Od pewnego czasu mam problem z moja dracena - w duzym tempie usychaja jej koncowki lisci. Kwiat stoi w średnio zacienionym miejscu, pomieszczenie ma temparature kolo 26 stopni.
Jak mogę jej pomoc ?

Pozdrawiam,
Jakub

i chciałam zapytać czy to prawda
 i chciałam zapytać czy to prawda   , bo różne opinie na necie znalazłam
 , bo różne opinie na necie znalazłam   Na 100% to wiem,że sanderiany się to nie tyczy
 Na 100% to wiem,że sanderiany się to nie tyczy  
Jeśli ktoś trzyma dracenę w zimnej, wilgotnej komórce, w 20-litrowej donicy - to może i prawdaMarlenka X pisze:A ja się dzis dowiedziłam,że dracene podlewa się góra 2 razy w miesiącui chciałam zapytać czy to prawda
, bo różne opinie na necie znalazłam
Na 100% to wiem,że sanderiany się to nie tyczy

Mi szczena opadła jak się o tym dowiedziałam
 Mi szczena opadła jak się o tym dowiedziałam   i wydawało mi się to delikatnie mówiąc dziwne
 i wydawało mi się to delikatnie mówiąc dziwne   Czyli schemat,że latem podlewamy tak, aby ziemia w doniczce była stale wilgotna, natomiast zimą tylko wtedy, gdy podłoże jest wyraźnie suche nie jest przesadą?
 Czyli schemat,że latem podlewamy tak, aby ziemia w doniczce była stale wilgotna, natomiast zimą tylko wtedy, gdy podłoże jest wyraźnie suche nie jest przesadą?  
 przeschnie.
 przeschnie. Plus suche powietrze, co wymusza częstsze niż poza okresem grzewczym zraszanie. U mnie w pobliżu roślin stoi tez małe akwarium.
 Plus suche powietrze, co wymusza częstsze niż poza okresem grzewczym zraszanie. U mnie w pobliżu roślin stoi tez małe akwarium.

Moje są na wschodzie
 Moje są na wschodzie  Ale jak mi u ogrodnika powiedzieli,że ma podlewać raz na miesiąc to mysłałam,że na zawał zejde
  Ale jak mi u ogrodnika powiedzieli,że ma podlewać raz na miesiąc to mysłałam,że na zawał zejde   Zgłupiałam totalnie
 Zgłupiałam totalnie