Ogród to moje czwarte dziecko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród to moje czwarte dziecko...

Post »

Gabi rabata różana jeszcze nieskończona ,brakuje mi jescze paru różyczek,ale oczywiście zdjęcia znajdą się w wątku jeszcze tej jesieni :D
Renatko to jest zwykła komarzyca,ona nie zimuje niestety :(
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

_oleander_ u mnie wygląda podobnie, istne kretowisko :;230, w jakich odstępach masz porobione te dołki, czy ziemię pod róże jakoś przygotowywałaś? Ja na razie mam przekopaną z obornikiem granulowanym i zastanawiam sie co dalej?
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Ilonuś byłam u Ciebie i widziałam....piękne dołeczki.Ja mam co 40cm jak będzie zbyt gęsto to będę się później martwić...niewiadomo czy wszystko przeżyją no i jak będą rosły ...tak jak piszesz u siebie co innego pisze producent ,a co innego pogoda i warunki nam serwują...Jeśli chodzi o ziemie to kupiłam gotowe podłoże do róż i nic innego w dołki nie wkładam..początki ,początki..zobaczę jak sobie bedą radziły i najwyzej będę je później dokarmiać.. ;:196
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to jednak zdjęcia nie oddają rzeczywistych odstępów, bo ja mam co 60cm, a wygląda gęściej niż u Ciebie, oczywiście pomiędzy różami (środkami dołków). Ta pogoda mnie wykończy cały weekend ma padać, a ja jeszcze wszystkich cebulowych nie posadziłam, poza tym mam jeszcze kilka innych rzeczy do zrobienia, a tu żadnych perspektyw na poprawę ;:223
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

OLUNIA pisze:nie przesadź kochana z tym żelastwem....
Oluniu, na ten rok definitywnie skończyłam zamówienia :;230 Wiata nieco poniżej oczekiwań, ale jak obrośnie będzie ok. :;230
Ja też czekam na różyczki, niestety niektóre będą dopiero w listopadzie.. a teraz wyjątkowo pogoda sprzyja do sadzenia ;:65
Ciekawa jestem bardzo Twojje rabatki, przyszły sezon będzie piękny ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Oluniu gdzieś mi się zapodziałaś ...ale juz Cie odnalazłam i bardzo się cieszę ,bo uwielbiam Twój dopieszczony ogród :lol: A jeszcze takie zmiany juz nie mogę się doczekać różanego spektaklu za rok ;:65
Pieknę ogrodowe fotki ;:138
Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę miłego ,słonecznego dnia !!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Pięknie u Ciebie , choć już jesiennie :) Pięknie i ...czyściutko . U mnie wszędzie walają się igły - nie nadążam z ich zgrabianiem i wymiataniem - syzyfowa praca !
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Hej Danuś :wit ,no jak mogłaś mnie zgubić :) tym bardziej się cieszę ,że mnie odnalazłaś i mnie odwiedziłaś...goście u mnie zawsze mile widziani i Ci w realu i Ci wirtualni ;:108
Wiesz ,sama jestem ciekawa jak będzie wyglądać ta moja rabata różana ,czy nie przesadziłam z ilością ,czy nie będzie zbyt pstrokato...no ,ale cóż jak się nie przekonam to się nie dowiem...wsadziłam też trochę tulipanów ,hiacyntów i krokusów,żeby przed różyczkami nie było "ŁYSO",a całe obrzeże obsadziłam lawendą ;:108 ;:196
Witaj Ewelinko jak miło ,że zajżałaś ;:196 staram się na bieżąco sprzątać i latam z odkurzaczem dwa razy w tygodniu :;230 ,ale jednak u mnie to dużo mniej do sprzątania niż u Ciebie ...ja mam mało sosenek..i liściastych też nie mam za wiele to i porządek łatwiej utrzymać ;:108
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu :wit
jak różanka? Idzie do przodu?
Bisia_
200p
200p
Od: 26 lip 2012, o 11:27

Post »

Olu chciałam zapytać czy rabatka różana już gotowa?
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Witam wieczorową porą :wit
W sobotę odebrałam od Ewuni moje ostatnie różyczki i dziś wykorzystałam jeden z ostatnich cieplejszych dni i rabata różana ukończona ;:108 Troszkę się napracowałam ,ale przyjemnie :) ,nie wiem tylko czy ją korować ,bo jak później te kopczyki zrobię i na wiosnę będę rozkopywać to troszkę bałagan sie zrobi ...muszę jeszcze to doczytać ...a jak Wy robicie ?

Oto efekt mojej pracy... :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze troszkę jesieni i bałaganu na który nie ma silnych :D ...

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

;:63
Dobra robota, krótko mówiąc :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo ładnie wyszła Ci ta różana rabata, fajnie wkomponowana w to co było, wygląda tak jakby była tu od zawsze, ale będzie się działo w przyszłym roku jak te ślicznotki zakwitną, ech byle do wiosny. Troszkę zazdroszczę Ci, że już posadzone i rosną, moich jeszcze wszystkich nie ma, a zapowiadają coraz gorszą pogodę, troszkę się boję czy zdążą się ukorzenić.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Oluniu, rabatka wyszła super, już widzę te róże w czerwcu ;:170 lawenda widać ładnie się przyjęła, będą ogromne krzaki w przyszłym sezonie! Ja też sadziłam ostatnio lawendę, ale moje to małe berbecie przy Twoich :lol:
Jak zrobisz kopce to warto podsypać korą, ja przynajmniej tak zrobię, dodatkowa izolacja od mrozów. Na wiosnę rozprowadze ziemię na rabatę i dosypię kory jeśli będzie potrzeba, trochę bałaganu musi być na różance :D
Ściółkowanie róż to pożyteczny zabieg, choć niektórzy odradzają korę. Ja z wygody i względów estetycznych ją stosuję i nie zauważyłam negatywnego wpływu.
ps. zadzroszczę, że już wszystkie róże posadziłaś ;:144 Ja chyba będę sadzić do grudnia :;230
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Bisia_
200p
200p
Od: 26 lip 2012, o 11:27

Post »

Super to wygląda :wink:
A jak zaczną róże kwitnąć to dopiero będzie pięknie ;:168
ODPOWIEDZ