Elu- to musisz mu zrobić kwiatową rabatkę A mój nie lubi zmian i namiętnie wkopuje wszelkie większe nowości , a kwiatkom na razie daje spokój
:P , tak więc spokojnie sobie kwitną
Wiesiu, czy mi się wydaje czy rzeczywiście irga na czwartym zdjęciu ma bioło obrzeżone listki?
Takiej jeszcze nie spotkałem ... piękna odmiana.
Czekam na zdjęcia kwitnącego perukowca
Wszystkie pięć sadzonek Twojego pełnego hibiskusa pięknie sie ukorzeniło - to pewnie zasługa tej czerwonej niteczki, którą były przewiązane
Pozdrawiam - Emil
Witam Cię Elu i zapraszam na kolejną odsłonę :P , Emilu- po prostu masz dobrą rękę, ja próbowałam jesienią ukorzenić i nic z tego nie wyszło , a irga ma biało obrzeżone listki, jeżeli chcesz to wyślę Ci gałązki :P
A perukowca oczywiście pokażę, bo poraz pierwszy ma tak dużo kwiatów :P
A dziś jeszcze trochę ogólnych widoczków
Krysiu- dziękuję za miłe słowa, są dla mnie budujące zwłaszcza, że Twój ogród jest dla mnie nieustanną inspiracją :P Bożenko- lubię hosty, choć nie mam ich zbyt wiele, ponieważ wyżerają mi je ślimaki
W tym roku chyba jeszcze nie wyruszyły na żer
Wiesiu i znów u Ciebie podziwiam funkie, takie zdrowe i dorodne. Ani śladu działalności ślimaków. Jak Ty to robisz ?
A azalie też mnie zachwyciły. Taka ilość kwiecia , że aż dech zapiera. Czy je przycinasz ?
Witam Cię , Grażynko, azalii nigdy nie przycinałam, tylko dwa razy w sezonie nawożę. A moje funkie mnie również mile zaskoczyły bo po łagodnej zimie spodziewałam się inwazji ślimaków, które co roku u mnie grasowały, ale w tym roku na razie nie wygląda to tak źle
A to inna miła dla mnie niespodzianka. Mój świerk kaukazki poraz pierwszy zawiązał szyszeczki
Również sosna bośniacka pokazała swoje ozdobniki
Miło mi gościć Cię w swoim ogrodzie Ewuniu. Rozpoznanie prawie dobre, bo jet to irga, ale nie szczepiona na pniu, tylko płożąca i rośnie na skalniaku :P
A to ona w całej okazałości