Moja działka 3
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 3
Marysiu kokorycz pusta wyjdzie dopiero wczesną wiosną i zaraz zakwitnie. Niedawno wykopałam przypadkiem jedną bulwkę, miała malutki zielony kiełek.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No to czekam, bo bardzo jestem ciekawa, ta pierwsza którą mi przysłałaś rozrosła się pięknie. Nie wiem czy czytałaś i ciemierniku co on wyprawia. Tamaryszek się przyjął!

- slila1
Marysiu bardzo się cieszę, że ciemiernik kwitnie
. Mój jeszcze drzemie, był kilka razy dzielony i przypuszczam, że pokaże kwiaty dopiero wczesną wiosną. A tamaryszek koniecznie porządnie okryj na zimę
.
Muszę sprawdzić, co jeszcze mam Ci wysłać, na pewno szkarłatkę, a może coś Cię jeszcze z moich roślin zainteresowało. Chciałabym w przyszłym tygodniu zakończyć już wysyłki roślin, o ile pogoda pozwoli je wykopać, żeby zdążyły się przyjąć przed zimą.

Muszę sprawdzić, co jeszcze mam Ci wysłać, na pewno szkarłatkę, a może coś Cię jeszcze z moich roślin zainteresowało. Chciałabym w przyszłym tygodniu zakończyć już wysyłki roślin, o ile pogoda pozwoli je wykopać, żeby zdążyły się przyjąć przed zimą.
- Maska
- Kontakt:
Myślisz, że jeszcze przed zimą przyjmie się. Przede mną jeszcze przesadzanie róż, tylko nie wiem czy nie przenieść tego na wiosnę. Jak uważasz. To są wieloletnie rośliny.
- slila1
Marysiu jak na początku tygodnia uda mi się szkarłatkę wykopać, to Ci wyślę. Dawno bym to zrobiła, ale te siewki rosną na działce znajomej, która rzadko tam zagląda, a do wiosny może sadzonki powyrywać i wyrzucić
.
Też mam do przesadzenia dwie róże, ale zostawię to na wiosnę.

Też mam do przesadzenia dwie róże, ale zostawię to na wiosnę.
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu super te maluchy w trawie zazdroszczę Ci oglądania ich na żywo 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- slila1
- Maska
- Kontakt:
Lidziu może nie tyle nie lubią się , co walczą o michę (o przetrwanie). Kicia się cieszy, a czego że ją objadają inni
Takie życie blisko przyrody strasznie dobrze wpływa na psychikę, bo człowieka przepełnia jakaś prosta radość. Zgodzisz się ze mną?

Takie życie blisko przyrody strasznie dobrze wpływa na psychikę, bo człowieka przepełnia jakaś prosta radość. Zgodzisz się ze mną?
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Jeżyki wspaniałe, nie mogę się nadziwić że podchodzą tak blisko 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Lidziu, juz jestem. To może dla mnie też tej szkarłatki parę sztuk
. Przedszkolak miał rewolucje żołądkowe, uwięziona z nim w łazience. DO tego M wrócił i czasu mniej. Ale dziś w pracy jestem 

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
fajne zwierzątka 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Widzę, że dokarmianie nadal trwa u Ciebie.
Jeżyki urocze i teraz zbierają sadełko na zimę.
Przyda im się dodatkowe dokarmianie.

Jeżyki urocze i teraz zbierają sadełko na zimę.
Przyda im się dodatkowe dokarmianie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- slila1
Madziu witaj i dziękuję w imieniu zwierzątek.
Aniu jutro jak nie będzie padać, to zabiorę aparat na działkę i może uda się zrobić nowe zdjęcia rodzince jeży.
Marysiu Masko moja działkowa kicia chętnie dzieli się jedzeniem z rodzinką jeży. Jeżeli chodzi o radość obcowania z przyrodą, to masz całkowitą rację. Uwielbiam podglądać wszystkie zwierzaki, owady, płazy, gady i roślinki na mojej działce i daje mi to wiele radości.
Saro jeżyki podchodzą blisko, bo czują, że z mojej strony nic im złego nie grozi, a znajdują zawsze w tym samym miejscu coś do jedzenia.
Marzenko jeżeli uda się sadzonki szkarłatki wykopać w najbliższych dniach, to Ci wyślę.
Mam nadzieję że synek już czuje się lepiej, życzę zdróweczka dla niego.
Krystianie widzę, że mnie odwiedzasz i bardzo się z tego cieszę. A zwierzątka, jak to zwierzątka, wszystkie są fajne.
Grażynko staram się tym maluchom pomóc, tym bardziej, że przed deszczem na działce nie było ani ślimaków ani innych delicji, które zaspokoiłyby apetyt jeży. Teraz, jak jest mokro, to lepiej będą sobie radzić. Chociaż w miseczce też na pewno coś znajdą dobrego.
Aniu jutro jak nie będzie padać, to zabiorę aparat na działkę i może uda się zrobić nowe zdjęcia rodzince jeży.
Marysiu Masko moja działkowa kicia chętnie dzieli się jedzeniem z rodzinką jeży. Jeżeli chodzi o radość obcowania z przyrodą, to masz całkowitą rację. Uwielbiam podglądać wszystkie zwierzaki, owady, płazy, gady i roślinki na mojej działce i daje mi to wiele radości.
Saro jeżyki podchodzą blisko, bo czują, że z mojej strony nic im złego nie grozi, a znajdują zawsze w tym samym miejscu coś do jedzenia.
Marzenko jeżeli uda się sadzonki szkarłatki wykopać w najbliższych dniach, to Ci wyślę.
Mam nadzieję że synek już czuje się lepiej, życzę zdróweczka dla niego.
Krystianie widzę, że mnie odwiedzasz i bardzo się z tego cieszę. A zwierzątka, jak to zwierzątka, wszystkie są fajne.
Grażynko staram się tym maluchom pomóc, tym bardziej, że przed deszczem na działce nie było ani ślimaków ani innych delicji, które zaspokoiłyby apetyt jeży. Teraz, jak jest mokro, to lepiej będą sobie radzić. Chociaż w miseczce też na pewno coś znajdą dobrego.