Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

...a ja sie przy trawach upieram....a zeby nie kradły tego łał tej ogniskowej rabacie to może M.Gracillimus...zwiewny i delikatny ....ale to jest Twój dom :uszy
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

a ja jeszcze dodam, że warto pomyśleć o jakimś iglaku, bo zimą też zasłoni od sąsiada :wink:
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko a masz w ogrodzie bukszpan, bo co prawda musiałby być to duży okaz, ale może posadzić tam bukszpan. Liście zachowuje cały rok i ma piękną zieleń. Dobrego słonecznego dnia życzę! ;:138
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Jestem w szoku, jeden dzień oderwania od netu i tyle stron, tyle rad...

Bardzo mi sie podoba pomysł z kaliną w roli głównej na tyłach...
Kosówka też super, ale te berberyski rzeczywiście za małe....no i nie widzę tam żadnych kulek ;:131
Bukszpany często u ludzi niestety chorują i nawet podmarzają... ;:219 Ale to nie reguła, raczej loteria ;:223

Ostatnio jestem wpatrzona w nowe odmiany śnieguliczek ;:167 ,może pomyślcie o tym (przed jałowcami, nie wiem, ile tam miejsca)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A znasz sosnę varellę. Moja niestety nie wiem dlaczego padła praktycznie po posadzeniu. Dla mnie to ideał kulki
może je można by zastosować http://plantsgallery.blogspot.com/2008/ ... grska.html
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosia ta sosenka jest cudna. Zapisuję na listę wiosennych zakupów
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Takich sosenek to jeszcze nie widziałam, chyba nie łatwo to kupić?
Śledzę temat zmian, bo sama chciałabym coś u siebie pokombinować, ale się nie wymądrzam, bo.. ja tylko się trochę na różach znam ;:170
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Pozdrawiam znad jajecznicy z przed chwilą zerwanym prawdziwkiem z ogrodu :)
Napiszę za chwilę, tylko zaspokoję apetyt :)
Jestem niesamowicie podekscytowana pierwszym souvenirem, który dostałam od Majutka - Souvenir de William Wood... czy muszę opisywać jak wygląda szczęście? :) Majutku, ozłocę Cię :) Takiej dorodnej sadzonki się nie spodziewałam - giganteus :) Nie_dziękuję z całego serca!
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

AniaDS pisze:Takich sosenek to jeszcze nie widziałam, chyba nie łatwo to kupić?
Masz kogoś w zasięgu? LINK

