A u mnie słabo rosną trójsklepki za sucho mają . Trzy lata temu moja biała była wielką sadzonka obecnie ma dwa pędy , najlepiej sobie radzi ta najzwyklejsza owłosiona reszta mam bardzo podeschnięte liście . trzeba by im zrobić małe bagienko .
Twoje trawy świetnie się prezentują zwłaszcza w słonku .
Ja teraz wysadzam ostanie moje doniczkowe ale te na skalniak zostały paprocie i trawki .
Trójsklepki niezwykle ciekawe. Miałem kilka lat temu odmianę 'Lightning Strike' - cudownie rosła, pięknie zakwitła, ale nie przeżyła mi zimy. Potem długo nie chciałem się skusić na żadną, dopiero w tym roku kupiłem dwie. Zobaczymy jak przezimują
Trawy śliczne.
Dopiero od ostatniego usiłuję jakieś uprawiać. na razie są jeszcze mizerne.
No i Stricta nie przeżyła mi zimy.
Może kupię sobie nowy egzemplarz na wiosnę.
Krysia trawy mam juz od dawna i nawet juz nie wiem co mam Ostatnio dokupilam na nowa rabate jakies 3 odmiany ale czy przezimuja
Piotrze kiedys mialam tez inne odmiany trojsklepek ale tamte niestety nie przezimowaly mi i juz wiecej nie dokupilam sobie.Te co mam bardzo ladnie sie rozrastaja i zimuja bez okrycia.
Wiola Red Baron tez mi sie podoba
Ewa moje trojsklepki tez maja za sucho ale musza sobie radzic jak wszystkie inne rosliny Ja tez juz wszystko mam posadzone .Dzisiaj pracowalam na nowej rabacie iglakowej i coraz bardziej mi sie podoba
O bambusach w ogrodzie nie myślałam, one chyba mają jakieś specjalne wymagania, więc u mnie pewnie i tak by nie dały sobie rady.
W każdym ogrodzie mój wzrok szczególnie ściąga haconechloa, mam do niej wielką słabość.
Izabelko, a czy tych bambusów nie trzeba jakoś specjalnie ograniczać ?
Trawy, i owszem, wprowadzam do ogrodu, ale na bambusy boję się porywać.
Mam miskanta cukrowego (chyba) , ale siedzi w takiej dużej i głębokiej bez dna donicy.
Mariola bambusy nie sa trudne w uprawie i na pewno u ciebie tez by rosly .Hakonechloa jest piekna i dokupilam sobie pare sztuk All Gold i Aureola. Krysia tylko te wielkie bambusy mam ograniczone gruba plastikowa folia a te niskie odmiany jakos sie nie rozchodza ale lepiej tez je ograniczyc.