ale mrozu nie zapowiadają. Tak czy siak to już ostatnie podrygi, trzeba powoli zbierać zabawki do domu
 ale mrozu nie zapowiadają. Tak czy siak to już ostatnie podrygi, trzeba powoli zbierać zabawki do domu  

Dziękujęraflezja pisze:Paula!
Conophytum frutescens jest rewelacyjne. Gratuluję kwitnienia.
 C. connatum pozazdrościło i ma zamiar po odpoczynku znowu kwitnąć
  C. connatum pozazdrościło i ma zamiar po odpoczynku znowu kwitnąć  
 nyskadu pisze:Paula, u Ciebie chyba pogoda niespecjalna, u mnie ma być dalej słonecznie, o ile im się sprawdziale mrozu nie zapowiadają. Tak czy siak to już ostatnie podrygi, trzeba powoli zbierać zabawki do domu

chyba sobie kupię, tak "na szczęście"
 chyba sobie kupię, tak "na szczęście"  

Z kształtu to pierwsze nie jest takie szerokie i ma ostre zakończenia, a to drugie jest szersze i zakończenia liścia ma bardziej okrągłe. Jak na razie to C. cupreiflorum jeszcze nie kwitło, ale przecież to dopiero początki sezonu u konofytów
  Z kształtu to pierwsze nie jest takie szerokie i ma ostre zakończenia, a to drugie jest szersze i zakończenia liścia ma bardziej okrągłe. Jak na razie to C. cupreiflorum jeszcze nie kwitło, ale przecież to dopiero początki sezonu u konofytów 

to na co Ty jeszcze czekasz
   do roboty .
 do roboty .

Hm..moje jeszcze stoją,,ale w domu i pewni postoją do końca miesiąca, zaczem się za to wezmęnyskadu pisze:To ja czekam na zdjęcia, a co do pogody to u mnie też już leje od samego rana, teraz to już saqma zabrałam się za zbieranie ich na spoczynek

Może jutronolina pisze:Paula

do roboty .
Czekam na nowości
 -dzisiaj nie było ani czasu, ani pogody na zdjęcia bo szaro i leje
 -dzisiaj nie było ani czasu, ani pogody na zdjęcia bo szaro i leje  Poza tym dzisiaj przyszła kolejna paczka
  Poza tym dzisiaj przyszła kolejna paczka  

Dopiero przed chwilą udało się naprawić awarię
  Dopiero przed chwilą udało się naprawić awarię  

Zobaczymy czy przeżyje zimę
  Zobaczymy czy przeżyje zimę  

Jak widać moje postanowienie, że nic już nie kupię legło w gruzach po całości
  Jak widać moje postanowienie, że nic już nie kupię legło w gruzach po całości  

Ale jak tu być stanowczym w postanowieniach skoro tyle jest różności
 Ale jak tu być stanowczym w postanowieniach skoro tyle jest różności  

i nie mammilaria tylko R. flavistyla
  i nie mammilaria tylko R. flavistyla   I reszta nowości też piękna
  I reszta nowości też piękna   i jakie kolorowe doniczki
  i jakie kolorowe doniczki  

Sulki mają super ciernie, mam nadzieję, że u mnie też takie bedą
 Sulki mają super ciernie, mam nadzieję, że u mnie też takie bedą  Większość to brązowe kwadraciaki włożone w kolorowe koszyki
 Większość to brązowe kwadraciaki włożone w kolorowe koszyki  Tylko te duże kaktusy mają kolorowe, a małe okrągłe to "tymczasówki", bo zabrakło mi kwadratowych
  Tylko te duże kaktusy mają kolorowe, a małe okrągłe to "tymczasówki", bo zabrakło mi kwadratowych