Piękną kolekcję żurawek zgromadziłeś Mam kilkanaście ,ale większość jednego rodzaju musze sie rozejrzeć za kolejnymi ...uwielbiam je
Ślicznie zaaranżowane i takie zadbane Twoje rabaty ...podziwiam
Łukaszu narobiło mi się trochę zaległości ale już wszystko nadrobiłam. Bardzo ładne i eleganckie nowe nasadzenia. A z tym płotem to troszkę przesadzasz bo nie wygląda to wcale tak źle. Są iglaczki i do tego żurawki i gitarka. Popieram wycięcie jałowca bo sporo miejsca przez to zyskałaś i tym samym nowe roślinki przybyły.
Iwonko dziękuje za odwiedziny, będe próbował aby troszke przysłonić płot powojnikami. Mam nadzieję, że będą odwracały uwagę Jurku myśle, że jakoś się da wykonać operacje Rojniki
Danusiu dziękuję za miłe słowa , zalet żurawek nie trzeba wymieniać bo doskonale je znasz
Natko moje żurawki nie są jakoś specjalnie traktowane. Mam glebe piaszczystą bardzo mało urodzajną. Przy sadzeniu żurawki dodaje trochę ziemi z worka i staram się aby zawsze miały wilgotne podłoże. W tym roku nawet specjalnie nie nawoziłem. Tylko małą dawka wiosną i nic więcej. W sumie jak były by bardziej nawożone szybciej by rosły, ale jakoś zawsze zapominałem
Muszę się wybrać u uchwycić jesień w obiektywie, może coś ciekawego wyjdzie
To jest tema do przemyślenia .W końcu cała zima przed nami.Ja w Moim wątku podałem Tobie Namiary na Mariusza.To właśnie u niego kupowałem rojniki.Twierdzi,że będzie miał jeszcze.Powoli zwozę kamienie na kolejną część rojnikowiska.
Rok akademicki się zaczął i już odczuwam znaczący brak czasu, a w ogrodzie mnóstwo prac. Nie mam co narzekać na plan, czwartki mam wolne. Dzisiaj pogoda sprzyjała, więc posadziłem 11 krzewów owocowych, zostały mi jeszcze tylko maliny.
kozino jednym z powodów małych iglaczków jest brak miejsca, ale nawet jak bym miał go w nadmiarze to bym je zbierał bo są najładniejsze
Jurku gdybym tylko dokładnie przejrzał wątek mariusz to też bym miał nowe rojniki, ale mam za swoje za lenistwo
Wiolu żurawki owszem lubią cień, ale nie wszystkie mają wtedy ładne kolory. No i jest jeszcze kwestia, żeby mieć ten cień
Cudownie zadbane i rozrośnięte roślinki Czym Ty je karmisz Moje żurawki jakos licho wyglądają w porównaniu z Twoimi
Piękna jesień !!
Pozdrawiam wieczorkiem
Aniu staram się bardzo, żeby jakoś te moje rabaty wyglądały
Saro lubię tego rozchodnika, a kupiłem go przypadkowo będąc w Niemczech u ciotki w odwiedzinach, znam ten ból z miejscem w ogrodzie
Danusiu dzękuje CI bardzo za miłe słowa. Co do roślin to sęk w tym, że ich nie dokarmiam jakoś specjalnie, troszke nawozu wiosną i to wszystko, może polubiły moją piaszczystą glebe
Właśnie zaatakowała nas jesienna burza z ulewnym deszczem. Deszczyk dobry, ale jak tak jutro będzie lać to zbyt fajnie
Łukasz Twoje rabaty są rewelacyjnie skomponowane, żurawki świetnie dobrane kolorystycznie!
Ogólnie widzę że wszystko masz dobrze przemyślane i zadbane.
Urocze też są te skalniaczki na które ja ostatnio zachorowałam
U nas deszczowo było kilka dni temu a dziś choć słonecznie to jednak wietrznie.
Pozdrawiam.
Piękne skalniaki, naprawdę podziwiam!
Co do piaszczystej gleby - dochodzę ostatnio do wniosku, że dla wielu roślin jest ona lepsza, niż taka jak moja - żyzna, ale ciężka, miejscami gliniasta. Zresztą czasem muszę ją trochę trochę rozluźniać piaskiem, bo łopatę trudno wbić...