Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Post »

Bardzo ładne określenie na koniec :D
Zaczynam wychodzić do ogrodu. Ani chybi nastrój mi się poprawi, bo ostatnio (przez nieustający remont :evil:) potrafiłam wszystkim uprzykrzyć życie. Nie ma to jednak jak porządne zmęczenie w ogrodzie :D W domu się nie liczy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Pogodowo u mnie lepiej - tzn sztorm ustał ;:108 ale pokapuje dalej standardowo - tak po szkocku :wink:
Miłego dzionka ;:7
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam pod wieczór. :wit
Kolejny dzień i kolejna niemiła niespodzianka, spier....ła mi się karta do aparatu i wszystkie zdjęcia z kilku ostatnich dni. :twisted: A tak chciałam pokazać zielony dom w winnym kolorze czy schwytanego potwora który zjada moje brzozy. Nic tylko do sklepu po nową kartę muszę się wybrać. I parę róż mniej do kupienia będzie. :twisted:
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też bardzo lubię astry - marcinki, dzięki nim ogród jesienią bucha kolorami :D Kiedyś je miałam, ale nie podobały się pozostałym domownikom... Teraz bym tak łatwo nie odpuściła, chociaż - gdzie ja bym je wsadziła? ;:14 Nie wiedziałam, że Flammentanz powtarza ;:oj ;:138
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu powtarza jednym a nawet dwoma kwiatkami, mojej zdarzyło się to już drugi raz w jej pełnoletniej karierze. :;230
Aga chciałabym żeby i u mnie troszkę więcej popadało, nie tak jak dzisiaj parę kropelek i finito. :roll:
Ewa masz rację , porządne zmęczenie po robotach ogrodowych wygania z człeka wszelkie frustracje. ;:108

Kupiłam nową kartę ale zdjęć już się nie da odtworzyć a było ich dość sporo. :(
Jutro muszę coś tam napstrykać, ciekawa jestem czy mój 'potwór' siedzi jeszcze w wiaderku czy uciekł. Znalazłam gąsienicę Trociniarka czerwica (Cossus cossus) paskudny szkodnik drzew nie tylko ozdobnych ale i w sadzie. A że nie wiedziałam co on za jeden to go wsadziłam do wiaderka i czekał na rozpoznanie, może wciąż czeka. :evil:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A przykrylas wiaderko? bo jak nie, to na pewno robal sie wygramolil i poszedl w swiat :twisted:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jula robal sobie smacznie spał, porobiłam mu fotki i zniszczyłam drania. Tym razem był dżemik brązowo-czerwony. Ale mam ciągle kłopoty ze zdjęciami, nie mogę ich zgrać bo sprzęt odmawia a nie ma synów żeby coś z tym zrobili. Czasami elektronika mnie przeraża. :twisted:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Majka jak to fajnie mieć trochę czasu na przyjemności czyli odwiedziny na FO .Nanaumiesz się powoli .U mnie jak przekopywałam wczoraj grządki wykopałam mnóstwo pędraków opuchlaka :evil: Potem sie dziwię ,że rośliny nie chcą dobrze rosnąć
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale mamy śliczną letnią pogodę, aż się zgrzałam od kopania. ;:3

Jadziu też dzisiaj przekopuję ogródek, plewię i szykuję kolejne miejsca dla różyczek. Pędraków nie znalazłam ale olbrzymie ilości różnej maści gąsienic, siedzą i zżerają wszystko co jeszcze ma liście. :twisted:
Okazało się że to czytnik kart pamięci się wypalił i przy okazji spalił kartę pamięci, tę starą. Nową kartę mam ale teraz jeszcze muszę kupić czytnik. Czyli w najbliższym czasie zdjęć nie będzie. ;:185
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

rzeczywiście pogoda piękna dlatego i ja kożystam :) przekopuje, wykopuje i wsadzam nowe roślinki :tan
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to podwójny pech Majka i wydatek .Na najbliższe dni nie zapowiadają deszczu tylko słoneczko ,wiec chyba skończę porządkowanie ogródka .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ale pechowo z tym aparatem :roll: Tez troche dzisiaj pokopalam, gasienic, pedrakow i takich tam nie ma ale za to chmary bialych maciupenkich muszek siedzi po krzakach. Wystarczy potrzesc krzaczorkiem a biala chmura z niego wylatuje.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie też pędraki grasują. A wiosną będe musiała zrobic oprysk na takie własnie motylki, bo one atakują jałowce. Dziwiłam się, dlaczego tak mi marnieją. Tylko, że oprysk skuteczny tylko w czasie ich wylotu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliczna i prawie letnia niedziela dobiega końca, troszkę odpoczęłam żeby jutro ostro brać się do pracy. Miejmy nadzieję że oprócz słonka będzie też deszczyk bo strasznie sucho i nawet podlewanie niewiele daje.
Robactwa dość sporo, mączniak też szaleje ale na niego mam skuteczną broń - sekator w ręce i są krótsze pędy bez mączniaka.
Jula te małe białe to mączlik lub skoczek, stawiam na mączlika szklarniowego. Też go mam, już tyle razy pryskałam a i tak siedzi to dziadostwo w ogrodzie i ani myśli wyginąć. Chyba najlepsze są tabliczki lepowe, poprzyklejają się do nich tak jak do liści roślin i już nie odlecą. Muszę takich poszukać. ;:108
;:19
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Majutek, dobrej nocy (bez względu na księżyc ;-))... jutro chyba ma spaść trochę deszczu - oj przydałby się...
Udanego tygodnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”