Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Post »

;:224 faktycznie uświadomiłaś mi ile to pracy Cię czeka ;:124
Odwołuję moją propozycję :lol:

A zdjęcia poglądowe ... miodzio
Masz naprawdę nieprawdopodobnie piękny ogród ;:63

Oczywiście poprzednie zdjęcia też piękne, to z dedykacją zwłaszcza jest mi szczególnie bliskie :wink:

I mam pewne podejrzenia 8-) - a mianowicie, że Ty kolorujesz hortensje przed sfotografowaniem ;:131
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

....Ubolewam nad wszechobecnymi chwastami, ale nic na to nie poradzę. Przy jesiennych porządkach powyrywam jednak większość, bo są już dorodne i łatwiej pójdzie ;-
Agnieszko Droga szukałam że szkłem powiększającym i nie ma żadnego ani chwasta ani listka na trawniku -TO JEST OGRÓD IDEALNY! i fotograf też. Piękne zdjęcia!
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga, wspaniały nastrój panuje w Twoim ogrodzie.
Wcale nie widać nadchodzącej jesieni, no może hortensje swoją barwą przypominają jaka jest pora roku.
Wybrałaś idealne miejsce na rabatkę z hortensjami. ;:108
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajna sesja kociaków..
Czytałam , że będziesz mieć nasionka cleome. To jednoroczna roślinka? Widziałam , że bardzo ładna jakbyś miała jeszcze nasionka to ja jestem chętna na nie . Czy to jest ta biała roślinka przy siedzisku ogniskowym?
A tak przy okazji ładnie się ta rabatka rozrosła.. ;:108
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, piękne ujęcia ogrodu, potrafisz uchwycić jego urok w każdym calu ;:333
Ciekawa jestem tej nowej rabaty....ja bym nie wytrzymała z realizacją do wiosny.... ;:224
Jak zdrówko? Lepiej?
Miłego wieczoru :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, dobry wieczór :wit Wierz mi, że mnie też jest ciężko wytrzymać i cały czas się miotam: robić czy nie robić... powiem tak, jeśli jutro dogadam się z moją 'deską ratunku' co do zdarcia darni, to zapewne przygotujemy i obsadzimy tę rabatę jeszcze tej jesieni. Nakręciłam się, zwłaszcza że Kasia-magenta namawia na wizytę u Ulińskich (dorodne krzewy, za jedyne 15zł/sztuka). Tylko co ja będę robić wiosną? Tak po prostu... nic? ;:224 :lol:
Dzięki za troskę - czuję się lepiej, pozostała jedynie chrypka, ale z tym można sobie poradzić. Ty mam nadzieję bez dolegliwości? Pozdrawiam ciepło!
Agnieszko, bardzo dziękuję za wizytę... Cleome to roślina jednoroczna, właśnie ta biała, wysoka, rosnąca na rabacie przy palenisku. Oczywiście, że jeszcze coś z nasion będzie - zbiorę i wyślę, żaden kłopot.
Majeczko, dzięki za miłe słowa! W ogrodzie widać oznaki jesieni dzięki przebarwiającym się roślinom... derenie Spaethii prawie zgubiły liście i tylko ich czerwone gałęzie biją po oczach, klony zaczynają zmieniać kolory na ogniste, trawy kwitną - wczesna jesień w pełnym tego słowa znaczeniu... ogród w słońcu zawsze wygląda atrakcyjniej... Cieszę się, że miejsce na hortensjowy szpaler przypadł Ci do gustu... myślę, że będzie ładnie!
Marysiu, jesteś dla mnie bardzo łaskawa ;:196 Nie będę się spierać co do zielska, bo swoje wiem, tylko na zdjęciach nie pokazuję wstydliwych zakątków :lol: Goście, którzy odwiedzali mnie w realu, wiedzą o czym mówię ;-) Marysiu, jestem Ci wdzięczna za tyle budujących słów - dziękuję! ;:167
Magdo, sama widzisz że pracy przy rabacie będzie sporo, ale poczytaj wyżej moją dyskusję z Kasią - zaczynam się łamać ;-))
Szalenie mi miło czytać te wszystkie komplementy... Twoja pozytywna opinia o moim ogrodzie tylko mnie motywuje do dalszej pracy nad jego udoskonalaniem - dziękuję! PS. Hortensje maluję, a jakże, płatek po płatku, za pomocą słońca ;-)
Isiu(lek), w mojej opinii trawy (tak, na 3-im zdjęciu to turzyce) są na tyle atrakcyjne, że nie pozostawiają nikogo obojętnym... co ciekawe, bardzo je lubią mężczyźni - warto obsadzać nimi nasze ogrody :) Na pampasówkę mam ogromną ochotę, ale najpierw poczekam na Twoje z nią doświadczenia ;-) Dziękuję za tyle miłych słów ;:196
Ewo, ja też lubię ten zakątek z ławeczką... jest klimatyczny, melancholijny i dobry do przemyśleń, albo zwykłego odpoczynku w cieniu brzóz... jeśli masz podobne miejsce do zagospodarowania, to zachęcam do podobnego rozwiązania :) Pozdrawiam ciepło!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Czytam ze cos podlapalas chorobowego - a kysz a kysz - dbaj o siebie ;:196
Ogrod w jesiennym sloncu pieknie sie prezentuje i Szaraki cacane ;:167
x-ag-a
---

