Jaką wkrętarkę wybrać
Re: Jaką wkrętarkę wybrać
Bosh dawno przestał być tym Bosh-em jaki pamięta każdy kto miał do czynienia z ich urządzeniami.A szkoda/
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
- wosiek67
- 500p
- Od: 26 lut 2012, o 14:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To prawda Robercie Bosh made in China (PRC), ewentualnie Tajwan 

Historia magistra vitae
Pozdrawiam Wojtek
Pozdrawiam Wojtek
- mirror
- 50p
- Od: 19 lip 2012, o 09:38
Takze polecam wkretarke verto , mam ja juz 5 lat, uzywam sporadycznie, a akumulatorki dzialaja.. 

Wkrętarkę Verto już miałam
dlatego zdecydowałam się na Celmę

Pozdrawiam. Ewa
mirror pisze:Takze polecam wkretarke verto , mam ja już 5 lat, uzywam sporadycznie, a akumulatorki dzialaja..
Ja miałem ich szlifierkę tanie to ale pochodziło mi 5 lat

Zamiast mercedesa kupa zielska
Jeśli, ktoś nie szuka kompromisów polecam sprzęt firmowy.
Posiadam już 8 rok wkrętarkę firmy Kress, sprzęt objęty jest 10 letnią gwarancją.
Siła wkręcania w moim modelu wynosi 180Nm czyli ma moc silnika benzynowego
o pojemności 2000 ccm, wkręcam nią śruby w kole ciężarki, wiercę w betonie,
aku bardzo dużo potrafi wytrzymać. Wadą jest na pewno cena, dlatego sprzęt ten jest mało
popularny w Polsce. Jedna do firmy nie wyobrażam sobie innego sprzętu.
http://www.youtube.com/watch?v=ce3-V4Ot ... ure=relmfu
Posiadam już 8 rok wkrętarkę firmy Kress, sprzęt objęty jest 10 letnią gwarancją.
Siła wkręcania w moim modelu wynosi 180Nm czyli ma moc silnika benzynowego
o pojemności 2000 ccm, wkręcam nią śruby w kole ciężarki, wiercę w betonie,
aku bardzo dużo potrafi wytrzymać. Wadą jest na pewno cena, dlatego sprzęt ten jest mało
popularny w Polsce. Jedna do firmy nie wyobrażam sobie innego sprzętu.
http://www.youtube.com/watch?v=ce3-V4Ot ... ure=relmfu
- aneczka123
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 3 paź 2012, o 12:33
Zgadzam się, ta firma to bardzo dobra jakoś i rozsądne ceny,
seciówki nie gwarantują takich jakości.
seciówki nie gwarantują takich jakości.

