Witaj
Iwonko tak mi też się podoba ta rabata, pierwsza taka prawie już skończona, o ile w ogrodzie coś może być skończone, pewnie z czasem coś przybędzie może jakieś kamienie .... A między kamieniami na ścieżce jest posadzony karmnik

A nutek to chyba ta zwykła odmiana, kupiłam go od tego mojego pana z targu, jak zresztą wszystkie ostatnie roślinki
Monisiu tak jak mi pisałaś zostawiłam mu te ok 3 m miejsca, no ale kiedy on urośnie????? a buczki powędrowały na tą środkową rabatę co pokazywałam na pierwszej stronie razem z magnolią susan, a drugi na rabatkę którą właśnie tworzę po drugiej stronie huśtawki.. zdjęcia jak uda mi się skończyć.....
Witaj
Norbitko u mnie, tak rabatkę tą podpatrzyłam u pewnej Monisi ( patrz wyżej wpis).... wspaniałej osoby która nie dość że cierpliwie odpowiada na moje nie zawszę mądre pytania jak to u początkującego ogrodnika bywa to jeszcze takie piękności pokazuję, że ostrzegam jak zajrzysz do niej to wsiąkniesz. Ja to jak się napatrzę to i później w nocy mi się śnią te jej różyczki i inne roślinki.
A na rabacie u mnie rośnie oczywiście cyprys nutkajski, który ma być główną ozdobą tej rabaty, oraz inne mniejsze iglaczki jak tujka reingold, kosodrzewinka, cyprys baby blue, jałowiec blue carpet, sosenka oścista, kilka odmian żurawek i goździki. Zostawiłam również rosnące w tamtym miejscu pęcherzyce diabolo i jaśmin, jakaś niska odmiana.