Ogródek Robaczka cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 4

Post »

Lulka, balkoniki to fajna sprawa. Odkryłam je w ubiegłym sezonie - podpieram róże i hortensje ;:333 Miło mi, że zakątek tarasowy Ci się podoba, może wpadniesz kiedyś na kawkę to wypijemy ją w takich okolicznościach przyrody? ;:136
Marzenko, bardzo dziękuję ;:180 Wciąż pokazuję te same zakątki...ale dziękuję za uznanie! Serdecznie zapraszam do odwiedzin na żywo! ;:196 sadzarka do cebul jeszcze w fazie testów..jakoś mi nie po drodze z tym ustrojstwem ;:219
Majeczko...i kto to mówi... ;:131 Wszyscy będziemy ładować bateryjki u Ciebie, na Twojej fantastycznej różance, najpiękniejszej jaką znam ;:196 Ja dopiero raczkuję w temacie, większość młodziutkich nasadzeń jak wiesz, więc na efekty muszę jeszcze poczekać...poza tym wątpię, żeby kiedykolwiek były tak spektakularne jak Twoje ;:131 200 róż to może będę mieć jak dosadzę jesienne, oczywiście pod warunkiem, że zima nie wykosi moich nasadzeń... ;:218 Wybrałam sporo róż, polecanych przez Ciebie, raczej klasyki. Pełna lista w opracowaniu ;:37
Saro, witaj! Planów na jesień mam całą masę, zaczynam powoli realizację fazy pierwsze, czyli przygotowania rabat ;:65 Potem sadzenie róż i bylin, montaż wiaty na auto, przesadzanie ostatnich roślin, sadzenie cebulowych...ujjj..dużo tego jeszcze ;:131 Wiosnę będę planować od grudnia :lol:
Jule, co Cie tak rozbawiło, hę? :lol: To moje podręczne wiadereczko na obchód z obrywania kwiatów róż ;-)) Ty się śmiejesz, a sąsiadka kupiła takie samo.. :;230 200 róż to cały planowany dobytek, nie jesienny ;-))
Martuś! Pogoda była cudna, szkoda, że zmarnowana w pracy...Po południu też było ładnie, ale zmrok zapada tak szybko..nie zdążyłam zrobić wszystkiego, co zaplanowałam. Wydarniowałam fragment rabaty i przesadziłam dwa liliaki na pniu - wreszcie znalazły swoje miejsce ;:333
Miłego wieczoru kochani :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja chyba znowu źle widzę.......kolejne rabatki? :shock: rajciu......szalejesz na całego....... ;:oj
jak nic trzeba będzie zrobić nalot w przyszłym roku by te wszystkie kwitnące cudeńka zobaczyć.....a jaki będzie zapach.....jejku aż sobie go wyobrazić nie potrafię ;:173
ooooo to super, że lilaki mają swoje miejsce........bo są śliczne :uszy
hehe to wiaderko dopiero teraz skojarzyłam.......już wiem, które to! ;:oj
widziałam je, widziałam......cudne jest i wtedy jak u Ciebie byłyśmy to do niego wrzucałaś płatki róż.......widok zachwycający...te kolorki ;:oj stoi na tarasie ;:oj
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dokladnie to rozbawilo mnie polaczenie obrazu z jego podpisem - jak w galeri ... co autor mial na mysli - no co? Porzucone wiadereczko :wink:
Bez wiaderka nie ma zycia, to fakt ;:108
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiula, pokażesz swojego buczka? Jakoś mi nie utkwił w pamięci :roll: Mój też czerwonolistny ;:215
Na kawkę chętniewpadnę, ja również zapraszam ;:40
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No nie, Kasiu, kolejne rabaty ;:oj A wiem to na te róże.

Wrzuć na pw co bierzesz bo na zwykłych energy drinkach to raczej nie dałabyś rady :;230 :;230 :;230 Może i ja coś skorzystam bo ostatnio słabiutko. Czwarty tydzień zasuwam po 15 godzin na dobę a efektu nie widać i siłki już brak ;:131

Szkoda że efekt końcowy na wiosnę. Mam nadzieję że dobrze przezimują bo szkoda byłoby pracy ;:215
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, kolejne rabaty? Po prostu przechodzisz samą siebie. Gratuluję zapału i podziwiam. Ja powoli chyba się wypalam na ten sezon. CIągnę resztkami sił i wczoraj poległam na polu.
Różyczce żółkną liście. Może jednak nic jej nie będzie? sprawdzałam ma wilgotno i stanowisko jak trzeba. Muszę jej tylko podporę wymyśleć i niech M mi wyspawa. Rośnie jednak naprzeciw okna kuchennego i będzie zakrywać ścianę gospodarczego raze z inną pnącą, NN, z Biedronki. Ot dostała dworzankę moja szlachetna róża od Ciebie
Awatar użytkownika
agnesik12
200p
200p
Od: 31 sty 2008, o 10:25

Post »

Kasiu piękny ogród! Rośliny dorodne. Co to za róża Kolo? Ma piękny kolor.

