Teresko! Zapraszam Cię także w realu do mojego ogródka! Miejscowość jest wczasowa, więc może kiedyś... Cieszę się dzięki moim zdjęciom możesz choć z daleka pooglądać moje rośliny
Justynko! Obie datury są wieloletnie i zamierzam je przechować do kolejnego sezonu. Uwielbiam jak kwitną, a jak pięknie pachną
Luki! Dopiero teraz zaczynam dostrzegać u mnie pierwsze objawy jesieni. U nas wszystko jest opóźnione. Mimo jesieni nadal jednak kwitnie wiele kwiatów, w tym róże, więc nie ma na co narzekać! Fajnie, że znowu do mnie wstąpiłeś!
Elu (ElleBelle)! Odnoszę wrażenie, że datury teraz dopiero maja swój czas. Żółta obsypana jest kwiatami i roztacza taki zapach... A fioletowa podobno jest wieloletnia

A jak jest na prawdę - okaże się w przyszłym roku!
Krysiu (christinkrysia)! Róże u mnie mają się dobrze. No i w tym roku znacznie powiększyłam swoją kolekcję! Szkoda, że u Ciebie nie chcą rosnąć

Kermazyt kupiłam w sklepie internetowym, ale zamawiałam jeszcze inne rzeczy. Faktycznie nie opłaca się zamawiać tylko jego, bo jest znacznie tańszy niż koszty przesyłki.
Kubasiu! Pani na targu, która mi ją sprzedała, twierdziła dokładnie to samo. Mam zatem nadzieję, że i w przyszłym roku będzie cieszyć oczy swoimi pięknymi kwiatami
Miłko (taka sobie)! Na razie nie mogę narzekać na brak kwitnących w moim ogrodzie, ale powoli widzę już jesień. Dziś zrobiłam porządek na głownej rabacie. Jesień i wichura zrobiły swoje

No i mam łyse miejsce, które jutro zamierzam zliwkidować chryzantemą
Aguniu! Dziękuję Ci za komplementy. Umiesz robić zdjęcia, więc tym bardziej w Twoich ustach mają one większą wartość. A to faktycznie fioletowa datura. Szkoda, że nie możesz powąchać... A ma podobny zapach do frezji
April! Jak objęłam w posiadanie tegoż hibka taki ładny nie jest. Dziś ofiarodawczyni owego kwiatka zapytała mnie, co to jest? I zdziwiła się, że to ten sam, który mi dała. Ma na prawdę piękne kwiaty

Datury mają swoje 5 minut i roztaczają takie zapachy...
Hallo
Marzka 
No niestety u nas nie ma wielkiego wyboru wśród operatorów internetu. Niby XXI wiek... Ale jak człowiek uzbroi się w cierpliwość to udaje się zamieścić parę zdjęć. ALe nie dziś
Lucy!
Krysiu (Ignis05)! W tak zwanym międzyczasie... Cudownie, że Ci się podoba
Wando! Dawno Cię u mnie nie było

Hydroponika to też dla mnie nowość, ale mam nadzieję sobie poradzić. Będę miała zajęcie na zimę

I na pewno podzielę się swoimi doświadczeniami
Wiolu (wielomanka)! 
Najważniejsze, że Tobie się podoba!
Aniu (mamafrania)! Robię je m.in. dlatego, by cieszyły Wasze oczy
Aniu (wielkakulka)! Aniu (mamafrania)! To fioletowa datura! Jest śliczna, pięknie pachnie i jest niekłopotliwa. Polecam
Mam nowe, fajne zdjęcia, ale dziś coś wszystko marnie działa
CDN