Ania Zuzia i Chłopaki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ania Zuzia i Chłopaki

Post »

Ja myślę że i tak dobrze poradziłaś sobie z książkami ;:63
Ja zauważyłam takie minimum że jak jakaś książka mnie wciągnie to ok 200stron przeczytam w godzinę ale jak coś mnie nuży to nawet i 20 potrafię czytać w godzine..;/ Nie wiem jak ty się z tym wszystkich wyrabiasz, podziwiam Cię. Chociaż czasem wolałabym coś porobić niż siedzieć w domu i się nudzić,a wolnego czasu mam aż za dużo. ;:124
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ksiażki sa ciekawe, ale nie miałam zajęć z logopedii. Uczy nas neurologopeda, która pracuje ze wcześniakami. Mówiła, ze zajmuję sie tymi, które mają poniżej 1 kg i nie potrafią ssać. Jest bardzo miła, ale chyba jeszcze bardziej wymagająca.
1. Na pierwszych zajęciach podała co opracować:
Uczy nas całej szczegółowej budowy mózgu, która część za co odpowiada. Jak działa i wpływa układ nerwowy na mowe i rozumienie. Prawidłowy rozwój mowy.
2. afazja,
3. dyzartria,
4. dyslalia,
5. jąkanie,
6. zaburzenia mowy w rozszczepach podniebienia,
7. zaburzenia mowy w zaburzenia mowy w autyźmie,
8. zaburzenia mowy w uposledzeniach umysłowych,
9. zaburzenia mowy w uposledzeniach słuchu,
10. mutyzm,
11. schizofazja,
12. mutacje i aberacje genetyczne.

Ciekawe ogromnie, ale to wszystko nowości - nie słyszałam ani jednej nazwy oprócz jakąnia. Pani jest bardzo dokładna, szczegółowa. Uważa i ma rację, że nauczyciele przedszkolni i klas 1-3 jako pierwsi wychwytują wady mowy u dziecka i musimy umieć, wiedzieć i się znać. Rodzice dość często są przyzwyczajeni do mowy swego dziecka i nie słyszą niektórych wad. Za mało czasu a zbyt duzo nowych materiałów. MUSZE OPANOWAĆ ;:333

dobra kochani, wracam do nauki, bo mój nałóg FO zrzuci mnie ze schodów mojej edukacji.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Przyszłam i częstuję się tortem - przerwę w pracy mam na kawę bo pogoda okropnie "śpiąca". Super bomba kaloryczna [dobrze że wirtualna to sobie ukroję wielgachny kawał]
Ucz się ucz... chociaż jak powiadają... człowiek się przez całe życie uczy a i tak głupim umiera...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Przytoczę takie znane słowa: Wiem,że nic nie wiem ;:204
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po przeczytaniu tytułów rozdziałów w książkach

po pierwsze: wiem, że nic nie wiem :;230
a po drugie poczułam pustkę i swoją naiwność w temacie :;230

Głupio zabrzmi, ale zawsze pocieszam się tym, że ja i tak zrobie najwięcej z grupy, więc nie ma się co przejmować. Połowe dydaktyki zdobyłam na wakacjach i przerobiłam sama, kiedy inni leżeli na plaży. Jestem do przodu, nie ma się co łamać, dam radę.

Żal mi tylko cebulek - powinnam posadzić, ale nie mam kiedy. A po nocnym ataku woreczka ze dwa dni bedę na scisłej diecie i cała obolała. Starość nie radość.

Poza tym zimno jak ..., czuć zimę w powietrzu, ostatnie dni na działke i sadzenie, choc mam obawy, że już może być ciut za późno.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Aniu oj to sobie narobiłaś tym woreczkiem ;:185 wiem, że to jest straszny ból, a co do cebulek to się na zapas nie zamartwiaj. Nie zrobisz tego teraz, to zrobisz później. Zdrówko najważniejsze w tym momencie ;:167
A jak tak posiedzisz sobie na tej wstrętnej diecie, to i łapeczki się wydłużą :;230 ;:224
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj wydłuzą się, wiesz Bogusiu co jest najgorsze, ze przy chudnięciu wydłuza się fartuszek na brzuszku, a ja nie chcę plisowanki aż do ziemi Obrazek

Bogusiu ja mam kamienie w nerkach i miewałam ataki, ze mnie karetka zabierała, pomagał tylko tramal, ale po nim wymiotowałam dalej niż widzę. Po jakimś czasie padło mi na woreczek. Lekarz kazał duzo pić, raczej nie wodę z kranu, jeśli juz to przegotowana, przecedzoną. lepiej ze żródełka z miękką wodą, beż kamienia albo butelkowaną dla niemowląt - ale weż tu gotuj zupy i rób na butelkowanej wodzie. Mam jeszcze szansę na kamienie w sliniankach - ponoć jak ktos ma predyspozycje... i ponoc te dopiero bolą.