Na forum obowiązuje regulamin
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 30 maja 2012, o 21:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To ja będę niepoprawny i polecę Bosch, niebieski GSR 14,4V. Trenowałem różne Einhele itp. wynalazki, aż przyszedł czas wykończeniówki w domu i decyzja o zakupie raz na długi czas. Trzeba zapłacić ok 500 pln, ale radość w porównaniu do poprzedników warta ceny.
zdrówka,
mrozek
zdrówka,
mrozek
Obawiam się, że Bosch w porównaniu z Kress, chyba tego się nie da porównać.
Jakość urządzeń Kress'a wykracza po za możliwości sprzętów oferowanych przez Bosch,
Wystarczy porównać ceny, przeciętny Kress np. model Kress 180 AFB w zależności od wyposażenia, kosztuje od 1600 zł do 5000zł Wyposażenie jakie oferuje Kress jest niedostępne w ofercie innych popularnych firm. Sprzęt firmy Kress wykorzystują np firmy budujące mosty wiszące gdzie skręca się śruby fi 40 i to wszystko wkrętarką akumulatorową.
Jakość urządzeń Kress'a wykracza po za możliwości sprzętów oferowanych przez Bosch,
Wystarczy porównać ceny, przeciętny Kress np. model Kress 180 AFB w zależności od wyposażenia, kosztuje od 1600 zł do 5000zł Wyposażenie jakie oferuje Kress jest niedostępne w ofercie innych popularnych firm. Sprzęt firmy Kress wykorzystują np firmy budujące mosty wiszące gdzie skręca się śruby fi 40 i to wszystko wkrętarką akumulatorową.
-
- 200p
- Od: 30 cze 2011, o 14:14
Kupując wkrętarke warto sobie poczytać co w niej siedzi. I jeszcze fajnie by było wiedzieć.
Np silnik szeregowy i szeregowo- bocznikowy.
Np silnik szeregowy i szeregowo- bocznikowy.
- docent1773
- 10p - Początkujący
- Od: 3 paź 2012, o 21:37
Ja mam kilka wkrętarek bosh'a i dobrze się sprawują. Gdzie były wyprodukowane to nie wiem bo mam je już długo, co tylko potwierdza że wtedy kiedy je kupiłem były dobrej jakości
-
- 10p - Początkujący
- Od: 19 wrz 2012, o 20:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kress niewątpliwie dobra firma, ale chyba nikt tutaj mostów skręcać nie musi
osobiście mając firmę wolałbym Hilti
Bosch też ma dobre narzędzia (choć moim zdaniem firma mocno zaniedbała się) sa narzędzia dla majsterkowiczów jak i dla profesjonalistów.
Ja 6 lat temu postawiłem na firmę DeWalt i nie narzekam. Kupiłem sobie wkrętarkę DeWALT DW907 wraz z Dobrą wiertarką z możliwością burzenia. Podczas budowy domu, wkrętarka spadła mi ze strychu uderzając o piętro i finalnie lądując na parterze. Wkurw.... zszedłem na dół pozbierać części po mojej Nowej wkrętarce i ku mojemu zdziwieniu wypięła się tylko bateria. Sprzęt działa do dziś, choć bateria już się skończyła.
Nie wiem jak inni ale ja pozostanę wierny Tej marce
Jak ktoś potrzebuje sprzętu na lata to niech nie szuka tego w promocji Carrefour czy Tesco ;)

Bosch też ma dobre narzędzia (choć moim zdaniem firma mocno zaniedbała się) sa narzędzia dla majsterkowiczów jak i dla profesjonalistów.
Ja 6 lat temu postawiłem na firmę DeWalt i nie narzekam. Kupiłem sobie wkrętarkę DeWALT DW907 wraz z Dobrą wiertarką z możliwością burzenia. Podczas budowy domu, wkrętarka spadła mi ze strychu uderzając o piętro i finalnie lądując na parterze. Wkurw.... zszedłem na dół pozbierać części po mojej Nowej wkrętarce i ku mojemu zdziwieniu wypięła się tylko bateria. Sprzęt działa do dziś, choć bateria już się skończyła.
Nie wiem jak inni ale ja pozostanę wierny Tej marce
Jak ktoś potrzebuje sprzętu na lata to niech nie szuka tego w promocji Carrefour czy Tesco ;)
- wosiek67
- 500p
- Od: 26 lut 2012, o 14:24
Mam znajomego, który jest właścicielem serwisu elektro i twierdzi, że wszystkie narzędzia teraz mają silniki z tego samego miejsca w Azji 

Historia magistra vitae
Pozdrawiam Wojtek
Pozdrawiam Wojtek
- mirror
- 50p
- Od: 19 lip 2012, o 09:38
Skoro wszystkie sa podobnej jakosci to nie ma co przeplacac
teraz i tak wszystko psuje sie po czasie gdy mija gwarancja 

Dlatego my zawsze kupujemy narzędzia na wyprzedażach
. W tym tekście http://mangopress.pl/wyprzedaze-materia ... rzedazach/ znaleźliśmy nawet wskazówki, gdzie szukać. Polujemy na wkrętarkę z Makity w sensowniejszej cenie.