Bardzo ładniutka ale masz za płaski dach i w zimie musisz odśnieżać przy większej ilości śniegu.Krzychoo pisze:Pokażę swoje, tegoroczne i jeszcze nie ukończone dzieło. Szklarnia o konstrukcji drewnianej 12x4 m, wysokość 2 m. Dach jednospadowy.
...
Czy masz może zdjęcie swojego tunelu?ganio4 pisze:Ja mam stelaż wojskowyMoim zdaniem najlepsza i najłatwiejsza do zrealizowania z opcji.
Profile można dokładać w dowolnej ilości, materiał solidny. Szerokośc można w niewielkim stopniu regulować.
Ja wybrałem opcję 2. Jeśli budować samodzielnie, to wg mnie trzeba byłoby mieć giętarkę - uważam, że okrągły kształt jest lepszy niż załamany. Z kolei gotowe namioty zazwyczaj nie maja drzwi (tylko sznurowane wejście) lub mają małe drzwi. Przy pomidorach podstawa to wietrzenie i ja w moim ns6 zrobiłem duże drzwi - 2x2mMarginetka pisze: 1. budujemy z profili metalowych 20x20x2 tunel w kształcie dwuspadowego domku o wymiarach np. 3x6x2,5, kupujemy folię i nie mając żadnego doświadczenia próbujemy ją naciągnąć.
2. kupujemy stelaż do namiotu wojskowego NS6 i działamy jak wyżej.
3. kupujemy gotowy tunel na allegrooo, metalowy, z gotową folią, której jak rozumiem nie trzeba zgrzewać, wydajemy ok 800 zł.