Mam skierowanie na usuniecie woreczka - tylko brak czasu, ten czas...a te z nerek to rodzę sobie raz na jakiś czas. nie są operacyjne, rokruszają się same i wypadają po kawałeczku ała ała ała
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przez dwa dni plisowanka się nie zrobi, a Ty Aniu wpadłaś w wielki wir, ale pomału wszystko ogarniesz, no bo jak nie Ty, to kto ;:88
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja nie zakładam inaczej - ogarnę, tylko ciagle cos mi miesza plany. Lubie mieć poukładane, zaplanowane (nie gdzie posadzę na działce lilie a gdzie pigwę, tylko kiedy co zrobię).

Wszystko wg planu. Sama zaplanowałam, zorganizowałam, przygotowałam i zrobiłam Pierwszą Komunię dwójce moich dzieci - 2 lata temu, szły razem. Miałam 46 osób w domu i wszystko było dopięte na ostatni guzik. Kolezanki upiekły mi ciasta. Ja sama robiłam resztę: przesadziłam, bo rozdawałam przy wyjściu ciasta i sałatki a reszte jedlismy tydzień :;230 :;230 :;230 potrafię zorganizowac i zrobić, tylko musi mi iść wg planu, a ostatnio coś nie idzie - nie lubię tak, nikt pewnie nie lubi ;:108
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Cebulki mozna sadzić dopóki ziemia nie jest zamarznięta
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żebym tylko zdążyła ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No to już wiem skąd to ścisła dieta. A swoją drogą ciekawa jestem, czy to ta sałatka i drink z colą, czy teściowa :;230 :;230
Ja słyszałam nawet o takim przypadku, że dziewczyna dostawała wysypki podczas spotkania z teściową. ;:224
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mi powoli przechodzi alergia na Teściową, ale był czas, kiedy nie mogłam wytrzymać. "Zabrałam" jej pierwszego syna. Ciągle go potrzebowała, wpadała bez pukania do sypialni 2 tygodnie po ślubie - nie wiem komu było bardziej głupio. Stała i bez zażenowania mówiła, ze potrzeba jej pojechac do miasta, że chce na zakupy, do koscioła, że cos tam. Była u siebie więc pukac nie musiała - tak twierdziła. Uf darłam z nią koty, ale już jest dobrze. strasznie było na samym początku, a juz jestesmy 14 lat po slubie, więc jest ok.
Tak myslę, ze to po drinku...teraz bedę się zastanawiac hi hi hi :;230
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

[quote="wielkakulka"]Mi powoli przechodzi alergia na Teściową, ale był czas, kiedy nie mogłam wytrzymać. "Zabrałam" jej pierwszego syna. Ciągle go potrzebowała, wpadała bez pukania do sypialni 2 tygodnie po ślubie - nie wiem komu było bardziej głupio. Stała i bez zażenowania mówiła, ze potrzeba jej pojechac do miasta, że chce na zakupy, do koscioła, że coś tam. Była u siebie więc pukac nie musiała - tak twierdziła.
Jak bym swoją historię opowiadała, tyle że u mnie to jedynak i do tej pory przeżyć nie może że jej syna ukradłam, a na dodatek mieszkamy z nią, ja to mam raj ;:222
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Co ja tu czytam ;:oj pisarkę mamy.....super ;:138 To ja się piszę na Twoje bajki-kupie od razu 2,jeden i drugi tytuł.
Co do woreczka....ja mam ten problem z głowy....jak mnie tak ostro wzięło-kazałam się pokroić i mam spokój....a dite trzymałam 2 tyg od tamtej pory jej WSZYSTKO !!!
Cebulki moje leżą pod fotelem-a ja na nim siedzę :;230 :;230
Powodzenie w nauce....być może skorzystamy i my z tego ;:215
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”