Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Dorotko...dziękuję ;:196 ...e , nie późno życzenia przyjmowałam do 24.00 - a prezenty jeszcze miesiąc :;230 .

Gosiu...ślicznie dziękuję za życzenia i piękne róże ;:196 .

W tym miejscu dziękuję wszystkim , którzy o mnie pamiętali - tym , którzy składali mi życzenia urodzinowe w moim wątku i na pw , oraz tel.

Nie wyobrażam sobie , by Was nie było - ;:4 ..." Bo my ogrodnicy , to wielka Rodzina .... ;:224 "

Wielkie dzięki ;:180 ;:cm - dziękuję ,że jesteście tak bliscy memu ;:167 .
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko jak zwykle spóźniony :oops: :oops:

myślę że ta kolia będzie pasować resztę niech wybierze M :D

Obrazek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko! bajecznie, pięknie, kolorowo. Na pewno będę tu wracała...Zapraszam do siebie.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagódko, spóźnione życzenia urodzinowe ;:196
Wszystkiego dobrego, a na ból głowy, październikowa aspirynka ;:196

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Piękne urodzinowe fotki, Jagódko! Ogród kipi kolorami połyskującymi w słońcu... zdjęcia chabra i szałwii omszonej wyszły Ci znakomicie :)
Twoje zdrowie! ;:136
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zbyszku ...spóźniony , ale ...mile widziany ;:108 ...dziękuję za śliczną kolię ;:196 ...ech , Ty wiesz , że kobiety uwielbiają brylanty ...i nic to , że one znikną ogrzane słońcem - prysną , jak bańka mydlana . Czasem złudzenie pozwala wejść w inny wymiar .

Bogusiu...miło mi szalenie , że Ci się u mnie podoba ;:108 . Dziękuję za odwiedzinki ;:196 .

Kasiu ...chlip , chlip , chlip ....skąd wiedziałaś , że jestem w niej zakochana - odkąd zobaczyłam tę różę u Aguni/Aguniady ...to jest moim marzeniem ...szkoda wielka , że na razie mogę cieszyć oczy jej wirtualnym obrazem . Jednak niezależnie od tego ślicznie dziękuję za życzenia ;:168 ;:196

Aguniu...serdecznie dziękuję za tyle miłych słów - w imieniu moich roślinek ;:180 .
Tym nie mniej jest mi niezmiernie miło ,że makro wpadło Ci w oko ...czasem się uda , ale aparat taki sobie :wink:
Dziękuję za toast .... ;:136 i wzajemnie ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry, Jagódko :wit
Co słychać u Ciebie, jak zdrowie? Co w ogrodzie?
Czekam na kilka słów od Ciebie :)
Udanej niedzieli!
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ja tez zaglądam licząc na nowe fotki i relacje z jesiennego ogrodu ;:108
Kochana pisz ,bo chyba nie tylko ja sie martwię ;:108 Jak samopoczucie ?
Buziaki i miłego dnia!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziewczyny , jest mi niezmiernie miło , że byłyście , jesteście i myślę ,że nadal będziecie ze mną - niniejszym bardzo dziękuję ;:180 ;:167 .

Aguniu...dziękuję ;:168 , ze zdrowiem idzie ku lepszemu ( tfu , tfu - by nie zapeszyć ) . Byłam u lekarza , który przepisał mi lek , który poprawia samopoczucie , serce nie wali i ,- co najważniejsze - nie telepię się , nie mam lęków i wyciszam się i nie denerwuję . Po prostu mam dystans do wielu spraw i zwyczajnie nie zwracam uwagi na drobnostki , bo zatruwały mi życie , za bardzo wszystko sobie brałam do serca .
Wierzę ,że Dobre Anioły , którymi niewątpliwie jesteście Wy , moje Kochane , opiekują się mną i powoli stawiają mnie na nogi - ucząc latania , bo moje skrzydła zapomniały jak się lata .
W ogrodzie szarzyzna , przymrozek z lekka potraktował niektóre rośliny ;:174 . Moi panowie przerabiają wejście na posesję , usunęli wczoraj siatkę , a ogród będzie otwarty na całość . Wywalą wszelkie krzaki , piwonie i liliowce oraz marne róże , a posadzę ....same róże - jakże by miało być inaczej . Wreszcie będą zgrupowane w jednym miejscu . Bo mam dwa ogrody , po bokach domu , a jeden z nich był ogrodzony siatką , od strony wjazdu - więc już jej nie ma :tan .
Będę potrzebowała Twojej akceptacji , naprowadzenia , by stworzyć alejkę z samych róż , w odpowiednich do siebie dobranych kolorach - wykluczając żółte i pomarańcze . Aspiryn Rose już mnie powaliłaś na kolana , więc ona będzie pierwszą , Rapsody in Blue też i co by tu jeszcze ?Biele i kremy chcę przełamać ciemnymi w kolorze purpury , czerwieni i różu pudrowego ...
Zapraszam na orzechowy tort ...pycha ;:196 . Dziękuję za ciepłe słowa ;:196 .