Bardzo interesujące detale. A kiedy zarosną Ci te metalowe pergole przed domem to będzie niesamowite entrée do ogrodu.
Agnieszka
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Oj Kasieńko i co tu by jeszcze można powiedzieć o Twoim rajskim ogrodzie ;:224 Chyba zaczniemy pisać o nim ody :wink:
Wiaderko i 1 :!: chwaścior zrobiły największą furorę :;230
James jest mym, póki co :wink: niespełnionym marzeniem ;:226
Piano i Szekspir ;:215
A co do Rooguchi to aż mi się nie chce wierzyć, że z 10cm urósł do 2 metrów ;:224 Ciekawe co Ty mu tam śpiewasz ;:224
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Ach Kasiu te Twoje niebiańskie " takie tam" ;:167
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu zmiany oszałamiające, wszystko ślicznie się komponuje, oglądając Twoje zdjęcia, a przede wszystkim zdjęcia różyczek ma się wrażenie, że to jeszcze pełnia lata. Nie wiem jak ja to zrobiłam, bo wątek ten od początku śledziłam, ale śladu chyba nie zostawiłam (ło matko, ale mi się zrymowało :;230, to przemęczenie). Zamotałam się ostatnio pomiędzy różami, znacznikami, nasionkami, domem, pracą a ogrodem, i wciąż nie nadążam ;:223. Rabaty pod róże nawet nie zaczęłam szykować, ale nic biorę dwa dni wolnego, to może troszkę nadgonię. Barbula wygląda uroczo, a ja dwa dni temu stałam nad nią i się zastanawiałam czy kupić, no i wyszłam bez niej ;:145. Te łuczki ekstra, zawsze takie coś mi się marzyło, to znaczy takie magiczne wejście, a że w tamtym czasie o różach nawet nie myślałam, to wymyśliłam sobie przejście do tylniej części ogrodu pod winogronami, pierwsza już stoi na której oczywiście są róże i clematisy :;230 dopiero dalej będą winogrona i na ostatniej powtórka. Fajny pomysł z tymi obrzeżami z pietruszki, a zdjęcia te z wiaderkiem i chwastem bombowe.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Masz fantastyczne wyczucie w doborze dodatków Nigdy by mi nie przyszło do głowy by połączyć kute elementy z glinianymi ozdobami A wygląda to super O romantyczności Twojego ogrodu już pisałam to jeszcze dorzucę, że jest szalenie stylowy

Ja niestety w tej dziedzinie jestem strasznie głupia ale może coś za gapię i mnie oświeci zwłaszcza, że są mi potrzebne dwie lub trzy podpory na róże
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu :wink: przeczytałam, że posadziłaś piwonie w białym szpalerze. ;:oj
Zobaczysz, będzie to Twój początek kolekcji piwoniowej. :lol:
Tyle jest kolorów i kształtów ich kwiatów, tyle odmian.
A masz już jakąś drzewiastą ?
U Ciebie będzie na pewno dobrze rosła.
Szkoda tylko, że nie kwitną całe lato.
Miłego dzionka i ;:3
:wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Nie ma nowych zdjęć do kawusi?
To wracam do archiwum, bo bez tej dawki energii to dzień stracony ;:173
Ja mam dopiero trzy piwonie, jedną białą zeszłoroczną i dwie różowe do Jule posadzone parę dni temu. Tak więc ten temat u mnie też ma duuuuże szanse rozwojowe :tan
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, czy swoje meble tarasowe masz firmy Miloo? Właśnie śledzę ofertę, bo jest fajna wyprzedaż (wsiowego stylu), ale mimo wszystko tanie nie są. Pytam, bo chciałam się dowiedzieć jak one dają radę w naszym klimacie-są z bio rattanu. Mój plastik pofrunął połamany razem z parasolem ;:161
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kasiu, obejrzałam wszystkie wspaniałe widoki. Choc obrazki podobne, ale można je oglądać kilkakrotnie i nigdy się nie znudzą. To miło, że nie szczędzisz nam tych obrazów. Dobrze mi u ciebie.
Co do traw to odpowiedziałam ci dzisiaj u siebie. Dobranoc.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”