Mój kawałek świata:)
- maliola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój kawałek świata:)
zgodnie z planem biedronkę odwiedziłam, cebulki są chyba cały czas w sprzedaży/promocji ale u mnie nie tam gdzie kosze z promocjami tylko od strony owoców i warzyw, niestety korony cesarskiej już nie było, kupiłam więc krokusy i żonkile
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przemku te cebulki są w promocji od dzisiaj tj.14.09
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- asta6265
Nie wiem jak u Was, ale u mnie dziś rano o 6 było -1.
Szybko nie za szybko te przymrozki? Wczoraj jeszcze porobiłam kilka zdjęć i to już naprawdę ostatnie podrygi. W dzień ładnie a noce okropnie zimne. Wsadziłam wczoraj róże pnące i mam nadzieję, że się ładnie przyjmą i przezimują, tulipany, korony i krokusy też już siedzą w ziemi
Pnące Sympathie:

Wilce jeszcze dają radę:

Gazanie jeszcze pięknie kwitną:

Rozchodniki w pełnej krasie:

Hosta:

Lawenda mnie zadziwia oby przezimowała

Goździki brodate niedawno posadzone. Obrzeże rabaty sobie zrobiłam z tej niskiej odmiany:

Dalia :

Nachyłek zagreb, po dzisiejszej nowy już gorzej wygląda

Rdest Auberta, ale mi nie zakwitł, nie wiecie dlaczego?

Mak wschodni: w końcu dorobiłam się i to z własnych nasionek, bo już 3 razy próbowałam i nie wychodziło, chyba jakieś felerne nasionka były.

Szybko nie za szybko te przymrozki? Wczoraj jeszcze porobiłam kilka zdjęć i to już naprawdę ostatnie podrygi. W dzień ładnie a noce okropnie zimne. Wsadziłam wczoraj róże pnące i mam nadzieję, że się ładnie przyjmą i przezimują, tulipany, korony i krokusy też już siedzą w ziemi

Pnące Sympathie:

Wilce jeszcze dają radę:

Gazanie jeszcze pięknie kwitną:

Rozchodniki w pełnej krasie:

Hosta:

Lawenda mnie zadziwia oby przezimowała

Goździki brodate niedawno posadzone. Obrzeże rabaty sobie zrobiłam z tej niskiej odmiany:

Dalia :

Nachyłek zagreb, po dzisiejszej nowy już gorzej wygląda

Rdest Auberta, ale mi nie zakwitł, nie wiecie dlaczego?

Mak wschodni: w końcu dorobiłam się i to z własnych nasionek, bo już 3 razy próbowałam i nie wychodziło, chyba jakieś felerne nasionka były.

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Co u Was Aniu -1 a niech to,a ja się buntuję na +5 z samego ranka i jak tu kawkę na tarasie w piżamce wypić
,zastanawialam się nad tym kwiatkiem zółtym ,który pokazałaś -śliczy na dodatek piszesz że to gazania , 

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
pięknie tu
a domek jesienią

a domek jesienią

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
ślicznie
masa kolorów 

Róże wyglądają na piękne i zdrowe, oby szybko obrosły to koło i zakwitły jak marzenie. Jaki będzie kolor kwiatów? Dalie też masz wspaniałe, a gazanie jak małe słoneczka. A jak tam po dzisiejszej nocy?
- asta6265
Marzenko
Gazanie są piękne. Kwitną nieprzerwalnie całe lato. Zamykają się jak jest pochmurno, a w słońcu pięknie błyszczą. Póki ich przymrozek nie zetnie kwitną jak szalone.
Lineto
Róża to czerwona Sympathia. Jak będzie kwitła zgodnie z opisem odmiany to będzie pięknie. Dali mam z własnej hodowli. W połowie marca wsadziłam karpy do doniczek, lekko podpędziłam i w połowie maja już miały pączki. To są te karłowe odmiany.
Po dzisiejszej nocy nie za wesoło u mnie, bo dziecko mi zachorowało i całą noc gorączkował, majaczył i wymiotował.
Także jestem padnięta, a tu jeszcze muszę iść pograbić liście, bo z domu lecą na umór.
Dziś nie schowałam samochodu do garażu i rano szyby skrobałam, także nie przelewki
Cieplutko wszystkich pozdrawiam.
Gazanie są piękne. Kwitną nieprzerwalnie całe lato. Zamykają się jak jest pochmurno, a w słońcu pięknie błyszczą. Póki ich przymrozek nie zetnie kwitną jak szalone.
Lineto
Róża to czerwona Sympathia. Jak będzie kwitła zgodnie z opisem odmiany to będzie pięknie. Dali mam z własnej hodowli. W połowie marca wsadziłam karpy do doniczek, lekko podpędziłam i w połowie maja już miały pączki. To są te karłowe odmiany.
Po dzisiejszej nocy nie za wesoło u mnie, bo dziecko mi zachorowało i całą noc gorączkował, majaczył i wymiotował.
Także jestem padnięta, a tu jeszcze muszę iść pograbić liście, bo z domu lecą na umór.
Dziś nie schowałam samochodu do garażu i rano szyby skrobałam, także nie przelewki

