam takie zdolności :oops:
natomiast Neris puścił wąsy i dziś wsadziłam go do ziemi,nakryłam butelką i czekam jak wypuści listki...bo to chyba tak ma być,prawda? :;230 ;:168

Widzę Twojego bordowo listnego grudnika,super :uszy
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aguś bardzo ładny awatar ;)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

witam się wieczorowo
gile mnie co jakiś czas otumaniają i nie mam sił podnieść się z łóżka a zaraz potem jest zupełnie ok... dziwne :shock:

KaRo - zielistka faktycznie nowość, ale hibiskusy mieszkają ze mną już dobre ponad 2 miesiące, M mnie namówił na zakup w Kauflandzie :shock: bo po 4 czy 5zł były... mam nadzieję, że pąki się utrzymają ;:218 Dla Ciebie za to ;:63 z przymrużeniem oka, za zbicie pąków swojemu cudakowi ;:124 ale przyznaję się - odkąd szybko robi się ciemno to i ja strąciłam swojemu żółtemu już ze 2 pąki ;:170 próbując opuścić rolety... w sumie nie wiem po co, w końcu kwiaty zasłaniają już 2/3 okna :;230
Fiołek Ci padł? a dostałaś sadzonkę czy liścia? bo jak liścia to kiedyś podeślę Ci sadzonkę, nie martw się, ja ukatrupiłam wieeeele liści ;:224 sadzonek zresztą też haha Z nerysem natomiast życzę powodzenia, robisz to prawidłowo ;:108
kwiaciara pisze:Życzę szybkiego ukorzenienia i rozmnożenia :) , no i nowego domu haha

ech... dziękuję ;:168 ale dom to w najbliższej przyszłości to raczej... niemożliwość ;:222 zbyt często się przeprowadzam to raz (sprzedając mieszkanie niekoniecznie trzeba stracić a sprzedając dom traci się zawsze) a dwa... dla naszej dwójki dom? eeee.... Pognieżdżę się zatem na tych parapetach co mam ;:224

Stokrotkania - fajnie, że zajrzałaś po przerwie ;:168 u mnie też na małych sadzonkach grudnikowych są pąki... byle to nie wróżyło szybkiego przybycia grudnia ;:202

polikola pisze:skoro na hibiskusach jakieś pączki rosną to nic tylko się cieszyć

yhym :tan
eva- pisze:Fajna Zielistka, ta "rasowa" chyba ma szersze listki niż ta "zwykła"?

właśnie też zauważyłam, choć jak kupowałam tą zwykłą to też wydawały się te liście jakby szersze... ale nie dość, że szybko się odprostowały to jeszcze nowe urosły i cienkie i niepozwijane, znaczy ściema ;:222
eva- pisze:Moje Grudniki też mają już pąki, ale zostają jeszcze na dworze

a gdzie mieszkasz bo nie pamiętam? w moich Suwałkach to już prawie zima :;230 w dzień max 10* a nocą... nawet nie wiem, za zimno aby okno otwierać ;:129
szarotka66 pisze:Ty to masz szczęście, albo grudnik je ma, że mieszka u Ciebie

toż jasne, że grudnik ma ten przywilej zamieszkiwania pięknej półki z OBI :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
kwiaciara
200p
200p
Od: 28 wrz 2011, o 00:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Jak miło zobaczyć twoją uśmiechnięta buzię ;:168
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

mniodkowa pisze:

a gdzie mieszkasz bo nie pamiętam? w moich Suwałkach to już prawie zima :;230 w dzień max 10* a nocą... nawet nie wiem, za zimno aby okno otwierać ;:129

Po drugiej stronie mapy :;230 :;230 w opolskim.
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p
Od: 16 maja 2012, o 15:31

Post »

jaki piękny nowy avatar :wit
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Aguś w locie błyskawicy przebrnęłam przez zaległości u Ciebie. ;:196
Wspaniały miałaś urlop, kwiatuszki masz piękne, parapety wszystkie fajnie pokazane.
No i powiem jeszcze krótko fajnie Cię Wiktoria urządziła. ;:215 Parapet też dosłała? ;:191
Zdrówka życzę, bo też "pociągająca" jestem. :wink:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

polikola, kwiaciara, Ania - dzięki dziewczynki ;:196

Arletko, fajnie, że bywasz na forum ;:196 dziękuję za miłe komentarze.
arlet3 pisze: fajnie Cię Wiktoria urządziła. Parapet też dosłała?

parapetu nie wysłała ;:222 ale kwiatki darowane to parapet mogę sobie kupić :wink:

