Mój domowy roślinny miszmasz....
Re: Mój domowy roślinny miszmasz....
Mimozki słodkie, już wystawiają się na świat ;) z tymi dziwaczkami to faktycznie dziwna historia ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Znam osoby które ukorzeniały we wodzie ale równiez takie co twierdzą że lepiej od razu do doniczki,pamietaj tylko że grudnik nie lubi mieć za mokro i nie lubi przestawianiamasik pisze:Kobietki poradźcie. Chyba dorwałam grudnik, ale pewna nie jestem. Jakaś "dobra" dusza wystawiła zmarniały kwiatek pod moje okna, na trawnik. No więc część przywłaszczyłam. Jak się to ukorzenia?
- labka1
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Grudnik, jak większość sukulentów, po odcięciu od rośliny matecznej powinien przeschnąć przynajmniej jeden dzień, tak żeby rana po cięciu się zasklepiła ( ja czekam dwa dni ) a potem od razu do ziemi dla kaktusów, jak jest wilgotna to od razu nie podlewać, tyko odczekać, z 2-3 dni. Ja tylko zraszam ziemię na początku.
- kwiaciara
- 200p
- Od: 28 wrz 2011, o 00:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Ależ masz różności:) . Mimoza mnie zaciekawiła, grudniczek, aloes, papryczki i ta kolekcja owadożerów !

- labka1
Kamilko dziękuję za odwiedzinki, bardzo mi miło
Tesiu już jej napisałam na pw, nie była pewna czy to grudnik...ale to miłe ,że każdy wykazuje zainteresowanie problemem innego, jesteście wspaniałe!!!

Tesiu już jej napisałam na pw, nie była pewna czy to grudnik...ale to miłe ,że każdy wykazuje zainteresowanie problemem innego, jesteście wspaniałe!!!

Jakie fajne terrarium, bardzo pomysłowe

- masik
- 1000p
- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Kontakt:
Dziękuję kobietki bardzo za wszelką podpowiedz. Jesteście kochane. Posadzę dopiero pojutrze jak radziła Tesia.
Hehehehehe...nadal nie wiem co mam
Grudnik czy kaktus wielkanocny?
Nawet trafiłam wprost z wyszukiwarki tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=35&t=39860 w poszukiwaniu odpowiedzi. Będę czekać na kwiaty, ponoć dopiero one "wnoszą kaganek" wiedzy.
Hehehehehe...nadal nie wiem co mam

Nawet trafiłam wprost z wyszukiwarki tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=35&t=39860 w poszukiwaniu odpowiedzi. Będę czekać na kwiaty, ponoć dopiero one "wnoszą kaganek" wiedzy.

- NomiMalone
- 100p
- Od: 8 sie 2012, o 16:33
Cisy lubię
sa śliczne. Jednakże zawsze się zastanawiałam , czy jakieś dziecko zatruło się tymi jagodami, bo wiadomo dzieci ciekawe, a jagody wyglądają apetycznie.
Kasiu a powiedz , bo hmmm dokładnie nie pamiętam , ale mnie owadożery padły miedzy innymi ze względu na brak doświetlania w zimę , Będziesz swoje doświetlać ?

Kasiu a powiedz , bo hmmm dokładnie nie pamiętam , ale mnie owadożery padły miedzy innymi ze względu na brak doświetlania w zimę , Będziesz swoje doświetlać ?
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Z tego linku dowiedziałam się, że mam i grudnik i kaktus wielkanocny. A ja myślałam że moje wszystkie 5 to grudniki. ;)
Masik, ale w tym wątku jest opisane i pokazane na foto jak je poznać po łodygach. łodygi bardzo się różnią.
U siebie do tej pory myślałam, że to po prostu różne odmiany grudników.
Masik, ale w tym wątku jest opisane i pokazane na foto jak je poznać po łodygach. łodygi bardzo się różnią.
U siebie do tej pory myślałam, że to po prostu różne odmiany grudników.
- labka1
Nie Nomi, nie będę ale mam pokój od południa i na poddaszu...prawie beż zadaszenia więc jest tam dużo światła. A sama nie wiem co z moimi, tymi nowymi..bo to maleństwa nabyte teraz nie dawno..
Nie mam długo owadożerków, więc moja wiedza jest tylko podpatrzona od hodowców, wiem tyle,że muszą mieć zapewnione miejsce na zimowy "odpoczynek" czyli tem ok 10 stopni i dużo światła. Te co kupiłam nie wymagają podobno większych udogodnień...cóż wszystko okaże się "w praniu"....
Będę pisać, to zobaczymy jak się miewają? I mam nadzieję, że będziecie mi towarzyszyć

Nie mam długo owadożerków, więc moja wiedza jest tylko podpatrzona od hodowców, wiem tyle,że muszą mieć zapewnione miejsce na zimowy "odpoczynek" czyli tem ok 10 stopni i dużo światła. Te co kupiłam nie wymagają podobno większych udogodnień...cóż wszystko okaże się "w praniu"....

Będę pisać, to zobaczymy jak się miewają? I mam nadzieję, że będziecie mi towarzyszyć

- labka1
Zioła z mojego kącika
Estragon pokazałam wcześniej...to reszta bylin zielnych...
Trzeba pościnać tę resztkę i posuszyć, nic tak nie pachnie jak mięsko marynowane w swoich przyprawach
Lawenda

Tymianek

Oregano

Rozmaryn

Kącik z klocami drewna zaszczepionymi grzybkami...najbardziej widać shi-take, ciekawe czy po tym ochłodzeniu doczekam się pierwszego plonu...mniam mniam

Estragon pokazałam wcześniej...to reszta bylin zielnych...

Lawenda

Tymianek

Oregano

Rozmaryn

Kącik z klocami drewna zaszczepionymi grzybkami...najbardziej widać shi-take, ciekawe czy po tym ochłodzeniu doczekam się pierwszego plonu...mniam mniam

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
O tak swoje ziółka najlepsze, mam też ich sporo i bardzo lubię 

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Szalejesz Kasiu
ziółka grzybki kwiatuszki ...

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45