Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11
W sobotę ma być słonecznie i 14st. Kolejne dni chłodne i deszczowe, tylko kilka stopni w ciągu dnia... ostatnia dekada ma być cieplejsza, ale przecież to tylko prognozy...
Dominiś, jak jest słonecznie, to ubierasz się ciepło i działasz... ja wczoraj nawet nie zmarzłam tańcząc z kosiarką. Ale ogólnie pogoda już nieciekawa i coraz trudniej się człekowi zmusić do wyjścia.
Aguś, ja mam spory areał do skoszenia, więc łatwo się zgrzać, a przy ostatnich wiatrach przewieje człowieka i choroba gotowa. Ten zestaw ubraniowy wczoraj świetnie się sprawdził.
Dominiś, jak jest słonecznie, to ubierasz się ciepło i działasz... ja wczoraj nawet nie zmarzłam tańcząc z kosiarką. Ale ogólnie pogoda już nieciekawa i coraz trudniej się człekowi zmusić do wyjścia.
Aguś, ja mam spory areał do skoszenia, więc łatwo się zgrzać, a przy ostatnich wiatrach przewieje człowieka i choroba gotowa. Ten zestaw ubraniowy wczoraj świetnie się sprawdził.
- justyna_gl
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O, czytam o modzie ogrodowej. Wyszłam wczoraj posadzić trochę cebul no i oczywiście zaczęło padać... zdążyłam posadzić chyba tylko 20 szt. a gdzie reszta?
może dzisiaj się uda. Na razie jest ładnie ale co będzie po południu... 

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przypomniałaś mi o koszeniu...
Dylematy pogodowo-ubraniowe...
Tak bardzo nie lubię nakrycia głowy, ciągle nie mogę się przyzwyczaić, że w ogrodzie od pewnego momentu tak trzeba.

Dylematy pogodowo-ubraniowe...

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Bezrekawniki sa fajne, tyle ze u mnie sie nie sprawdza, bo ja wlasnie w bicepsy marzne. Jak jest ponizej 24 stopni, to nawet swetra nie sciagam, bo mi zimno
U mnie w bezrekawniku wyglada to tak, ze zakladam dwa cieple podkoszulki z dlugim rekawem, cieply swetr, bluze dresowa, polar, bezrekawnik ... i czuje sie jak te male dzieci kiedys, co je mama wbijala w taki sztywny ladny goralski kozuszek
Ale w zeszlym roku wyprobowalam swetr do biegowek. Junior jezdzi na nartach biegowych i ma taki lekki welniany swetr z ociepleniem i "oddychajaca" podszewka antywiatrowa, to sobie wypozyczylam a ze sie sprawdzil jak na moje potrzeby, to sobie tez zapodalam taki i jest ok.

Ale w zeszlym roku wyprobowalam swetr do biegowek. Junior jezdzi na nartach biegowych i ma taki lekki welniany swetr z ociepleniem i "oddychajaca" podszewka antywiatrowa, to sobie wypozyczylam a ze sie sprawdzil jak na moje potrzeby, to sobie tez zapodalam taki i jest ok.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na razie nie wychodzę z domu, jeśli nie muszę. Koty też odmawiają wychodzenia na dwór. Tylko Czarniuta i Chudzinka chodzą na spacery, ale we dwie zawsze przyjemniej 

- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Cię Aguniu!
Po cichutku jak myszka
chodzę po Twoim pięknym ogrodzie i marzę, że kiedyś też doczekam się takiej oazy. Wiesz, że Twój ogród to mój najpiękniejszy na tym forum
, (chociaż oczywiście wszystkie są piękne)., ale chyba każdy ma swój ulubiony. Jesień w ogrodzie masz cudną. kolorów mnóstwo, bajecznie
pozdrowionka 

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Grażynko, dziękuję za ciepłe słowa pod adresem mojego ogrodu... miło mi, że właśnie mój przypadł Ci do gustu
Jesień w otoczeniu drzew jest piękniejsza i bardziej kolorowa, chciałabym tylko móc częściej ja fotografować, ale niestety szybko zapada zmrok... Czekam, aż pokażesz swoje pierwsze fotki
Pozdrawiam!
Ewa, ja też chcę nie wychodzić z domu, a muszę
Imiona kociambrów oryginalne 
Julek, ja jestem zmarźlak a jednocześnie nie lubię się grubo ubierać... ile się D. musi nagadać, wie tylko on (i ja
). W każdym razie, mnie ubieranie się na cebulkę odpowiada, dopóki mogę się swobodnie poruszać. Wciśnięcie mnie w ciasny kożuszek powoduje atak klaustrofobii ;-))) Sweter do biegówek to może być to!
Ewa, koszenia już dużo nie ma - wywiozłam zaledwie półtorej taczki, z czego połowa to były liście. Nakryć głowy też nie lubię, ale jeszcze bardziej bólu, który z przewiania pojawia się jak w banku.
Justynko, życzę, żeby pogoda dziś dopisała - ja też mam do posadzenia cebulowe... nie dużo, ale zawsze. Wczoraj kończyłam kosić o zmroku - strasznie szybko robi się ciemno, a jeszcze gorzej rano wstać.