Obrazek

fiołki dalej tylko w liściach ;:188 no ale co? rosną te liście to nie wywalę ;:185 mają jeszcze jeden... rok ? :shock: na zebranie się w garść.. jak na wiosnę mi nie zakwitną... to się ich pozbędę z wielkim hukiem ;:159

A tu reo... trochę narzekałam, że kiepsko rośnie, ale odkąd stoi na południowym parapecie to rozszalało się, że aż musiałam pociąć, ukorzenić i dosadzić ;:108

Obrazek

Dziękuję za wizyty ;:168 gile już mnie powoli opuszczają ufff
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Widzisz Aga jaka ty pomysłowa jesteś, zrobiłaś pięterko i wszystko się zmieściło :;230
A fiołeczkom może za bardzo dogadzasz, że w liście idą. Jeść im nie dawaj, tylko samą wodę, to może się ogarną i będą kwitły :D
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, ale pomysł z tą półeczką - świetny. ;:oj Swoją drogą na Twoim parapecie ścisk i tłok, ale uroczy. Uwielbiam pełne parapety. :D
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
kwiaciara
200p
200p

Post »

Piękne reo i jego domek ;:138
Uwielbiam Reo Meksykańskie ;:167 , bardzo wdzięczna roślina
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Te Twoje pięterko co widzę to coraz bardziej mi się podoba, zastanawiam się , czy zmieściłyby się tam grudniki, jeśli tak to byłoby to świetne rozwiązanie :?: Właśnie teraz dostrzegłam, że to są dwie półeczki, kupiłaś je chyba w ikei tak ?
Widzę senecio jeszcze walczy.. :;230

Edit:

Właśnie weszłam na stronę Ikei, sprawdziłam wymiary i grudniki miałyby na tych pięterkach za ciasno...
Awatar użytkownika
kwiaciara
200p
200p

Post »

Ja moje fiolki zmuszam do kwitnienia, wyrywając im bezlitośnie nowe liście ze środka tłumacząc przy tym,że nie chcę więcej liści i teraz ze środeczka mają mi wypuszczać kwiatuszki, potem nawożę i czekam na pączki :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ania - ubiegłaś mnie, masz rację, grudnikom byłoby za ciasno, bo pięterko ma chyba z 15 cm wysokości, dlatego stoją na nim jedynie fiołki a i to te niewielkie, stojaczków można nie łączyć, a i jest 2 razy szersza jeszcze taka, wtedy jeśli masz akurat szeroki parapet to zmieścisz na niej jakieś większe doniczki (np z grudnikiem) - mi ta szersza półka jest za szeroka... mam 28 cm parapety ;:145
tak... senecio po ponownej zmianie domku i zostawieniu tego co jeszcze było żywe... walczy ;:108
kwiaciara pisze:Uwielbiam Reo Meksykańskie

ja też, kiepsko rosło, ale to z braku słońca... teraz ma się super, sztuką jest je zalać :;230
szarotka66 pisze:Swoją drogą na Twoim parapecie ścisk i tłok

taaa... i wszystkie rośliny walczą o miejsce na parapetach... zupełnie nie wiem czemu one nie chcą rosnąć obok na ścianach/stojakach? ;:124
Nolinka pisze:A fiołeczkom może za bardzo dogadzasz, że w liście idą. Jeść im nie dawaj, tylko samą wodę

kochana, ja wiem, że fiołków się nawozem nie podlewa więc i tak nie robię wcale, dostają tylko wodę ;:108 nie wiem.. może święconą powinnam im podrzucić? :;230
kwiaciara pisze:Ja moje fiolki zmuszam do kwitnienia, wyrywając im bezlitośnie nowe liście ze środka

ja kilku fiołkom (tym "starym") też tak zrobiłam i w połowie zadziałało, ale na młodych fiołeczkach nie testowałam... i chwilowo nie będę, ponieważ chyba musiałam głośno nad nimi się ... "uzewnętrzniać" :;230 bo.....

Obrazek

Red Summit

i...

Obrazek

Ek Tatiana :tan

Przyznam się Wam uczciwie, że po ponad roku czekania na te pąki ;:202 zupełnie nie pamiętam jak kwiatki mają wyglądać.. :;230 więc będę miała niespodzianki ;:224

Aha, pochwalę się :wink: wczoraj byłam na ;:136 JA i... 11 chłopaków ;:202 ;:224
Miłego wieczorku ;:7 ja pójdę dziś poprawić, bo do 16 byłam... no ;:222
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gratuluję pączków ;:138 ech też bym musiała przejść się na ;:136 .., ostatni raz to latem przy grillu piłam piwko.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”