Cieplutko wszystkich pozdrawiam.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Aniu, piękny ten Twój kawałek świata
Kolorowy, energetyczny, a przede wszystkim swojski.
Dom porośnięty winem, kiedyś w takim mieszkałam. Uwielbiałam te bordowe listki zaglądające do okien.
Teraz czekam, kiedy trójklapowy się rozbuja.
Rozumiem uzależnienie od ogrodowych zakupów. Też to mam
I nie zamierzam z tym jakoś specjalnie walczyć.
Życzę zdrówka dziecięciu

Kolorowy, energetyczny, a przede wszystkim swojski.
Dom porośnięty winem, kiedyś w takim mieszkałam. Uwielbiałam te bordowe listki zaglądające do okien.
Teraz czekam, kiedy trójklapowy się rozbuja.
Rozumiem uzależnienie od ogrodowych zakupów. Też to mam

Życzę zdrówka dziecięciu

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu szkoda, że nie masz zdjęcia jak jeszcze Twój teściu dzierżył twardą ręką ogródek. Mnóstwo masz nasadzeń różnej "maści". Czy te clemki przechowujesz przez zimę w donicy czy wsadzisz je do ziemi?
Pisałaś, że nie masz już miejsca. Moja mama też tak mówiła, bo płożące iglaki zajmowały jej dużą część ogrodu. Do momentu aż je zaczęłam formować i teraz miejsce się znalazło. U siebie formowałam kulki na nogach (zobaczysz u mnie na zdjęciu) Może coś takiego spróbujesz u siebie na wiosnę?
Wybierasz się na Łuczniczkę?
Pisałaś, że nie masz już miejsca. Moja mama też tak mówiła, bo płożące iglaki zajmowały jej dużą część ogrodu. Do momentu aż je zaczęłam formować i teraz miejsce się znalazło. U siebie formowałam kulki na nogach (zobaczysz u mnie na zdjęciu) Może coś takiego spróbujesz u siebie na wiosnę?
Wybierasz się na Łuczniczkę?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- asta6265
Justynko
Cieszę się, że podoba Ci się mój ogród. Staram się jak mogę. Widzę, że nie tylko ja mam ogrodowy nałóg Ci, że też nie zamierzam
z nim walczyć
Dobry i pożyteczny to nałóg.
Iwonko
Witam ziomalkę kujawsko - pomorską
clemków mam je pierwszy sezon. Kupiłam je w lutym tego roku więc to będzie ich pierwsza zima. Te które mam w donicy to na zimę w donicy zostaną i przeniosę je do piwnicy. Dwa mam w gruncie i jestem ciekawa jak przezimują. Z tym formowaniem to muszę faktycznie pomyśleć w przyszłym roku.
Jeśli chodzi o targi na Łuczniczce, to jeszcze się zastanawiam, bo w zeszłym roku byłam zawiedziona. Nic ciekawego nie znalazłam na tych jesiennych . Masa cebulek i drzewek, a mnie bardziej o bylinki chodzi, więc nie wiem. Zobaczę i pewnie w ostatniej chwili zadecyduję
Cieszę się, że podoba Ci się mój ogród. Staram się jak mogę. Widzę, że nie tylko ja mam ogrodowy nałóg Ci, że też nie zamierzam

Iwonko
Witam ziomalkę kujawsko - pomorską

Jeśli chodzi o targi na Łuczniczce, to jeszcze się zastanawiam, bo w zeszłym roku byłam zawiedziona. Nic ciekawego nie znalazłam na tych jesiennych . Masa cebulek i drzewek, a mnie bardziej o bylinki chodzi, więc nie wiem. Zobaczę i pewnie w ostatniej chwili zadecyduję

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
WItaj ANiu
przybiegłam zobaczyć twój ogród....powojniki powaliły mnie na
Cudny zakątek tworzysz
a winobluszcz na domku wygląda cudnie 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Aniu masz mnóstwo pięknych roślin widać, że o nie dbasz, a one Ci się odwdzięczają. Dom obrośnięty wygląda baśniowo. W Krakowie w starych dzielnicach willowych często kiedyś spotykałam takie domy. Teraz ludzie pozbywają się bluszczy i winorośli mówiąc o wilgoci, ale Twój dom nasłoneczniony z każdej strony ma doskonałą wentylację. Ślicznie wygląda studnia i krzesełko z brzozy. Brzoza jest bardzo wdzięczna. No niestety jak chodzi o grzyby to przy Tobie nie mam szans. Mój las nawiedzany przez miejscowych i przyjezdnych jest eksploatowany dość mocno. Pięknie tu i będę do Ciebie zaglądać 

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Aniu,dziekuje za wizyte i miłe słowa..........Zwiedziłam "Twój kawałek swiata"-masz co pokazywać.A takiego domu,gdzie ledwie okna i komin widać....jeszcze nie widziałam.....
pozdrawiam i zapraszam.....