Danuś...fotki będą , bo po wyeliminowaniu wirusa , który zaatakował kompa , to cała galeria fotek zniknęła i wiele , wiele różnych fajnych stron w zakładkach ;:145 .
Dwa dni bez kompa , to dla mnie normalny szok - tym bardziej , że ni stąd , ni zowąd przestały działać ochrony antywirusowe .
Samopoczucie coraz lepsze ...cieszy mnie to niezmiernie , bo psychika lepiej odbiera sygnały , a i dusza się raduje .
Danusiu , trzeba było szepnąć słówko , a tort miała byś upieczony - tym bardziej ,że mam swoje orzechy .
Miłej niedzieli i dziękuję za troskę ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Miło czytać, że zdrowie wraca do normy. Masz rację drobnostkami nie ma się co denerwować, trzeba iść dalej z usmiechem na twarzy, bądż optymistką :lol:
Czytam o zmianach w ogrodzie. Miałaś pięknie, a teraz będzie jeszcze ładniej. Sąsiadki nie odejdą od płotu :;230
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko ...ślicznie dziękuję za miłe słowa ;:196 ...zapraszam Cię na jutro , na godz. 10 , albo we wtorek . Dasz radę ?... , bo jutro po południu będzie u mnie Ewunia .
Nie mogę oderwać oczu , od Twoich chryzantem , są śliczne .
Wiesz , moje sąsiadki już i tak się - póki co pukają w czoło , że nic nie robię , tylko wsadzam , grzebię , robię fotki etc....
Ale mam to gdzieś ...po nic przecież do nich nie idę i nie jestem od nich zależna ...wolę swoje dobre samopoczucie ;:333 ;:167 .
Dorotko , optymistką zawsze byłam i to bardzo niepoprawną , wszystkich podnosiłam na duchu , mówiąc , że będzie dobrze , nie warto się zamartwiać , co odbija się na naszym zdrowiu . Często czytam i oglądam w telewizji reportaże ....inni , to dopiero mają problemu , aż żal serce ściska .
Zwłaszcza w programie " Express Reporterów" , czy też program E. Jaworowicz " Sprawa dla Reportera " .

Miłej niedzieli ;:196 :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Jagódko jutro nie dam rady, muszę przemyśleć wtorek, dam znać.
Żebyś Ty wiedziała jaką ja byłam na początku ogrodową sensacją , samochody zwalniały koło mojego płotu. A ja wytrwałe dążyłam do celu, powoli się udaje. Innymi nie należy się przejmować, głowa do góry i do przodu.
Co do nieszczęść ludzkich to ja to dobrze znam, wiesz jaką miałam pracę. Ale to wątek ogrodniczy więc nie rozpisuję się. Pamiętam, że mam Ci przywieżć coś ze skalniaka.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Jagódko! ...obiecałam ...i znowu wróciłam do Twojego królestwa. Spacerkiem ;:65 ;:65 ;:65 cały wątek. jest fantastycznie ;:215 Pozdrawiam i zycze miłego niedzielnego popołudnia. ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

JAGÓDKO :!:
Ja też miałem drobne kłopoty ze zdrowiem,więc rozumiem Twoją sytuację.
Masz rację,nie przejmujmy się duperelami a doceniajmy chwilę,czyli łapmy karpie... carpe diem
Pogody ducha życzy
Sławek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jagódko, zaglądam ;:4
Cieszę się, że zdrówko i nastrój w lepszej formie ;:196
Ogrodowe rewolucje ;:224
Z róż polecam :
Bremer Stadtmusikanten (Korterschi) i Whait Haze -piękne, zdrowe, kwitły cały sezon (nie wiem jak z zimowaniem),
Gaujard Rosa- u mnie nie do zabicia, została po poprzednich właścicielach, mimo braku opieki i troski żyła i kwitła. Żadne choroby się jej nie imają. Ma już chyba z 10 lat.
Kardynał Richelieu -pod koniec sezonu łapie mączniaka, ale kwitnie cudnie (raz) i zimuje bez problemu. Wielki krzaczor.
Mary Rose -bez komentarza ;:167
Rosa de Resht -nieduża, kompaktowa, cudnie pachnie i kwitnie.

Mam jeszcze kilka fajnych, ale za mało jeszcze o nich wiem.
Oczywiście Błękitna rapsodia, ale te już wymieniłaś.
Pozdrawiam cieplutko ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”