Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

W sobotę ma być słonecznie i 14st. Kolejne dni chłodne i deszczowe, tylko kilka stopni w ciągu dnia... ostatnia dekada ma być cieplejsza, ale przecież to tylko prognozy...
Dominiś, jak jest słonecznie, to ubierasz się ciepło i działasz... ja wczoraj nawet nie zmarzłam tańcząc z kosiarką. Ale ogólnie pogoda już nieciekawa i coraz trudniej się człekowi zmusić do wyjścia.
Aguś, ja mam spory areał do skoszenia, więc łatwo się zgrzać, a przy ostatnich wiatrach przewieje człowieka i choroba gotowa. Ten zestaw ubraniowy wczoraj świetnie się sprawdził.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O, czytam o modzie ogrodowej. Wyszłam wczoraj posadzić trochę cebul no i oczywiście zaczęło padać... zdążyłam posadzić chyba tylko 20 szt. a gdzie reszta? ;:174 może dzisiaj się uda. Na razie jest ładnie ale co będzie po południu... ;:224
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przypomniałaś mi o koszeniu... :?
Dylematy pogodowo-ubraniowe... :) Tak bardzo nie lubię nakrycia głowy, ciągle nie mogę się przyzwyczaić, że w ogrodzie od pewnego momentu tak trzeba.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Bezrekawniki sa fajne, tyle ze u mnie sie nie sprawdza, bo ja wlasnie w bicepsy marzne. Jak jest ponizej 24 stopni, to nawet swetra nie sciagam, bo mi zimno :wink: U mnie w bezrekawniku wyglada to tak, ze zakladam dwa cieple podkoszulki z dlugim rekawem, cieply swetr, bluze dresowa, polar, bezrekawnik ... i czuje sie jak te male dzieci kiedys, co je mama wbijala w taki sztywny ladny goralski kozuszek :;230
Ale w zeszlym roku wyprobowalam swetr do biegowek. Junior jezdzi na nartach biegowych i ma taki lekki welniany swetr z ociepleniem i "oddychajaca" podszewka antywiatrowa, to sobie wypozyczylam a ze sie sprawdzil jak na moje potrzeby, to sobie tez zapodalam taki i jest ok.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Na razie nie wychodzę z domu, jeśli nie muszę. Koty też odmawiają wychodzenia na dwór. Tylko Czarniuta i Chudzinka chodzą na spacery, ale we dwie zawsze przyjemniej :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Witam Cię Aguniu! :wit Po cichutku jak myszka :wink: chodzę po Twoim pięknym ogrodzie i marzę, że kiedyś też doczekam się takiej oazy. Wiesz, że Twój ogród to mój najpiękniejszy na tym forum ;:196 , (chociaż oczywiście wszystkie są piękne)., ale chyba każdy ma swój ulubiony. Jesień w ogrodzie masz cudną. kolorów mnóstwo, bajecznie :tan pozdrowionka ;:333
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
x-ag-a
---

Post »

