No i masz,niedosyć,że masz rękę do kwiatków to jeszcze pięknie dziergasz i co ważne masz pomysły na dzierganie-szydełkowe kwiatki i ludki niczym żywe-gratuluję zdolności i pomysłowości
Pozdrawiam
Dziękuję wszystkim za wizytę i przemiłe komentarze Nilay bardzo mi miło i zaglądaj kiedy tylko masz ochotę
Joluś adenium i 2 plumerie kupowałam niedawno u misiaj19....od dawna przeglądałam oferty ,żeby natrafić na te dwie rośliny razem u jednejo sprzedającego i w końcu trafiłam
U mnie jeszcze na całego kwitną begonie i jestem w szoku bo czytałam ,ze niektórzy już pochowali bulwy ..wczoraj wieczorem zabrałam je z dworu na ganek
Tereniu ,miałam kiedyś w ogrodzie dalie wysokie i zawsze czekałam do pierwszego przymrozku aż ściął liście.Wtedy dopiero ścinałam pędy a kępy bulw w skrzynki i do piwniczki pod tarasem A z begoniami chyba tez tak postąpię
Hej.hej Dorotko witaj w moim kąciku
Przeczytaj mój pierwszy post na 1 str.to się dowiesz ,że mój ogród to prawie tylko trawnik ale na kolejnych stronkach są i fragmenty ogrodu przydomowego i kurki i kaczuszki... rozgość sie proszę i pozwiedzaj te kilka stron mojego wątku
A ja wstąpie z rewizytą do Ciebie troszkę pózniej bo pora goni mnie do kuchni
Iwonko witaj kochana roślinki od Ciebie mają się dobrze,tylko martwi mnie Hortensja bo ma mokro,ale podeschła troszkę,ale chyba ma prawo,myślę ze odbije....
Majeczko bardzo sie cieszę i trzymam kciuki,żeby ładnie sie ukorzeniły.Hortensje warto przyciąć dolne liście o połowę a całe zostawić tylko 2 górne i oczywiście stożek wzrostu.No i jeśli są w cieple to pod kloszem z worka foliowego.Powinny sie ukorzenić ale przez zimę będą wytwarzać bryłę korzeniową a wzrost podejmą dopiero wiosną.
Dziękuję Arku miło mi,ze znowu do mnie zajrzałeś i pozdrawiam Cię ciepło
Ostatnio jestem trochę zajęta i rzadziej zaglądam na FO ale robię fotki i pokażę na raty co u mnie kwitnie i jakie nowości.Z nowości to zakupiony na all . nowy kwietnik
Najstarsza azalia kwitnie już u mnie 5 -ty rok oczywiście z przerwami letnimi ,kiedy wystawiam wszystkie na zewnątrz domu a przynoszę ,kiedy już otwierają pąki