Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

Zawód: - pchacz taczki - szarpacz darni - łopatowy
Zainteresowania: odpoczynek po pchaniu taczki itp.

Mąż swojej żony, to raz.
Zawód praktyczny, choć głównie odtwórczy.
A zainteresowania - typowo męskie.

Umarłam :;230 :;230
x-P-M
100p
100p
Od: 3 paź 2012, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aguniada pisze:Zastanawiam się nad koncepcją wsadzenia czegoś o pokroju kolumnowym pomiędzy jałowce... a ile my tam mamy miejsca? Czy nie wsadzić tam tego samego gatunku iglastych, ale różnych w kolorystyce i pokroju, jednak ciut przed, np. jałowców Gold Cone? A pomiędzy posadowić kule berberysów Tiny Gold i wkomponować w całość trawy Zebrinus?
muszę sobie dopisać jeszcze "cudotwórca" - gdzie Ty chcesz to zmieścić w te dwie wolne przestrzenie pomiędzy jałowcami?
sweety pisze:A zainteresowania - typowo męskie.
no to mnie pocieszyłaś... myślałem, że tylko ja wymagam reanimacji po realizacji pomysłów swojej Ż.
jeśli to jednak nagminne w ogóle populacji to jestem spokojny :wink:
Sosenki4 pisze:chyba swoje M podeślę na szkolenie do PanaM.

podejrzałam profil :;230 , zainteresowania super, co do zawodu? To zawód wyuczony?
Po co szkolenie, wystarczy zauważyć zależność - szczęśliwa i uśmiechnięta Ż. to zdrowy psychicznie i szczęśliwy M.
Zawód - wymuszony
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"wystarczy zauważyć zależność - szczęśliwa i uśmiechnięta Ż. to zdrowy psychicznie i szczęśliwy M."

To działa w dwie strony :D
A zamiłowanie do odpoczynku nie ma płci... Ostatecznie pocieszony?
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

. szczęśliwa i uśmiechnięta Ż. to zdrowy psychicznie i szczęśliwy M.
...
Jakbym swojego M słyszała :lol: On tez tak zawsze mówi ;:333
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hi, hi, poczytałam całość ;:138 Bardzo mi się podobało, lubię ten rodzaj humoru.
Czytając ostatnie strony miałam uczucie jakbym ze swoim M rozmawiała. Ale na szczęście on nie czyta Fo, no przynajmniej ja nic o tym nie wiem. Ale uczestniczy w pracach w ogrodzie i jego głównym mottem jest właśnie to:szczęśliwa i uśmiechnięta Ż. to zdrowy psychicznie i szczęśliwy M.
Cholercia, muszę przemyśleć temat, bo to może znaczyć że jednak cichcem poczytuje ;:224

Życzę dalszej takiej miłej współpracy w Aguniadowym ogródku ;:173

Co do zakątka wstydu jak go nazwałaś, widziałaś thuje Aurea Piramidalis? Bo Gold Cone chyba trochę za wolno rosną na to miejsce jeżeli się zdecydujesz na coś bardziej kolumnowego.
Świetna dyskusja, spisałam sobie mnóstwo nazw drzew o których nie wiedziałam. Bardzo się przydadzą przy planowaniu czegoś co wydawało się że już rozplanowałam :;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Wszyscy niedługo będą szczęśliwi i uśmiechnięci, a meritum sprawy jak leżało odłogiem, tak leży :lol:

Proszę o konkretne propozycje, biorąc pod uwagę stan, który się ostanie:
- trzy jałowce
- klon
- miejsce do poszalenia aż do leszczyny pokręconej (ostatecznie jej też może nie być)

Cel projektu: co przy jałowcach, a co wokół klonu, rabata w odbiorze elegancka.
Ja już się nie odzywam, ale wiecie jakie mam preferencje roślinne.
:)
x-P-M
100p
100p
Od: 3 paź 2012, o 11:21

