Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)

Post »

Marysiu kochana, dawno nie odwiedzałam Twojego ogrodu, piękny. Cudowne gladiole i słodkie przypołudniki a kozaczki- pozazdrościć. Bardzo cieszę się że opłaciła a raczej odpłaciła się kopcowa przygoda :wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko, a ja do odpowiedzi :shock: :;230
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Marysiu ale szybko sezon zakończyłaś. Pogoda Cię wystraszyła?
Masz przecież kominek. Mój M jeszcze cały czas na wsi.
Szkoda mu grzyby zostawić. :;230 Ja też bym teraz buszowała po lasach gdyby nie ;:101 praca.
Ten tydzień ma być zimny i ciepełko wróci, jeszcze odwiedzisz działeczkę nie raz. :D
Miłej pracy w zimowe wieczory w domowym zaciszu. Wiosną obejrzymy. :wit
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Maryś wstaw jakąś foteczkę kopca
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Justynko - Lato już odeszło -i nic się na to nie da poradzić. Jesień też jest piękna, nawet takie deszczoe nostalgiczne dni mają swój urok...Nasze skrzywienia zawodowe wyłażą w najmniej spodziewanych momentach, nieprawdaż :;230
W kwestii kapliczki ...no zobaczymy czy pomysł uda się zrealizować i czy nie wyjdzie jakiś kicz lub inny potworek
Lusiu - dzięki ;:196
Grażynko - bardzo jestem ciekawa co Ci się uda wydziergać....
Jadziu - mi też jest szkoda..Ale co zrobić, czas płynie....Ja przypołudniki sieję od lat i jeszcze nigdy nie miałam samosiejek. Inna sprawa, że w tym roku kilka razy obcinałam zawiązane nasienniki aby pobudzić je do bardziej intensywnego kwitnienia.
Agnieszko-Stokrotko - bardzo się cieszę że zajrzałaś zapracowana kobieto :lol: Fotki kopca jakieś mam z lata - przyrzekam, że poszukam i wkleję. Jak będę na działce to sfocę, jak wygląda teraz w trakcie przedłużania( takich zdjęć nie mam niestety - nie zdążyłam zrobić, bo tempo przed wyjazdem miałam dość zawrotne :wink:) .
Marylko - wystraszyła mnie pogoda- to fakt :( Kominek jest fajny, jak się w nim pali. Ale rano było już bardzo zimno zwłaszcza w łazience. Nie muszę Ci tłumaczyć, że przyjemne to nie było. Poza tym pusto się zrobiło na działkach. Przez ostatnie dwa tygodnie byliśmy sami na naszych działkach . Tylko mąż Grażynki dzielnie trwał na posterunku za laskiem.Jeszcze na pewno niejeden działkowy weekend przede mną. Teraz byle do wiosny!

Marcinki..

Obrazek Obrazek

Na biało..

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Poza tym pusto się zrobiło na działkach. Przez ostatnie dwa tygodnie byliśmy sami na naszych działkach .
A ja zawsze z niecierpliwością czekam kiedy wszyscy powyjeżdżają i w końcu nastanie cisza i zostaniemy w naszym lesie sami.
Lubię także wiosenne powitania po długiej zimie i majowe weekendy kiedy prawie wszyscy są już w komplecie. No taka już jestem.... wszystko z umiarem i w rozsądnych ilościach. ;:183

Pomysł na kapliczkę wyśmienity ;:215 .... do tego stopnia, że zaczęłam się zastanawiać gdzie by tu taką stworzyć ;:oj ale szybko przywołałam swoje zapędy do porządku myślami typu: "ty najpierw stwórz kobieto jakieś żyrandole w domu, wyżyj się artystycznie malując sypialnię... i zrób porządek w szafie" ;:223

Marcinki są słodkie na Twoich zdjęciach.... w realu mnie tak nie zachwycają.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W sumie nie wiedziałam ,ze trzeba obcinać nasienniki i dlatego mi sie wysiały .Dopiero brat mnie uświadomił ,jak zobaczyłam ,że u niego wciąż pięknie kwitną .Moje jeszcze teraz mają piękne kwiaty właśnie te podcięte ,bo reszta wyginęła śmiercią naturalną
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

constancja pisze:
... i zrób porządek w szafie" ;:223.....
Ewo-Constancjo - jak możesz być aż tak prozaiczną..... ;:185
Jadziu - ja pierwszy raz w tym roku poobcinałam przypołudniki. Jakoś samo mi to przyszło di głowy. I potwierdzam, jeszcze nigdy tak długo nie miałam ładnych kwiatów do października.

Dziewczyny - byłam dzisiaj razem z Lusią57 w wyjątkowo pięknym ogrodzie, pełnym uroczych zakątków, ciekawych roślin, oryginalnych ozdób. Gościła nas przemiła ( wiadomo - z naszego Forum :lol: ) gospodyni JagiS i trzy zjawiskowej urody koty. Nawet jesienna aura nam sprzyjała i świeciło słoneczko (pomimo deszczowych prognoz). Zdjęcia wstawiłam na Kaszubskich pogaduchach, ale chociaż jedno( za zgodą Jagody) pokażę tutaj

Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-ja w sprawie kapliczki,ze strzecha będzie problem,radze krycie deskami i zabezpieczenie lazurą do drewna na zewnątrz.Warto też św.Rodzinę zabezpieczyć szybką.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu - jesteś kochana - ale najpierw trzeba ją ...zrobić :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Widok zapierający dech śliczny kolorowy ogród ;:180 Na pewno Marysiu był to raj dla oczu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Marysiu pięknie i i Ciebie i w odwiedzanym ogrodzie. U mnie w tym roku jesiennych prac nie będzie :( Pocięli mnie w szpitalu i jakieś 3 tygodnie mam z głowy od wszelkich prac fizycznych, ech najgorszy możliwy termin. A tyle pracy i planów :( buuu
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Też bardzo lubię zwiedzać ogrody forumowiczów na żywo, trochę żałuję że nie dane mi było odwiedzić ogrodu Jagody, tym bardziej że nie mam zbyt daleko.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu - naprawdę piękna to była wycieczka, a najbardziej się cieszę, ze słoneczko ;:3 nam świeciło - pomimo deszczowych prognoz.
Chyba była to ostatnia taka frajda w tym roku.
Remiku - och, zdenerwowałam się...Takiego młodego, fajnego kolegę mi pokroili :shock: Życzę zdrówka! Słuchaj doktorów i nie wyrywaj się za szybko na działkę.
Olu - myślę, że nic straconego...

Wczoraj byłam na działce. Zabrałam do domu resztę klamotów i pogrzebałam trochę w rabatkach, a konkretnie w Długiej Rabacie Pod Płotem. Założyłam wreszcie rolborder i posadziłam krokusy(60 szt) i żonkile(45 szt). Ciekawe ile z nich zniknie zimą w paszczach podziemnych potworów.

Na zdjęciach - trochę jesieni i trochę...wiosny :shock:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Z.dzisiaj był na letnisku,zabrał co było do zabrania,będziemy jeździć ale łacznie z wodą.Mamy wszystko odwodnione i zabezpieczone,zostały roślinki do zabezpieczenia na zimę ale zastanawiam się nad zabezpieczaniem róż,i tak przemarzaja i zaczynają walkę o życie wiosną.Jak przeżyję jutrzejszy dzień w pracy to będzie ok.Jutro największy cyrk.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”