Tereniu na razie posadziłam 3 powojniki, chcę jakoś zasłonić betonowy płot sąsiada a przy okazji mieć trochę kwiatów przed domem. U stóp powojników są posadzone piwonie. Mam nadzieję, że nie będą sobie przeszkadzać
Aniu ostróżki były dwie, jednak ta druga poległa w walce z psem

Ta kwitnie teraz po raz drugi.
Ewana rabacie jest jeszcze sporo miejsca, część roślin musi zostać przesadzona, bo nie wiem dlaczego sobie ubzdurałam, że będzie to rabata cienista, a tam w południe istna patelnia
Tajeczko tak, mam dwa ogrody, dwa domy, dwie prace i dwoje dzieci i zapewne również rozdwojenie jaźni

A tak na serio to Piaseczny ogród tworzę dopiero pierwszy sezon, do tej pory był to plac budowy. Mam na razie tę pokazaną "reprezentacyjną" rabatę - w założeniu miała być hostowo - żurawkowo - cebulkowa, ale okazało się, że jest zbyt słoneczna na hosty i muszę ją jakoś przerobić. Mam jeszcze niewielkie wrzosowisko i kawałek różanki. W tym sezonie skupiłam się głównie na obsadzaniu granic działki drzewami, żeby się jakoś osłonić. W ubiegłym tygodniu przywiozłam z ogrodu za borem sadzonki bluszczu i winobluszczu i obsadziłam nimi ogrodzenie od strony ulicy.
Ostróżka
Róża Pirouette na razie jeszcze malutka, ale widzę, że będzie z niej pociecha