Marpy kwiatki i rabatki cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.3

Post »

Maryniu zajrzałam do Ciebie aby nacieszyć oczy jesiennymi kolorami a tu takie wieści. Może Małgosia ma rację, zastanów się. Może zachce im się kiedyś chcieć. Aczkolwiek finanse i siły witalne w ogrodzie są niezbędne
Trzymaj się cieplutko i zapraszam do mego glinianego ogródka
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Zamiłowanie do grzebania w ziemi przychodzi z wiekiem i wzrostem świadomości.
Może twój syn jeszcze za młody na to, żeby zrozumieć.
Ale masz rację - nic na siłę. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Oj pędzisz z tymi stronami ... a ja czasu zbytnio nie mam - wiesz zaprawy na całego bo powideł królewskich mi się zachciało...
Fotka "makulatki" zostawiona niech jest dla Twojego krzaczorka ku przestrodze - a ja mam pytanko
Co to za roślinki - ciągle poznaję nowe rośliny i uczę ich nazw - lepsze to niz krzyżówki.
https://lh5.googleusercontent.com/-QNM6 ... CF7513.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-DFGs ... CF7497.JPG
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Maryniu lubię odwiedzać twój ogród bo tyle w nim pięknych roślin, wiele z nich kwitnie a przede wszystkim róże. Zachwycają również wrzosy a także malutka trójsklepka, którą wspaniale ujęłaś na fotce, u mnie te wszystkie kwiaty wymarzły, świetnie też wyglądają trawy. Na działce obok, pomimo, że jest opuszczona nadal są ładne widoki. :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam moich miłych gości!

Tereniu,Ewo w,Gosiu,Ilono,Grażynko - macie racje moje zainteresowanie też przyszło z wiekiem a moje dzieci już osiągnęły ten wiek ale z wiekiem chęci ich opuściły... i zainteresowania się zmieniły .. :;230 nic to.. już przebolałam w tym roku zobojętniałam ...obawiam się tylko sąsiadów bo obserwuję nowych działkowiczów to takie sąsiedztwo by mi nie odpowiadało ..dzikie grillowania, hałaśliwe towarzystwa i biegające wszędzie dzieci a dotychczas wokół mnie jest spokój..i cisza czasem tylko zakłócona silnikiem spalinowej kosiarki
dalszych sąsiadów ale 2-3 kiepskie,wysłużone kosiarki włączone o tej samej porze szczególnie w sobotę potrafią wyprowadzić z równowagi ;:173 ;:183
Właśnie ja uważam tak jak Ty Gosiu,że jak się ma ogród przydomowy to mus coś w nim robić :) a działkę można mieć jak ktoś chce i lubi! Mój syn przedkłada teraz pracę na działce na wędkowanie ...też zdrowe zajęcie! Poświęca temu każdą wolną chwilę .A to jemu przypadało gros pracy działkowej / koszenie/.Czyli zamienił kosiarkę na wędki !

christinkrysia cieszę się,że wstąpiłaś do mnie mimo zapracowania ;:168
Mam nadzieję,że moja maculata się zreflektuje i na przyszły rok mnie zaskoczy ;:173
A jeżeli idzie o foto nr 1 - to hortensja wanilla fraise i wilczomlecz groszkowy , który się ładnie wsiał koło niej...
a na fotce nr 2 - brunnera macropchyla variegata :)

Irenko ;:168 witam Cię serdecznie bo dawno Cię u mnie nie było!
No owszem przed kilkoma dniami jeszcze kwitło coś nie coś ale nie byłam kilka dni i nie wiem co tam się dzieje.
A działka obok mnie też mimo iż nie jest "wylizana" mnie też się podoba ..jest taka naturalistyczna, dzika i jesienne barwy co roku fotografuję , dopóki nie zmieni właściciela i mogę tam wejść... :)

Mój CD..

Obrazek

Obrazek
parę różyczek jeszcze kwitnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jesienna aronia
Obrazek

Obrazek
cdn...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Śmiesznie wygląda jeżówka. Jakby się wstydziła kiedy ktoś robi jej zdjęcie.
Czyli jednak syn poświęca czas na działkę. Nie jest tak źle. ;:333
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu - witaj u mnie! ;:168
Gosiu na zdjęciu to rudbekia :) a po czym sądzisz ,że syn poświęca czas na działkę???W tym roku poświęcił jej chyba w sumie ok.5 godz. a reszta to ekologia... :;230

Dzisiaj mam do załatwienia kilka rzeczy więc wstałam wcześniej /nie mogłam dospać ;:173 /kawka i ;:101 z godzinkę i do działania... :)

Mój CD.. ;:3

warwick castle
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
coraz więcej jesiennych przebarwień
Obrazek

