Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

Dziewczyny takie sosny w Sulejowie :D
Na zlot trzeba się wybrać i już. Mam nadzieje, ze w następnym roku się zdecydujecie. Naprawdę było fajnie
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agusiu! Pędzę za Tobą, aby Cię nie zgubić...a raczej Twojego wątku. Tempo masz niesamowite, a ja emerytka chcę mu dorównać. Przejrzałam Twoje watki wzdłuż i wszerz po raz któryś....bajecznie, urzekająco , powalająco....Przeczytałam też profil Pana M- "boki zrywałam", autoprezentacja super, niebanalna! ;:215
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam Cię Agnieszko w tak piękną sobotę (przynajmniej u mnie) życzę Ci wspaniałego weekendu i nie tylko pracy w ogrodzie ale i wypoczynku w nim ;:168
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

:wit
Aguś, rabata się tworzy na całego :D
Kurcze, Ty widze nieźle rysujesz, bo jak ja pokreślę na papierze to sama nie wiem co autor miał na myśli :lol:
Ja tez z rana uraczyłam sie jajecznicą z grzybkiem spod własnej sosny, maślakiem ( mam nadzieję, że maslakiem ;:224 )
Miłego dnia :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Chwila nieuwagi :shock: Sosna Varella to jeden z niewielu iglaków, na który bym się skusiła :D Normalnie cudo.
Profil PanaM :;230
Dziś też jedliśmy grzyby z ogrodu-co prawda opieńki, ale sos znikł w try miga :D Mam nadzieję na pojawienie się porządniejszych gatunków...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Prawdziwek, mówisz! ;:173 No to masz farta, chyba, że sadziłaś :;230
Ja miałam kiedyś sporo kozaków pod brzozami, ale po budowie zmieniła się gleba i na kolejne jeszcze długo poczekam ;:145
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aga, masz już miejsce na nowego souvenirka? Kiedy zaczynasz przesadzanie róż na rabaty kolorystyczne? Czy będą w jednym miejscu czy rozsiane po ogrodzie? Ja próbowałam ostatnio przesadzać kilka sztuk i już wiem, że to niełatwa operacja..krucha ziemia, łatwo się osypuje. Mam nadzieję, że róże tego nie odchorują zbyt mocno, ale to płonne nadzieje.. ;:144
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Niedzielne dzień dobry! Ciepło dziś, ale jesiennie i pochmurno... Wczoraj był pracowity dzień - kontynuacja oczyszczania rabaty w rogu (wycięliśmy oliwnika, głównego wraz z odrostami, oczyściłam to miejsce z największych chwastów), przycięliśmy jabłoń Royalty dla jej zagęszczenia, pęcherznice, żylistki i część berberysów z przodu też zostały skorygowane... jutro czeka nas ognisko ;-) a wcześniej koszenie (zatrzęsienie liści na trawniku) i dalsze porządkowanie ogrodu... Posadziłam Souvenira de William Wood od Majutka i przesadziłam Grahama T. oraz Sophię R. na właściwsze miejsce. Niedługo zacznę przesadzać pozostałe róże. Strasznie duże jest pracy jesienią, ale jakoś tak miło popracować gdy pogoda sprzyja...

Robaczku, ale mnie mobilizujesz do tej łopaty :) Nie przejmowałabym się osypującą ziemią podczas przesadzania róż... przecież kupujemy je z gołym korzeniem i moim zdaniem dużego wpływu na ich kondycję w przyszłym roku ten zabieg nie powinien mieć... A co na to Ewa?
Souvenir znalazł dobre miejsce i liczę na jego cudowne kwitnienie za rok :)
Takasobie, ależ nie sadziłam prawdziwków - same rosną, chociaż przyznam, że mam je w ogrodzie po raz pierwszy... dotychczas cieszyłam się samymi koźlakami... trzy kolejne rosną sobie, jutro je zerwę :)
Cześć Ewa! PanM nieźle zaszalał robiąc furorę kilkoma postami ;) chyba muszę go zmobilizować do jeszcze większej aktywności ;) To co, kupujemy Varellę? Ja jestem zdecydowana na to cudeńko. Pokaż ją swojemu M. - on chyba jest iglasty, prawda?
Dzień dobry, Magda! Żyjesz po tym maślaku? :) Rabata się tworzy i mam ochotę już ją obsadzać zwłaszcza, że teraz widzę ile tam mam miejsca...
Marysiu, witam ciepło i pozdrawiam! Sobota minęła miło i pracowicie, dzisiaj odpoczywam... zaraz powinnam jednak ruszyć do kuchni i przygotować coś smakowitego :)
Bogusiu, zapraszam serdecznie! Dziękuję, że miałaś ochotę na przejrzenie wątków... od kiedy jestem na FO, mój ogród ewoluuje, bo wciąż mam od Was nowe inspiracje... Ach, gdybym tam mogła być na emeryturze i mieć więcej czasu na wszystko... Mój PanM ma wyobraźnię, mnie też zaskoczył :)
Gosiu, co to znaczy, że sosna jest w Sulejowie? Ktoś tam ma ją na sprzedaż?
Moniko, myślę, że ta sosenka u Ciebie będzie wyglądała świetnie - dobrze byłoby, żebyś ją wyeksponowała sadząc na żwirowej rabacie.
Beatko, a to ciekawe z tymi cisami... u mnie rośnie jeden w bliskim sąsiedztwie jałowców i żywotnika i póki co, nie widzę żeby towarzyszące mu rośliny cierpiały... Pogadam z Kordusem na ten temat.
Majutek, mnie też denerwuje widok za płotem, dlatego jestem przekonana o potrzebie zasłonięcia tego miejsca czymś w miarę wysokim i zwartym. Będę kombinować.

Kilka jesiennych zbliżeń:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Po różach wcale nie widać że mamy już jesień, niestety pozostałe roślinki już nam to sygnalizują kolorami liści. U nas wczoraj strasznie padało cały dzień i niestety nie było jak zrobić czegokolwiek w ogrodzie. A szkoda. Weekend a właściwie sobota to jedyny dzień gdy można się jemu poświęcić do reszty.
Ślicznie u Ciebie w każdą porę roku.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Śliczne! ;:196 smacznego!
x-P-M
100p
100p
Od: 3 paź 2012, o 11:21

Post »

Witam wszystkich, moja K. mocno przesadza z tą furorą. Chciałem jedynie wykazać, że też mam uczucia :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

PanieM, obiad się robi, wracaj :)
Marysiu, dzień dobry i dziękuję!
Justyno, róże już kwitną śladowo, ale wciąż kolejne pąki się otwierają... jeśli pogoda się utrzyma, to kilkoma kwiatami zdążymy się nacieszyć :) Powinnam dziś trochę popracować w ogrodzie, ale mi się nie chce ;-)
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Muszę się odezwać - jeszcze nie spotkałam się z takim zdarzeniem , jak u Was ; Żona woła M na obiad przez net-a :;230 .

Portrety cudowne w swym jesiennym wybarwianiu - życzę smacznego ;:196 .
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś skoro Ci się nie chce to sobie odpocznij, nic na siłę. ;:108
Jak zrobi się ładniej i zaświeci ;:3 to aż miło będzie pracować. :tan
Te ostatnie jesienne róże są najładniejsze bo po nich już tylko zima. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No cóż można i tak :;230 Moje dzieci siedzą przy jednym dużym biurku, jedno przy komputerze stacjonarnym drugie przy laptopie i grają ze sobą....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”