Mój ogród na fotografii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii

Post »

Dzięki Marysiu, ;:180 byłam już u Ciebie z rewizytą. Zgadza się ...u mnie można spotkać różne " stworzonka " żabek co niemiara- uwielbiam ich kumkanie, czaple, boćki, zaskrońce wylegujące się latem nad stawem, jaszczurki, wiewiórki na orzechu włoskim a ptaszki prześliczne budzą nas swoim świergotem. Raj na ziemi......

-- 9 paź 2012, o 15:47 --

Marzka, dzięki, że byłaś ;:180 i fajnie , że masz juz lokum dla Pana Rdeścika. ;:215 Pamiętaj,że musi to być solidne drzewko, bo sił witalnych on ma co niemiara. Pozdrawiam, będę do Ciebie zaglądała ....no i oczywiście , zawsze jesteś mile widziana w moich progach.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gosiaczku! Wiesz ja juz się pogodziłam z tą likwidacją oczka, do tej pory syn czyścił je...
Teraz budują się w innej miejscowości, mają inne obowiązki ...a więc troska o nie spoczęła na mnie ...Mimo czyszczenia z 2 - 3 razy w roku -efekt był nieciekawy przez liście. Jak chcę odpocząć nad wodą ....idę na pomost , nad staw i tam wyciszam się , słuchając rechotu żab, obserwując ławice karasi. Ale zrobiło mi się romantycznie , prawda? Zaglądnę znowu do Ciebie ,aby podziwiać Twój urzekający ogród...Zapraszam do siebie...
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No tak zrobiło się romantycznie i bajecznie u Ciebie a mnie jest smutno bo byłam teraz w ogrodzie i niby jeszcze wszystko prawie kwitnie ,ale jest już zdecydowanie jesiennie i skończy się siedzenie w ogródku ,biesiadowanie ,obiadki wnuczków w ogródku tak mi się zrobiło zupełnie nostalgicznie ;:108 ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluniu! Główka do góry ...zima szybko minie i znowu będziemy szaleć w ogrodzie. Ja dzisiaj naprawdę mam dosyć...narobiłam się....zresztą jak zawsze ...a przecież to lubię.. ;:138 Pozdrawiam cieplutko!
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Bogusiu wszystko to wiem ,ale smutno ;:180 Wniosłam bugenwille banana i parę innych drobiazgów bo ;:196 ;:196 szkoda żeby zmarzły bo u nas klimat jest bardziej ostry niż u Was [czytaj u nas} ;:196
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, właśnie przed chwilą opowiadałam synowi o naszych regionalnych powiązaniach ;:215 U nas rano był szron, a o 5:00 1 stopień i do tego zimny wiatr. Po południu ociepliło się ;:215
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U nas tak zimno nie było, ale pod koniec tygodnia zapowiadają przymrozki :?
Trzeba będzie pochować tarasowce :wink:
Bogusiu, Twój staw jest wspaniały, nie ma co żałować oczka mając taki staw ,ryby , ptaki ... a pracy mniej :wink:
Miałam okazję przez pół roku mieszkać i opiekować się takim wielkim ogrodem, to jest wyzwanie ;:108 , samo koszenie, zbieranie owoców itp, trudno ogarnąć całość , i duże koszty aby upiększyć taki teren :wink: Podziwiam Twoja pracę , Bogusiu ;:138
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgadza się Kasiu, pracy , czasu, finansów tak duzy ogród pochłania wiele. Mamy podzielone obowiązki..starszy syn ciągniczkiem kosi / koszt 1 koszenia 30 zł- tylko paliwo. /Mąż przycinanie dużych iglaków i wykaszanie skarp, a ja kosiarką w miejscach gdzie nie dojedzie ciągniczek. Młodszy syn z doskoku -pomaga , nie bardzo lubi te prace .Pokazałam na zdjęciach część rekreacyjno - kwiatową A jeszcze tunel foliowy i warzywniak. Ale za to do tej pory mamy swoje pomidory, sałatę, rzodkiewkę, kalafiory...wszystko ekologiczne... ;:215 nie stosujemy żadnych nawożów sztucznych , tylko kompost i wodę. Dobraznoc!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No to całkiem fajna historia,oj jak miło że na Ciebie trafiłam ;:138 Mamy dużo wspólnego ;:108 Tylko Ty masz inny ogród inny dom ,ale w końcu nie o to chodzi wiążą nas te same pasje i jeszcze inne powiązania ;:180 Ja też swoim dzieciom opowiem a szczególnie córce która interesuje się moim forum ;:138 U nas też zimno się zrobiło kwiaty datur są lekko podbrązowiałe ale inne kwiaty jeszcze dzielnie się trzymają. Dzisiaj przejrzałam Twój cały wątek i jestem pełna podziwu dla Ciebie bo wiem ile to pracy kosztuje ;:215 Zyczę ciepłej nocy ;:196
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Elu! ;:180 Duży ogród fajna rzecz, mozna poszaleć z roślinnością kompozycyjnie,ale ... trzeba naprawdę duzo samozaparcia, wysiłku, czasu...a przede wszystkim zamiłowania, pasji do Takich działan. U nas dzisiaj jest dosyć cieplo i przed chwilą popadał fajny deszczyk. ;:215 Cieszę się bo, przedz chwilą posadziłam nad stawem roślinki. ;:333 Pozdrawiam cieplutko!
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Bogusiu, fajnie,że masz pomocników w osobach synów i M. My z M sami musimy dawać radę i to na dwa domy. Czasami jest ciężko, ale i tak uwielbiam jeździć na działkę ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu, skąd ja znam te koszty koszenia i w ogóle ogrom pracy na dużym terenie, moje siedlisko ma 84ary. Jednak fajnie, ze synowie pomagają, mój synek też pomaga ile może :wink:
Wracając jednak do Twojej kontuzji, ja rok temu, 30go września skręciłam kostkę, rehabilitacja prawie rok, najbardziej chwalę sobie lasery, a kostka dalej boli jak bolała, ale mniej i opuchliznę rozgoniłam prawie całkiem. Wcześniej taki kartofel zamiast kosteczki
Zmykam na górę, bo pora kąpieli i bajki i spania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu piszesz, że u Ciebie ciepło. U mnie niestety nie bardzo, tzn w samym Krakowie tak, ale na wsi rześko. Polary poszły w ruch! Dobrze, że masz pomoc w ogrodzie swoich bliskich, bo nie dość że taka praca Was zbliża to jeszcze nikt nie czuje się wykorzystywany. Ja niestety muszę się prosić doraźnie o pomoc ;:131 , bo z własnej inicjatywy nikt nie chce. Pewnie ich do tego nie przyzwyczaiłam. ;:202
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ateno![/b]Jak się robi to co sprawia przyjemnośc, to nie zastanawia się człowiek nad zmęczeniem , kosztami... wieczorem "padnięta" a rano power na całego.Jestem pełna podziwu dla Ciebie i Twojego M...no, no ...prowadzić dwa domy i do Tego tak urzekający, bajeczny ogród to nie lada wyczyn. ;:215 Pozdrawiam cieplutko, choć deszczowo i z anginką.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marzenko! :wit Z tym skręceniem stawu skokowego , to jest tak, że ja nie potrafię siedzieć w miejscu. ;:222 Lekarz zalecił mi oszczędzanie nózki...a ja owszem przytaknęłam...dzień poleniuchowałam ...a na następny do ogrodu.I jak ona ma się wyleczyć. :?: ..Pozdrawiam!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”