Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

Najgorszy to listopad. Grudzień to faktycznie szybciej zleci, zwłaszcza druga połowa. Później ferie (u nas w tym roku chyba zaczynają się w 2 połowie stycznia, albo pod koniec, nie pamiętam), no i człowiek się będzie pocieszał, że coraz bliżej do wiosny :wink: Ale tak naprawdę druga połowa lutego to jakoś zaczynam to czuć :roll: Bo w marcu już dni zauważalnie dłuższe, słońce jak przygrzeje, to czuć, no i mniej zimno (bo ciepło to za dużo powiedziane). Aaaaa... i oczar mi zakwitnie - na to będę czekać ;:oj
Właśnie, muszę posadzić krokusy, żeby coś tam wylazło w lutym/marcu i żeby było się czym podniecać :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór Agnieszko,
Dziękuję za zdjęcie dzidziusiów. Prześliczne! Niestety przez rehabilitacje mam odwyk od lasu na 2 tygodnie, a ja jak znajdę takiego grzybunia, to coś się ze mną dzieje, dostaje oczopląsów ;:219 :roll: i kręcę się w kółko jak pomylona. Potem się uspakajam i szukam dalej :;230
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

o ludzie :shock:
czytam, o tych waszych grzybkach na ogródkach i sobie myślę, że to musi być bardzo fajne. Zawsze uwielbiałam chodzić na grzyby.....a mieć je w ogródku, toż to jak własne pomidorki lub inne pyszności ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

E tam, nie przepadam za grzybami...Za to za kotami i owszem :D Śliczne pyszczki.
Kominka nie mam, może jeszcze kiedyś się pojawi, o ile M da się zmusić do palenia w nim. Na razie rozkoszuję się ogólnym ciepłem z centralnego, okazuje się, że może być w domu za ciepło :shock: Jakoś zima mniej mnie przeraża :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś, jakie piękne grzybki, tak chciałabym pojechać,ale M mówi, że znowu będę chora. :( Czuje się, jak małe dziecko. :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jula ma rację. Najgorszy będzie listopad. Ja jestem najbardziej zadowolona, że jest forum i można zimą pogadać z Wami. Jest więcej czasu. może wreszcie ogarnę wszystkie wątki, bo na razie kiepsko mi to wychodzi.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jule pisze:Przezyjemy tz przeczekamy do wiosny spoko ;:108 teraz jeszcze troche mozna pogrzebac, pozgarniac, oporzadzic ogrodki i bedziemy czekac na swieta ... uwielbiam swieta :heja po swietach styczen-luty i już z gorki :;230 a w marcu, to już goraczka zakupowo-zamawiajaca sie zaczyna i tak na okraglo :wink:
Bardzo mi się podoba taki plan na zimę ;:215 Plan B to wylot do Australii na 5 m-cy ;:209
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Robaczku, według planu Jule zaraz będziemy się cieszyć marcem - mnie też się podoba ten plan :) A swoją drogą, do ciepłych krajów jestem pierwsza w kolejce ;-) Miłego!
Gosiu, ja też najbardziej nie lubię listopada - kojarzy się z ponurą aurą i zimnem. To prawda, zimą będziemy mieć więcej czasu, także dla domu i kuchni, w której lubię zaszaleć :)
Beatko, M. ma rację... wydobrzałaś już całkowicie? Może w weekend uda się Wam pojechać na grzyby?
Ewuś, nawet nie wiesz jak się z Tobą cieszę, że masz ciepło w domu... pamiętam ten nieszczęsny grzejnik rok temu... Kominek sobie wybudujcie... nie musisz prosić M. o rozpalanie - to prosta sprawa i sama tez sobie poradzisz, a jaka frajda :) Kocie pozdrowienia przesyłam :)
Justi, ja też od dziecka zbieram grzyby - uwielbiam je zbierać, a jeszcze bardziej spożywać ;-) Jajecznica z kurkami czy grzyby z cebulką w śmietanie z pieczonymi ziemniakami albo tarta z borowikami i serem to jest czysta poezja smaku... Cieszę się, że chcą u mnie w ogrodzie rosnąć!
Dzień dobry, Marysiu! Jak nastrój i forma? Mam nadzieję, że masaże pomagają :) Mówisz, że na widok grzybów dostajesz oczopląsu? Może to jakieś halucynogeny? ;-)) Miłego!
Dominiś, listopad najgorszy, ale biorąc pod uwagę jak szybko zleciał wrzesień, może nie odczujemy go za bardzo... Po nowym roku będzie już z górki - dłuższy dzień i odliczanie do wiosny :) Kurczaki, przypomniałaś mi, że mam jeszcze paczkę cebul do wsadzenia....
Doris, oj do kopytek grzyby pasowałyby jak ulał... wyszedł Ci ten sos pieczarkowy? :) Jaka dziś u Ciebie pogoda?
Majeczko, napisz czy M. udało się grzybobranie :)
Ewelinko, witaj!
Jula, jasne, że przeczekamy i przeżyjemy... dziś na przykład dzień jest piękny i od razu człowiekowi, mimo pory roku, chce się żyć... zatem życzmy sobie jak najwięcej słonecznych dni :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A może wszystkie grzyby są halucynogenne? :;230 tylko mają rożne działanie. Miłego dnia Agnieszko!
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Grzybki milusie :lol: Nie tak jak kot-synki, ale milusie :wink:
Miłego dnia :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

ale piękne grzybaski ;:oj co do gałęzi też mam dużo do spalenia ale nie mają jak przeschnąć bo ciągle je deszcz moczy :roll:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Agusia u mnie jak patrzysz przez okno to pogoda cudna, słońce ...zadnej chmury.....ale jakby leciutki przymrozek był bo babaeczka jak szłam z piesem skrobała szyby w aucie ;:219
Sosik wyszedł ,jasniste ale do smaku prawdziwków czy podgrzybków, to mu daleko :roll: ..z braku laku :wink:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit tu tez swieci ale zimno, moze jeszcze bez przymrozku ale takie 4 stopnie to tez nie halo. No nic, trzeba troche spraw pozalatwiac i do siostrzycy na obiad jestem umowiona i na ploty.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

;:oj parę dni niebytu na forum i ile się zadziało...nowa część , PanM ;:7 , nowe plany.
Rabata białych wrzosów BARDZO piękna. Właśnie żałuję, że nie postawiłam we wrzosach na jeden kolor ;:131

miłego dnia
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Aguś wichurowo,u mnie już któryś dzień wieje strasznie,że nie można nic robić w ogrodzie.Miłego popołudnia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”