Ania Zuzia i Chłopaki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ania Zuzia i Chłopaki

Post »

[quote="wielkakulka"]Marzenko, moja pierwsza drozdżówka po ślubie (14lat temu) była tak twarda, że dziadek wziął ja za dwa rogi i walnął nia o parapet i nic nie pękła :;230 :;230 :;230 i tu mnie nie pobijesz ;:224

Zaglądam, a tu tak smacznie , prosty przepis, więc i ja spróbuję, a co do ciasta, to przypominam sobie jak upiekłam murzynka, na pierwsze spotkanie w domu mojego M, wyszedł maksymalny zakalec, to pokroiłam jak ciasteczka, i M (jeszcze nie M wtedy) zachwycał się nimi, mówił, że tak pysznych jeszcze nie jadł, chyba tym go ujęłam, że taka zdolna byłam :;230
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Matka Polka potrafii :;230

Moja pelargonia na zewnątrz poczuła ciepełko i znowu puszcza ładniuteńkie pączusie ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja córka postanowiła zbierać dynie tej jesieni oto jej pierwszy zakup na kiermaszu produktu lokalnego

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A potem dostała dwie dynki od mojej znajomej więc ma juz takie :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mamy dyniową radochę... ;:224

A ja czekam na swoje pierwsze listki skrętników. Juz się nie mogę doczekać aż zapuszczą korzonki i zakwitną.

Jestem zmęczona, dziś Zuzie coś męczy brzuszek, lezy w łóżku i mam: mamo posiedzisz koło mnie, mamo porobimy koraliki, mamo pić. Miałam pomyć okna i znowu sie odwlecze. Jutro nie bedzie kiedy, przez weeken macie spokój z moją osobą bo będę zakuwać na Uni Wroc całą sobotę i niedzielę.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Oj Aniu z drożdżowym ciastem to były przeboje ,uczyła m ie ciocia ,i za każdym razem inaczej jajek 4 ja piszę 4 ,mąki 3 szklanki ,to ja też piszę ,drożdży pół kostki -piszę ,następna wizyta cioci i powtórka z rozrywki ale ilość składników inna i tak przez kilka lat przepisów ciocinej drożdżówki bez liku ,ale nie dałam za wygraną i już mam swój patent ;:137
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Większość cioć i babć robi drozdżówki na "oko" - ja już też
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Ja głównie na proszku do pieczenia a na drożdzówki raej moje pociechy nie pisza sie a sami ileż zjemy więc robie to co lubią ciasta z masa i galaretką ,serniki ptaie mleczka byle słodkie i nie suche :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Fajne te dynie, jakoś nigdy nie siałam, nie miałam takich, ale chyba zacznę, mieć taka ozdobę jesienią fajnie :wit
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Drozdżowe lubie robić bułki. Ciasto tak na oko, ale na kg maki daję do bułek z 5 jajek i marmoladę o smaku róży z biedroni, pychaaa

Dynie też mi sie spodobały, dlatego wrzuciła, w ub. roku miałam jeszcze inną. Sąsiadka w niejscu ogonka dolepiła jej czerwony dziubek z plasteliny i był łabędź.
Awatar użytkownika
dzieci2
200p
200p
Od: 20 lip 2011, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja dla moich pociech conajmniej raz w tygodniu muszę upiec chałki drożdżowe, są od nich chyba uzależnione... :heja
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu, a jak Wam idzie z córką robienie ludka z doniczek ?? pochwalisz się Nam oczywiście jak zrobicie :?:
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ale te malutkie dynie są śliczne :D ..nie wiem czemu, ale ja na 1 i na 3 zdjęciu tą czerwoną dynię skojarzyłam sobie z krową :oops: .....o bozie czyżby już zaczął działać na mnie ten wyjazd ;:124 .......jak jest tu jakiś psycholog to podeślijcie go do mnieObrazek
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

;:1 ;:1 ;:1
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze nie robiłysmy doniczkowego ludzia :wink: . Takie kreatywne zajecia zostawiam na długie zimowe wieczory.
Dziś piekłam ciasteczka, bo wpadła do mnie WENDY z MĘŻEM,
;:138 :tan ;:138 :tan ;:138
ale niespodzianka, pozdrawiam Was kochani.

