Aguś strasznie miło słyszeć takie cieplutkie słowa, to naprawdę cieszy, kiedy ktoś docenia naszą pracę i podoba mu się efekt pomysł na ,,nasz mały świat,, Ja kocham czuć się ,,zatopiona,, w zieleni, stąd duża ilość roślin, które wypełniają mój ogródek . Wspomniałaś o wrzosach....pamiętasz jak one wyglądały wiosną?? wydawało sie, ze przemarzły i nie zregenerują się, a tymczasem wspaniale odżyły i są dorodnymi kolorowymi krzewinkami , strasznie się cieszę, bo bardzo lubię wrzosy
Małgoś rudbekia rozrasta się w piękną zwięzłą kępkę, ona może osiągnąć spore rozmiary, ale zależy to tylko od nas i od tego na co jej pozwolimy. Nie rozłazi się, nie wysiewa w okolicy, jest naprawdę super byliną
Berberysków niskich jest kilka, ja chciałabym kupić Admiration, bardzo podoba mi sie jego intensywna czerono-ruda barwa przez cały sezon, śliczne są też żółciutkie Tiny Gold, Goldalita, czerwony Dart,s Red Lady, Bagatelle, Red Pillar, Atropurpurea Nana. wszystkie niziutkie do 0,5 metra wysokości
Danuś dziękuję Ci bardzo za miłe słowa, cieszę się bardzo, ze podoba Ci się

Jesień zbliża się wielkimi krokami, już zaczynają przebarwiać się listeczki na drzewach i krzewach, kocham ten czas......
Joluś Casablanka to naprawdę przepiękna lilia, cudnie wygląda, bajecznie pachnie, na pewno będziesz zadowolona, i naprawdę wcale nie jest delikatna, przeżywa najsroższe zimy
Jolu tam na fotce to faktycznie jukka, wprawdzie nie pasuje do stylu mojego ogrodu, ale moja mama bardzo je lubi więc sobie rosną wśród innych roślin. Pytasz, czy nie przeszkadza jej sąsiedztwo iglaczków......otóż wcale

...moje rośliny to w ogóle jakieś mutanty, rosną obok siebie roślinki lubiące zupełnie inne warunki i jakoś tak pałają do siebie miłością, nie przeszkadzają sobie nawzajem i ładnie rosną.....chyba się po prostu przyzwyczaiły do klimatu panującego w moim ogródku
Tajeczko jest kilka odmian niziutkich berberysków, najgorsze że u mnie beznadziejne zaopatrzenie , już drugi rok poszukuję odmiany Admiration i nie mogę dostać.... Potrzebuję 6 krzaczków, chcę posadzić je jako pierwszy plan przed Migdałkiem. Będą pięknie wyglądały takie czerwoniutkie całe lato, przed zielonym dużym krzewem.....jak uda mi sie je kupić
Aguś dziękuję

Hortensje to w tej chwili największa ozdoba mojego ogrodu....nie mogę się na nie napatrzeć. Najdłużej w bieli pozostaje Phantom, pozostałe juz różowiutkie
Grażynko u mnie już dziś było -1* , na szczęście po roślinkach nic nie widać, ale resztka wody w wiaderku była zamarznięta..... Słońce dziś jest przepiękne, bardzo ostre i cieplutkie . Zrobiłam troszkę fotek....aż parzą
Jacku jeśli masz ochotę na inne kolorki niskich dalii, to bardzo chętnie się podzielę, one pięknie się rozrosły

Z tym, ze one są troszkę wyższe niż te żółciutkie od Ciebie...
Ilonko dalie wysiewałam w zeszłym roku, przez zimę przechowałam w wiaderku z ziemią i wiosną posadziłam do donic a następnie, jak było już cieplutko do gruntu. Rozrosły się w piękne dorodne krzaczki, cały czas obsypane kwiatami
Danusiu, Andrzejku było słonecznie, było.....mam nadzieję, ze i następnym razem będzie
Aniu miło mi bardzo, wpadaj jak najczęściej
Łukaszu dziękuję za miłe słowa

Roślinek faktycznie u mnie sporo. Są miejsca, gdzie mogą bez przeszkód sie rozrastać, ale bywa, ze czasami jest im ciasno, wiosną będzie troszkę strzyżenia....