Stasieńko Prześliczna ta rabatka U mnie wrzosy ładnie wyglądają tylko po zakupie i tak najdłużej to do wiosny, potem to już tylko takie byle co, i tak co roku Pewnie, nie potrafię się z nimi obchodzić
Pozdrówka
Gosiu wreszcie się dorobiłam Chopina i może już będzie mnie cieszył
na kolorowej rabatce sa wrzosy trawka kostrzewa sina wzdłuż brzegu smagliczka biała miodowa
na środku trawa w paski ,trawa baron red ,trawa pompasowa i jeszcze jakieś trawy wyższe
a z tyłu rabatki są różne tuje jeszcze małe ale kiedyś urosną .To zdjęcie nie jest w całości bo ta rabatka jest dużo dłuższa
Elu datury jednak są piękne i pachnące szkoda że nie mam miejsca na nie w zimie
szkoda że nie możesz się dorobić wrzosów a może nie sadzisz do kwaśnej ziemi bo ja pod każdy co sadzę daję trochę
kwaśnego kompostu z worka
Jadziu wrzosy jednak są piękne a dzisiaj wstawię chyba farbowane kupiłam w biednej Bronce
irys oszalał kwitnie na całego chyba na wiosnę będzie spał Jadziu dziękuję za wysoka ocenę
Krysiu jakoś udała mi się ta rabatka a ten rok sprzyjał bo jak jest susza to już nie jest tak piękne
Tosiu zobaczymy może tylko teraz się popisał,jestem spokojna
Misiu cieszę się że masz trochę wspomnień o mnie
Grażynko nie znikaj na tak długo bo ogród cierpi bez Twoich rączek
dziękuję za plus
Ewo dziękuję jest miło jak coś się podoba wszystkim
Przemku dziękuję
Majeczko to szkoda a obcinasz kwiatostan na wiosnę na wrzosach bo trzeba obcinać
na pewno potrafisz .Pozdrawiam
Madziu rodaczko a gdzie Twój wątek chętnie bym pooglądała Twoje kwiaty
Takie wrzosy kupiłam myślę że są malowane okaże się w przyszłym roku
Już zeszłej jesieni u mnie tez były takie dziwne kwitnienia. jak szalone w październiku kwitły pierwiosnki. Jaśmin też kwitł i to dość sporo miał kwiatów.
A tej wiosny dwukrotnie kwitł mi jeden krzak pigwowca. Już miał zawiązane owoce z pierwszego kwitnienia, a ponownie pokazały się kwiaty. To wcale nie było dobre, bo owocu właściwie nie było wcale (dwa malutkie jabłuszka).
Może kiedyś też tak się zdarzało, tylko my nie miałyśmy czasu na to zwrócić uwagi???
Elunia właśnie widziałam na rynku owoce pigwy i pigwowca. Wszystko po 20 zł/kg!!!
Ja tez nie kupiłam i nie kupię, bo to przesada.
Będziemy robić cytrynówkę , taniej wyjdzie
Stasiu w ubiegłym roku Ania tara też miała te kolorowe wrzosy i fajnie przezimowały i kolory były takie same. Wszystko przed Tobą .Ta hortensja zatkała mi mowę Jaka ona śliczne czy to Pinky, bo ja wszędzie je widzę Hosty kwitną w najlepsze jak widzę .Ja swoja sadzonke fajnie okryje .Super urosła
Witam wieczorkiem,
hortensja piękna,fuksja bardzo,bardzo ,
wrzosy chyba malowane(widziałam takie w markecie)ciekawa jestem jak przezimują i czy ewentualnie ta farbka wyblaknie??
Co do mojego wątku to na razie nie mam ,ale zimą postaram się założyć(zdjęcia zbieram, i zbieram...wieczory będą długie )