Ewa, ja też chcę nie wychodzić z domu, a muszę

Julek, ja jestem zmarźlak a jednocześnie nie lubię się grubo ubierać... ile się D. musi nagadać, wie tylko on (i ja

Ewa, koszenia już dużo nie ma - wywiozłam zaledwie półtorej taczki, z czego połowa to były liście. Nakryć głowy też nie lubię, ale jeszcze bardziej bólu, który z przewiania pojawia się jak w banku.
Justynko, życzę, żeby pogoda dziś dopisała - ja też mam do posadzenia cebulowe... nie dużo, ale zawsze. Wczoraj kończyłam kosić o zmroku - strasznie szybko robi się ciemno, a jeszcze gorzej rano wstać.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja dzisiaj już muszę w końcu posadzić te moje cebulowe, bo ileż to można odkładać. Ale gdy spoglądam przez okno i widzę te kołyszące się na wietrze gałęzie, to mi jakoś ochota przechodzi. Po co ja te cebulowe kupowałam?
- justyna_gl
Mnie najbardziej martwi deszcz. Wygania mnie z ogrodu szybciej niż zmrok. Rano budzę się przed budzikiem - coś nie mogę spać ...
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Agus znam ten bol
u mnie tez ciagle gadanie sie odbywa - gdzie masz czapke, zawiaz szalik, znowu posialas rekawiczki, nie wychodz bez skarpet .. a ja tylko foto szybko pobieglam zrobic
nieraz gdybym go tak nie lubila, to bym go udusila wlasnymi bezrekawiczkowymi lapkami
Swetr i bezrekawnik i spodnie do kompletu, tez D. kupil, bo ja sie zebrac nie moglam
a on sie chyba patrzec na latajaca w za duzym swetrze Julke nie mogl
ps mam dzisiaj jak Wanda tz jak widze te szalejace galezie za oknem, to zapominam o cebulach momentalnie

ps mam dzisiaj jak Wanda tz jak widze te szalejace galezie za oknem, to zapominam o cebulach momentalnie

Wanda, Justi, Julek - pamiętam, że cebule sadziłam też w grudniu, więc nie widzę powodu dla którego miałabym to robić w wietrzny październik ;-)
Julek, nasi D. to bliźniacy i mają z nami podobne przejścia; dobrze, że przy tym jest wesoło
Wiesz, że ja w zimie w szlafroczku zdjęcia na zewnątrz cykam ;-) Zakładam wielkie buty D. i biegam ;-)) Muszę mieć 'opinię' na wsi 
Julek, nasi D. to bliźniacy i mają z nami podobne przejścia; dobrze, że przy tym jest wesoło

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
W zimie?aguniada pisze: Wiesz, że ja w zimie w szlafroczku zdjęcia na zewnątrz cykam ;-) Zakładam wielkie buty D. i biegam ;-)) Muszę mieć 'opinię' na wsi

Cebulowe też czekają, spokojnie, jeszcze mamy duuuuużo czasu

- justyna_gl
Ale to dobrze że nasi mężowie tacy opiekuńczy. Mój ciągle na mnie krzyczy że mam nerki na wierzchu i podkoszulkę mam założyć 
A co do zimy to już zdarzyło mi się biegać po dworze w krótkich spodenkach

A co do zimy to już zdarzyło mi się biegać po dworze w krótkich spodenkach

Kasik, oczywiście, że w zimie ;-) mam taki ciepły, kożuszkowaty, do ziemi, w pięknym oczobijnym łososiowym kolorze, do tego wielkie buty D. i jest się z czego/kogo pośmiać 

Justi, ja mam to po mamie
a Ty?

Jakbym słyszała swojego!justyna_gl pisze:Mój ciągle na mnie krzyczy że mam nerki na wierzchu i podkoszulkę mam założyć

Justi, ja mam to po mamie

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam Cię pięknie Agnieszko właśnie wróciłam z ogrodu - sadziłam dary
. Jak ja się nie mogę już doczekać wiosny, tyle nowych roślin mi zakwitnie
Pogoda średnia - nie pada, nie za zimno, nie za ciepło, słoneczko przykryte chmurami
Miłego dnia i cieplejszego, żebyś mogła jedną kamizelkę przynajmniej zdjąć.

Miłego dnia i cieplejszego, żebyś mogła jedną kamizelkę przynajmniej zdjąć.