Ładne kulki, ładne ;:108 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

O matko zejdę przez Ciebie, parę dni mnie nie było, a tu tyle do nadrobienia. :roll:
Chcesz być Aguś-Pędziwiatr? :;230 Wpiszę się, żeby mi nie zginął w trakcie doczytywania. :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś a tak prosiłam, nie szalej, daj spokój...i tak dobrze, że stać Cię jeszcze na jajecznicę ;:173
Następnym razem zapraszam na obiad do mnie, bo gotuję, jak dla pułku wojska :;230
Cały czas śledzę waszą dyskusję, ale nie odzywam się, bo jestem za "cienka".
Na dodatek ciągle muszę zaglądać do wujka Google, bo żonglujecie takimi nazwami, że czuję się, jak na tureckim kazaniu ;:131
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Iwonko, jak jestem sama w domu, to lubię sobie zrobić coś na szybko, za czym przepadam - a przepadam za grzybami :)
Proszę, nie kryguj się, tylko powiedz co byś Ty posadziła na mojej rabacie wstydu? Może być bez konkretnych nazw ;)
Beatko, cieszę się, że Ci lepiej :wit Obejrzysz moją rabatę do poprawy i dorzucisz swoje trzy grosze?
Franci, zamierzam podjechać do Ulińskich i Grąbczewskich. chociaż jest jeszcze żabieniec i Józefosław... To najbliżej mnie... będzie mi zależało na sporych krzewach kaliny Watanabe, dwóch dorodnych cisach kolumnowych, które będę chciała zmieścić między jałowcami kolumnowymi, lekko wysunięte z przodu, i być może właśnie te kosodrzewiny Varella... one są przepiękne, chociaż oczywiście trzeba o nich porozmawiać i obejrzeć je na żywo. Podobają mi się nieziemsko... dzięki za Twój zawsze genialny link :)
Aneczko, sosna warta uwagi moim zdaniem... ma znakomity pokrój i jest bardzo atrakcyjna...
Moniko, Ciebie też ujęła sosna za serce? :) Tawuły Goldmound mam w ogrodzie - lubię je bardzo... pomyślę, co ostatecznie pójdzie w cisowo-jałowcowe nogi, ale to raczej będzie proponowana przez Gosię sosenka.
Gosiu, bardzo dziękuję za rekomendację sosenki... wydaje mi się, że ostatecznie rozjaśniło mi się w głowie co do układu i doboru roślin na rzeczonej rabacie... To prawdopodobnie jest strzał w dziesiątkę :)
A co do sprowokowania PanaM do ujawnienia się, to szczegółów nie znam - widać nie mógł już dłużej milczeć ;-)))
Justi, rozgadaliśmy się trochę :) dziękuję za wpis i opinię/rady... nie mam pojęcia co to jest śnieguliczka, chociaż nazwa nie jest mi obca. Sprawdzę co to za roślina.
Marysiu, dzień był miły, bardzo dziękuję - mam nadzieję, że Twój także? Bukszpany mam w ogrodzie, ale w przedogródku, który jest ciut bardziej formalny... Tu na tyłach bukszpany mi się nie sprawdzą; według mnie tu główną rolę zagrają jednak iglaste... Tak czy inaczej, dzięki!
Lesiu, myślę o iglastych, myślę...
Dorotko, trawy pewnie będzie negocjował PanM. Ja w tym miejscu widzę właśnie tylko Gracillimusa - ale to się jeszcze zobaczy ;-)
Robaczku... czy ten kąt nie wydaje Ci się zbyt ciemny, żeby sadzić rośliny w kolorze bordo? Wiesz, że bardzo mi się podobają, bo takich plam w ogrodzie mam dużo, ale ten zakątek przez otaczające go brzozy-olbrzymy jest dość zacieniony i potrzebowałabym tam coś jaśniejszego, stąd pomysł, by posadzić kaliny kwitnące na biało... Zastanowię się nad tym wszystkim jeszcze... a tymczasem miłego weekendu!
Ewuś, miło mi bardzo że zaglądasz... Jula napisała pięknie... może Ty dorzucisz swój pomysł na moją nieszczęsną rabatę? Pozdrawiam ciepło!
Ewo-gajowa, pozdrowienia niech sobie PanM sam czyta ;) Jest wesoło, to najważniejsze :) A swoją drogą, dzisiaj chyba zrobimy jakąś naradę przy Jacku D. i biblii ZSP ;-))
Julka, Ty wiesz, że liczę się z Twoją opinią, bo kto jak kto, ale Ty zwracasz szczególną uwagę na optykę, nie przesadzanie, nie przedobrzanie i trzymanie ogrodowego szaleństwa w ryzach... zgadzam się z Tobą, że ta rabata musi być czysta, elegancka, nie przytłoczona zbyt wielką ilością roślin... chciałabym móc posadzić tam rośliny dorodne, żeby wszystko ładnie wtopiło się w otoczenie... chyba - mimo, że będę ją robić wiosną - podjadę na rekonesans do pobliskich szkółkarzy i porozmawiam... To mi ostatecznie rozjaśni w głowie i pomoże dopiąć plan...
Dziękuję za tak wspaniałe i poetyckie opisanie mojego ogrodu - nie wiedziałam, że aż tak pozytywnie może być odbierany...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś teraz napiszę tylko że trzeba się zasłonić od sąsiadów albo raczej odwrotnie,ich zasłonić. Koniecznie coś między te jałowce, może tak właśnie jak proponuje Jula. :roll:
Cieszę się że przesyłka dotarła w dobrym stanie. ;:196
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś, ja bym tam władowała cyprysy kolumnowe, jest sporo odmian, co przed nimi amba, mam na razie niemoc twórczą. O cisie przeczytałam coś takiego "cis to roślina głęboko korzeniąca się (system korzeniowy gesty i zwięzły), a pod jego koroną panują specyficzne warunki i nie zaleca się sadzenia innych roślin, gdyż toksyczne właściwości igieł zatruwają glebę (nie często spotykana forma ochronna roślin)."
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

aguniada pisze:Pozdrawiam znad jajecznicy z przed chwilą zerwanym prawdziwkiem z ogrodu :)
Napiszę za chwilę, tylko zaspokoję apetyt :)
Jestem niesamowicie podekscytowana pierwszym souvenirem, który dostałam od Majutka - Souvenir de William Wood... czy muszę opisywać jak wygląda szczęście? :) Majutku, ozłocę Cię :) Takiej dorodnej sadzonki się nie spodziewałam - giganteus :) Nie_dziękuję z całego serca!
Jajecznicy zazdraszczam a jeszcze bardziej tych grzybów w ogrodzie Uwielbiam je zbierać i jeść.
Twoje szczęście potrafię sobie wyobrazić bo ostatnio tak się cieszyłam na widok prezentu -sosenki Wintergold.
Ja to porównuję do szczęścia dziecka, które wpuszcza się do sklepu z zabawkami i pozwala mu się wybrać to co mu się podoba.

Nie dziwię się, że Twój wybór padł na sosnę zaproponowaną przez Gosię, jest śliczna. Ja też chętnie widzę ją u siebie w ogrodzie tylko jeszcze nie wiem gdzie ;:224
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”