Grażynko, dziękuję za ciepłe słowa pod adresem mojego ogrodu... miło mi, że właśnie mój przypadł Ci do gustu :) Jesień w otoczeniu drzew jest piękniejsza i bardziej kolorowa, chciałabym tylko móc częściej ja fotografować, ale niestety szybko zapada zmrok... Czekam, aż pokażesz swoje pierwsze fotki :) Pozdrawiam!
Ewa, ja też chcę nie wychodzić z domu, a muszę :twisted: Imiona kociambrów oryginalne :)
Julek, ja jestem zmarźlak a jednocześnie nie lubię się grubo ubierać... ile się D. musi nagadać, wie tylko on (i ja :)). W każdym razie, mnie ubieranie się na cebulkę odpowiada, dopóki mogę się swobodnie poruszać. Wciśnięcie mnie w ciasny kożuszek powoduje atak klaustrofobii ;-))) Sweter do biegówek to może być to!
Ewa, koszenia już dużo nie ma - wywiozłam zaledwie półtorej taczki, z czego połowa to były liście. Nakryć głowy też nie lubię, ale jeszcze bardziej bólu, który z przewiania pojawia się jak w banku.
Justynko, życzę, żeby pogoda dziś dopisała - ja też mam do posadzenia cebulowe... nie dużo, ale zawsze. Wczoraj kończyłam kosić o zmroku - strasznie szybko robi się ciemno, a jeszcze gorzej rano wstać.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja dzisiaj już muszę w końcu posadzić te moje cebulowe, bo ileż to można odkładać. Ale gdy spoglądam przez okno i widzę te kołyszące się na wietrze gałęzie, to mi jakoś ochota przechodzi. Po co ja te cebulowe kupowałam?
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie najbardziej martwi deszcz. Wygania mnie z ogrodu szybciej niż zmrok. Rano budzę się przed budzikiem - coś nie mogę spać ...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus znam ten bol :wink: u mnie tez ciagle gadanie sie odbywa - gdzie masz czapke, zawiaz szalik, znowu posialas rekawiczki, nie wychodz bez skarpet .. a ja tylko foto szybko pobieglam zrobic :twisted: nieraz gdybym go tak nie lubila, to bym go udusila wlasnymi bezrekawiczkowymi lapkami ;:130 Swetr i bezrekawnik i spodnie do kompletu, tez D. kupil, bo ja sie zebrac nie moglam :oops: a on sie chyba patrzec na latajaca w za duzym swetrze Julke nie mogl :;230

ps mam dzisiaj jak Wanda tz jak widze te szalejace galezie za oknem, to zapominam o cebulach momentalnie :lol:
x-ag-a
---

Post »

Wanda, Justi, Julek - pamiętam, że cebule sadziłam też w grudniu, więc nie widzę powodu dla którego miałabym to robić w wietrzny październik ;-)
Julek, nasi D. to bliźniacy i mają z nami podobne przejścia; dobrze, że przy tym jest wesoło :) Wiesz, że ja w zimie w szlafroczku zdjęcia na zewnątrz cykam ;-) Zakładam wielkie buty D. i biegam ;-)) Muszę mieć 'opinię' na wsi :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

aguniada pisze: Wiesz, że ja w zimie w szlafroczku zdjęcia na zewnątrz cykam ;-) Zakładam wielkie buty D. i biegam ;-)) Muszę mieć 'opinię' na wsi :D
W zimie? :;230 ja tak biegam teraz, w weekendy. Potem to już trochę za zimno :lol:
Cebulowe też czekają, spokojnie, jeszcze mamy duuuuużo czasu :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale to dobrze że nasi mężowie tacy opiekuńczy. Mój ciągle na mnie krzyczy że mam nerki na wierzchu i podkoszulkę mam założyć :;230
A co do zimy to już zdarzyło mi się biegać po dworze w krótkich spodenkach :;230
x-ag-a
---

Post »

Kasik, oczywiście, że w zimie ;-) mam taki ciepły, kożuszkowaty, do ziemi, w pięknym oczobijnym łososiowym kolorze, do tego wielkie buty D. i jest się z czego/kogo pośmiać :D
justyna_gl pisze:Mój ciągle na mnie krzyczy że mam nerki na wierzchu i podkoszulkę mam założyć :;230
Jakbym słyszała swojego! :D
Justi, ja mam to po mamie :) a Ty?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam Cię pięknie Agnieszko właśnie wróciłam z ogrodu - sadziłam dary ;:224 . Jak ja się nie mogę już doczekać wiosny, tyle nowych roślin mi zakwitnie ;:138 Pogoda średnia - nie pada, nie za zimno, nie za ciepło, słoneczko przykryte chmurami :;230
Miłego dnia i cieplejszego, żebyś mogła jedną kamizelkę przynajmniej zdjąć.Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”