Post »

Przecieram oczy.... to Ty, słońce Ty moje?? ;:196 :wit
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aguniu - sama widzisz, że jest wiele powodów, żeby rabatę robić teraz. A co będziesz robić wiosną? No już ja w Ciebie wierzę - na pewno COŚ sobie znajdziesz do roboty! :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak, to ja ... Brunhilde :;230 doczytalam i widze lamiaca sie Agus ... sadzic, nie sadzic, sadzic nie sadzic :twisted: Ja juz sobie odpuszczam ogrodek w tym sezonie, cos na wiosne trzeba przeca robic u mnie, bo u Ciebie robota jest i na wiosne i w lecie i na jesieni, tak czy inaczej hihi .... jeszcze tylko zakupic pare worow kory ale to jak mi beda materialy budowlane przywozic, to odrazu kore zakupie i finito tz czekac będę az bedzie mozna rozyce obsypywac.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cieszę się, że miejsce na hortensjowy szpaler przypadł Ci do gustu... myślę, że będzie ładnie!

Aga, będzie bardzo ładnie, a może zamienisz na szpalerek "P" :;230 :;230 Do wiosny masz kilka miesięcy możesz przerobić każdy możliwy wariant. Bardzo przyjemnie jest planowanie nowych rabatek :heja :heja Jak ja to lubię, ale nie kuszę :;230
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O jasny gwint! Ale mam zaległości! Zupełnie przegapiłam Twój nowy wątek ;:223 Tyle do nadrobienia...
x-ag-a
---

Post »

Asiu, fajnie, że zajrzałaś! :)
Majeczko, za szpaler 'P', D. by mnie spakował i odesłał do Ciebie ;-)) Nie kuś kobieto :lol:
Jule, przebacz mi Brunhildooo ;-) Gadam z Tobą = rabatę robię wiosną; przychodzi Robaczek = robię teraz. Przecież ja nie mam własnego zdania i gibię się jak rozplenica na wietrze ;-)) A Ty wzięłaś się za ten remont na całego!
Gosia, czuję się jak lina w konkurencji jej przeciągania :D

Gadamy sobie z AgąNet o ławeczkach (i o Lutyensie, o którym marzę), więc przy okazji wstawię Wam link do ogrodu w mojej opinii idealnego, czyli ogrodu Bloomów.
Awatar użytkownika
narval
100p
100p
Od: 31 paź 2008, o 23:28

Post »

Właśnie skończyłam się przebijać przez pierwsze 20 stron wątku i coraz bardzo mi się tutaj podoba.

Lubisz koty!
Śliczne, rosyjskie rodzeńswto-zgadłam?
Woliery nigdzie nie widziałam- nie wypuszczasz, czy są "pod Twoją kontrolą"?
Ja też mam dwójkę tyle, że miśków, łobuzów co to najchętniej to by w ogrodzie mieszkały.
Ja nie mam woliery- koty raczej pilnują się i są wypuszczane do ogrodu tylko jak ja mam na nie oko.

W tym roku zrobiłam 5 kg powideł ze śliwki łowickiej z własnego drzewa ogrodu- ale niestety nie znałam Waszego przepisu i przypaliłam garnek. Za rok pójdzie w ruch Wasz przepis.

Mój ogród to też około 1000m2 działki (minus powierznia domu), więc mam co robić.
Ogród jest nowy - założony w zeszłym roku - co prawda przez firme, ale od tej wiosny dbamy o niego tylko my.
Jestem więc urobiona po pachy. TŻ jest odpowiedizalny za trawnik (tylko/aż).
Już mi brakuje sił a jeszcze mnie czeka sporo prac bo uległam pokusie zakupów.

Widząc Twoje wspaniałe róze chciałabym zapytać - mam nadzieję, że się nie obrazisz, ze pytam tutaj - bo pod wpływem impulsu nabyłam kilka korzeni rózy wielkokwiatowej (czerwona chyba zwała się parela, bo kupiłam niepodpisaną na targach kwiatowych, oraz różowo fioletową w castoramie). Mam rabatę składającą się ze starych dzikich róz jeszcze z pozostałości przed budową, a chcę po mału wymieniać te dzikie na te wielkokwiatowe. Zastanawiam się czy korzenie wsadzić po prostu do tej starej ziemi czy ją wymienić. To zółta nie najlepszego rodzaju bo gliniasta gleba.

Masz takie ładne róże bez oznak chorób, pomyślałam więc, że coś zasugerujesz.
Czy warto usunąć miejscowo glebę i wrzucić w to miejsce worek swiezej ziemie (wtedy jakiej najlepiej- uniwersalnej kwiatowej)?

O rózach niestety wiem niewiele- ja jestem początkujący, ale zaangażowany ogrodnik. :)
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

aguniada pisze: Tylko co ja będę robić wiosną? Tak po prostu... nic? ;:224 :lol:
Wiosną będziesz patrzeć, jak się pięknie zazielenia nowa rabata, relaksować się przy piwku i obmyślać, co by tam jeszcze wykombinować :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”