Obrazek

Obrazek
pluskwica nadal kwitnie i pachnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek
cdn... :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Berberysy świetnie sie przebarwiły. Właśnie za to je lubię ;:138 No bo przecież nie za te kolce :;230 W ogóle jesień też ma swoje uroki, a i u Ciebie w ogrodzie nadal jest kolorowo. Bardzo podoba mi się Twoja żwirowa ścieżka. Chyba jej jeszcze nie widziałam. Na razie u nas pada, ale jest ciepło i po południu ma się rozpogodzić. Życzę Ci Maryniu miłego dnia :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, witam wtorkowo :wit Dziś u nas cieplej, 11st. rano (a nie 3, jak wczoraj) i słonecznie... byleby do 16ej :)
Dziękuję za szerszą perspektywę Twojej urokliwej działki... dopiero na tych zdjęciach widać jak pięknie zmieniają się rośliny wczesną jesienią, jakie barwy przybierają, jak wyglądają na tle całości...
Jestem zauroczona Twoimi trawami i wciąż dokupuję nowe... przejeżdżam ostatno obok biura niedużej firmy, która przed wejściem ma posadzonych kilka kęp niesamowicie oryginalnej trawy... Jestem na nią chora, a uczucie potęguje nieznajomość odmiany ;-)
Serdeczności, A.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Dzięki Maryniu - chodziło mi o roślinkę za Hortensją czyli Wilczomlecz groszkowy.
A Brunerka rzeczywiście śliczniutka - trzeba się za ta odmianą rozejrzeć.
Twój ogród jest skąpany w kolorach i do tego jesienne promienie słońca podświetlające kwiaty wyglądają przecudnie.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Druga noc nie przespana .. jakaś bezsenność ostatnio mnie ogarnęła ... :roll:
Dzisiaj u nas zapowiada się piękny słoneczny dzień i można będzie popracować przydałoby się robić porządki likwidować jednoroczne no ale jak likwidować jak jeszcze dużo kwitnie :? moje sąsiadki wyrywają wszystko po kolei a mnie jest żal ... ;:173

Aniu :heja ścieżeczka powstaje ...trzeba było jakoś zaaranżować tę rabatę bo to wyrwany M kawałek warzywniaczka :) w ubiegłym roku no i tak się jakoś zapełnił roślinami ... :heja

Aguniu miło Ciebie powitać ! ;:168 u mnie trawy są od zawsze.. ;:108 .ostatnio dostępność różnych odmian traw ozdobnych spowodowała u mnie tylko stopniową ich wymianę bo wcześniej
przywlekałam je z lasu czy jakiś łąk...Trawy lubię i stosuję od dawna w moim ogrodzie , może nie były tak spektakularne jak obecne odmiany ale były zawsze delikatne i zwiewne.W sobotę wyrwałam jakąś dziką trawkę na parkingu pod marketem...spodobała mi się bo była niziutka i kompaktowa i ma ładne kłosy ...ot,skrzywienie ogrodowego maniaka! :) A działka którą pokazywałam to sąsiednia działka mojego syna . U mnie niestety takiej perspektywy - brak a chciałabym bardzo.Byłaby gdybym połączyła te działki no ale niestety,żebym miała co roku mniej lat a nie odwrotnie :? Już niestety za późno , gdybym miała tak z dychę mniej na karku niż mam to jeszcze bym się porwała..
Niestety ze swoją działką sobie coraz mniej radzimy z M jeszcze trochę i trzeba będzie ograniczyć i zlikwidować część roślin bo ciągle pracuję i nie mam chwili na odpoczynek ...albo taka ślamazarna się zrobiłam albo za dużo mam tego dobra...moje sąsiadki już się wyrobiły przed zimą a u mnie jeszcze lato trwa... ;:131

Krysiu ;:168 dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam Cię serdecznie! :wit

Mój CD... ;:3

Hosty jeszcze świetnie się mają , jedno z moich hostowisk
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
S&S największą jesień dopadła ją pierwszą
Obrazek
żurawkowe przedszkole
Obrazek

Obrazek
jesienne klimaty
Obrazek
maruna kwitnie ponownie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Nie tylko hosty mają się dobrze :tan A to zdjęcie z jabłuszkiem ;:167
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Maryniu nie przejmuj się, że sąsiadki kończą sezon a u Ciebie tyle kwiecia, toż to sama radość dla oczu i ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maryniu hostowiska przepiękne, rośliny zieloniutkie jeszcze nie widać po nich jesieni :D
A różyczki jak w pełni lata, bujnie ukwiecone i wspaniałe, nie można się nudzić w Twoim ogrodzie, jest co podziwiać ;:196
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

marpa pisze: -
Mój CD..

Obrazek

...
Maryniu - mam pytanie. Kupiłam kilka tygodni temu roku taką samą ostróżkę jako wieloletnią - chcę zapytać jak długo ją masz? Czy zimowała już u Ciebie?
Wiesz dlaczego pytam - otóż w ubiegłym roku kupiłam w tej samej szkółce różową pełną ostróżkę. Zapewniono mnie, że to jest bylina. Niestety nie odrosła po zimie :cry:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”