Isia nie znam tej roślinki wydała mi się podobna do wisterii. Ale to zdjęcie rododendrona z tamaryszkiem w tle jest cudne................... ;:13 Zawsze twierdziłamże tamaryszek ma coś,, w sobie...( tak sobie głośno myślę)
Tamaryszek jest cudny - szukam właśnie dla niego miejsca w ogrodzie . Ta jego lekkość i zwiewność , jest cudowna . Wspaniałe zakupy Isiu - posadź i pokaż jak wyszło
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
witam wszystkich zakupy oczywiscie posadzone najlepiej bedą wyglądały jak będą kwitły więc pokażę tylko niektóre - azalie
a to wiciokrzew posadzony w zeszłym roku jesienią
Złotokap piękny taki dorodny uważaj na niego ponieważ często chwytają mączniaka.Tamaryszek już nie taki mały piękny okaz można oko nacieszyć ja to wiem.Isiu czy wiosną nie spotkałaś się czasami z kiełkowaniem nasion z pęcherznicy .Pytam ponieważ parę lat temu u mnie spotkałem się że wyrosły młode pęcherznice z początku myślałem że zielsko ale podpadło mi to że taka ilość przy krzewie.Po pewnym czasie okazało się że to pęcherznice.Przesadziłem do sąsiada wzdłuż ogrodzenia teraz mają prawie 2metry wys.
witaj Grzesiu miło mi że podoba Ci się u mnie. Nie zauważyłam na razie małych pechęrznic ale ja rozmnożyłam dla sąsiadki poprzez cięcie i ukorzenienie łodygi przyjęły sie bez problemu mam tez odmianę Diablo ok 15 szt wzdłuż siatki
ta roslinka to komarnica jest ładna i ma dość intensywny zapach - gdy zapytałam sprzedającego czy odstrasza czy przyciąga komary zaśmiał się i powiedział ze z nią jest tak jak z piwem bezalkoholowym zobaczymy a może ktos z was miał juz doświadczenia z ta roslinką ....