Bogusiu, będę miała na studiach podstawy poradnictwa i pedagogike specjalną - myślisz, ze coś pomoże :;230
Wiesz słyszałam kiedys taki kawał - o skojarzeniach, znasz?

Przychodzi facet do psychiatry. Doktor wyciąga kartkę z obrazkiem, na której jest kilka kresek i kropek - bazgroły i pyta pacjenta
-Co to jest?
- Goła baba.
- Hmmm, a na tej kartce? - lekarz poazuje inną.
- Goła baba.
- A na tej?- pyta doktor.
- Goła baba.
- Pan jest zboczony! - woła lekarz.
- Ja zboczony? A kto mi te swiństwa pokazuje? :;230

Nie wiem co znaczyłaby krowa?
Gdyby Ci się śniła to w necie jest takie wytłumaczenie:

Krowa to poszukiwanie spokoju i bezpieczeństwa
zobaczyć krowę: szczęście, poczucie bezpieczeństwa i spokój
widzieć ją w oborze: zrealizujesz ukryte marzenia
widzieć pasącą się: dobrobyt i wygodne życie
doić: bez większego trudu zarobisz dużo pieniędzy
być przez nią atakowanym: ostrzeżenie przed nieprzyjacielem, którego głupota może być szczególnie groźna
uciekać przed nią: przysporzysz sobie nowych wrogów, ale na szczęście nie uda im się tobie zaszkodzić
tłusta krowa: urodzaj
stado krów: szczęśliwa miłość, bogactwo.
ujrzeć martwą: wyzdrowienie, uwolnienie się od wszelkiego cierpienia.
Sen o krowach w zaprzęgu jest dobry dla wszystkich, natomiast o krowach w stadzie zapowiada kłopoty
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

[URL=http://smayliki.ru/smilie-473765223.html][IMG]http://s4

Post »

Aniu ucz się tej psychologii ucz i może Ty mnie zrozumiesz ,bo ja ma ciągle jakieś durnowate skojarzenia :;230 aż czasami się tego wstydam mi chyba już nie wypadaObrazek
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

brawa za dyniową radochę . Bardzo mnie cieszy ,że uczysz maluchy zamiłowania do ogrodu :wit
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu, to że masz skojarzenia, to tylko swiadczy o tym jak bardzo masz rozwiniętą swoją wyobraźnię.
Wiesz, ze dzieci cierpiące na Zespół Aspergera mają ogromne trudności z wyobrźnią. Nie tylko nie potrafią się same bawić, bo brak wyobraźni nie pozwala im nba to żeby pluszowy piesek udawał prawdziwego, czyołowiany zołnierzyk strzelał. Poza tym brak wyobraźni często jest przyczyna wypadków u takich dzieci. nie potrafią przewidzieć skutków swoich działań. Jeśli chcą wziąć książkę, na której leży 10 innych rzeczy - to ją biorą. Potem są zdziwione, że cos spadło.

A Ty WIDZIAŁAŚ W ŻYCIU TYLE RÓZNYCH RZECZY, ŻE MOŻESZ KOJARZYĆ Z CZYM TYLKO CHCESZ. I sie nie wstydź - będzie dobrze.

Ps. A wiesz z czym mi sie skojarzyła ikonka, którą zamiesciłaś obok tekstu że za 61 dni wracasz do domu? Z reklama wskocz na byka ;:224 ;:224 ;:224

Sangwinaria dzisiaj moje dzieci biegały jak szalone po działkach, darły sie niesamowicie - dobrze, ze nikogo nie było. Ale za to teraz jak małe aniołki w łózeczkach. ;:41
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”