Post »

aguniada pisze:Wszyscy niedługo będą szczęśliwi i uśmiechnięci, a meritum sprawy jak leżało odłogiem, tak leży :lol:
Przypomnij sobie naszą ścianę w salonie... do rozwiązania problemu zakątka potrzebujemy katalizatora dla procesów w szarej masie naszych czaszek Link
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aguś...ja bym machneła te Kaliny Watanabe ;:108 i zwiewne trawy ,moznaby tez wsciubic jakby sie dało jako hortensję....ale to jest Twój dom :uszy
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Co do katalizatora to się dogadaj z moim M ;:170

W kwestii odwrotności zależności to się nie wypowiadam bo mam zbyt męski charakter i się narażę...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W kwestii odwrotności odwrotności, ja słyszłam coś o malowaniu sufitu (malować, czy nie?) :;230
Agunia, na pewno cos wymyślisz ;:333
x-ag-a
---

Post »

Narysowałam projekt i już wiem jak to będzie wyglądało :twisted:
Popatrzę na żywo i opublikuję :)
A link swoją drogą możemy zrobić ;-)
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

No więc tak ...najpierw Jack , albo Jaś Wędrowniczek ...a potem ... ;:138 ...mam ; zgoła bardziej wyrafinowane spojrzenie na Wasz zakątek .

Na tle wspomnianych jałowców rzuciłabym jednak te brzozy - ale niskie , a przed nie trawę http://www.ogrodowisko.pl/watek/1391-wizytowka-ogrod-w-tarnowie Gracilimus , a może buk Tricolor o ładnych liściach ...ale rośnie do 20 m i mógł by przytłaczać - są też formy zwisłe - szczepione .
Kalinę wsadziła bym z boku , musi mieć miejsce na swe " pagodowe " ułożenie gałęzi .

Poszukaj inspiracji w wyżej podanym linku , do ogrodu w Tarnowie .
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Aguś, w wyszukiwarkę ZSP wrzuciłam kolumnowe krzewy i wyskoczyło mi m.in. takie coś LINK. Trochę trawopodobne :wink: .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus a po jaki grzyb chcesz sadzic tam trawy? masz piekna trawiasto-hortensjowa rabate kolo paleniska, to nie musisz wtykac juz gdzie indziej - zabierzesz tej paleniskowej rabacie jej WOW a ona potrzebuje zielonej otoczki i im bardziej stronowane bedzie na okolo - nawet powiem, ze im bardziej "nudne" tym lepiej :wink:
Propozycjones - wywal wszystko krzaczaste co tam robi zamieszanie - klon bedzie robil za kolorowy punkt. Wzmocnij kolumnowosc jalowcow dokupujac jeszcze jednego i sadzac go miedzy pierwszym a drugim od (domku) - z przesunieciem w przod a na calej pozostalej powierzchni posadz kosowki - tym nasadzeniem uzyskasz odbicie rabaty przy tarasie czyli stojac na poczatku rabaty przy palenisku masz kosowki plus kolumnowa zabudowe tarasu z jednej strony i poczatek trawowo-hortensjowo rabate po drugiej. A na koncu to samo, tyle ze z kolumnami jalowcow.
To jest tylko probozycja, bo cos mi sie wydaje ze zaczyna sie budzic w Tobie zbieractwo :twisted: i przeforsowac nudna rabate bedzie mi trudno :;230
x-ag-a
---

Post »

Jagódko, dziękuję za link... znam ten wspaniały ogród, ale nie znalazłam dla siebie konkretnej inspiracji przeglądając wizytówkę... na co powinnam zwrócić uwagę?
Franci, ciekawa roślina!
Jula, liczyłam że napiszesz - dziękuję :)
Mam nadzieję, że zaskoczę Cię mile, bo wbrew pozorom wcale nie planuję bałaganu na tej rabacie, wręcz przeciwnie - jak czytasz, chcę go wyeliminować. Brałam pod uwagę różne rośliny i koncepcje, stąd może chaos w moich wypowiedziach, jak to przy burzy mózgów, ale popatrz co planuję... To co ołówkiem narysowane, to rośliny, które chcę zostawić. Długopisem zaznaczyłam co widzę w tym miejscu z nowych nasadzeń (przepraszam za antytalent rysunkowy):

Obrazek

Chcę też obsadzić cały narożnik ogrodzenia winobluszczem, żeby jednak widok do sąsiada zasłonić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”