Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Luki10
200p
200p
Od: 25 cze 2011, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Widać, że roślin na każdej rabacie pełno, ale przez to jest tak u Ciebie pięknie :D
Mimo że ciasno jak trzeba to zawsze się jeszcze coś zmieści :)
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudowne widoki Agness...osiagnęłaś godny pozadroszczenia efekt, kiedy zdjęcia z perspektywy ogrodu urzekają w takim samym stopniu jak umiejętne makro...gratuluję ;:196
Miłego weekendu :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aguś, pięknie pokazałas swój urokliwy ogródek...dobrej zabawy w niedzielę ;:145
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aguś a u Ciebie jak zawsze pięknie i nie ważne czy to wiosna lato czy jesień...
Zapomniałam Ci wcześniej napisać że sasanki z nasionek od Ciebie wzeszły tak dobrze że mogłabym obsadzić nimi cały ogród, ciekawe jakie będą jak zakwitną? ale z tym muszę poczekać conajmniej do wiosny...
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, o każdej porze roku u ciebie jest tak kolorowo ;:138
Rabatki masz po brzegi wypełnione, ślicznie ;:138
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Bardzo mi się podoba, że u Ciebie tak gęsto na rabatach ;:63
Jak ja bym już chciała taką gęstwinę ;:224
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Uwielbiam takie ogrody, jak Twój ! Na każdym kroku "coś", rośliny wzajemnie się uzupełniają i przenikają, wciąż nowe odkrycia dla oglądającego :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Aga :wit
Ogród ciągle pięknie wygląda .
Mimo ,że kwitnących coraz mniej to u ciebie tego nie widać .
Iglaki i hortensje pięknie wyglądają :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Powoli nadrabiam zaległości na FO ,ale zanim dotrę do wszystkich minie trochę czasu .Cudnie masz o tej porze roku w swoim ogródku Aguś jestem pod wrażeniem
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Nacieszyłam oczy i serce tymi Twoimi fotkami ;:167 ślicznie wyglądają te trawiaste pozawijane ścieżeczki ;:215 choć u mnie będą raczej proste ze względu na kosiarza - żeby za bardzo nie marudził. :;230
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko piękne hortensje i jesieni u Ciebie nie widać :D
jutro niespodzianka ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś strasznie miło słyszeć takie cieplutkie słowa, to naprawdę cieszy, kiedy ktoś docenia naszą pracę i podoba mu się efekt pomysł na ,,nasz mały świat,, Ja kocham czuć się ,,zatopiona,, w zieleni, stąd duża ilość roślin, które wypełniają mój ogródek . Wspomniałaś o wrzosach....pamiętasz jak one wyglądały wiosną?? wydawało sie, ze przemarzły i nie zregenerują się, a tymczasem wspaniale odżyły i są dorodnymi kolorowymi krzewinkami , strasznie się cieszę, bo bardzo lubię wrzosy :D

Małgoś rudbekia rozrasta się w piękną zwięzłą kępkę, ona może osiągnąć spore rozmiary, ale zależy to tylko od nas i od tego na co jej pozwolimy. Nie rozłazi się, nie wysiewa w okolicy, jest naprawdę super byliną :D
Berberysków niskich jest kilka, ja chciałabym kupić Admiration, bardzo podoba mi sie jego intensywna czerono-ruda barwa przez cały sezon, śliczne są też żółciutkie Tiny Gold, Goldalita, czerwony Dart,s Red Lady, Bagatelle, Red Pillar, Atropurpurea Nana. wszystkie niziutkie do 0,5 metra wysokości :D

Danuś dziękuję Ci bardzo za miłe słowa, cieszę się bardzo, ze podoba Ci się :D Jesień zbliża się wielkimi krokami, już zaczynają przebarwiać się listeczki na drzewach i krzewach, kocham ten czas......

Joluś Casablanka to naprawdę przepiękna lilia, cudnie wygląda, bajecznie pachnie, na pewno będziesz zadowolona, i naprawdę wcale nie jest delikatna, przeżywa najsroższe zimy :D
Jolu tam na fotce to faktycznie jukka, wprawdzie nie pasuje do stylu mojego ogrodu, ale moja mama bardzo je lubi więc sobie rosną wśród innych roślin. Pytasz, czy nie przeszkadza jej sąsiedztwo iglaczków......otóż wcale :lol: ...moje rośliny to w ogóle jakieś mutanty, rosną obok siebie roślinki lubiące zupełnie inne warunki i jakoś tak pałają do siebie miłością, nie przeszkadzają sobie nawzajem i ładnie rosną.....chyba się po prostu przyzwyczaiły do klimatu panującego w moim ogródku :D

Tajeczko jest kilka odmian niziutkich berberysków, najgorsze że u mnie beznadziejne zaopatrzenie , już drugi rok poszukuję odmiany Admiration i nie mogę dostać.... Potrzebuję 6 krzaczków, chcę posadzić je jako pierwszy plan przed Migdałkiem. Będą pięknie wyglądały takie czerwoniutkie całe lato, przed zielonym dużym krzewem.....jak uda mi sie je kupić :roll:

Aguś dziękuję ;:196 Hortensje to w tej chwili największa ozdoba mojego ogrodu....nie mogę się na nie napatrzeć. Najdłużej w bieli pozostaje Phantom, pozostałe juz różowiutkie :D

Grażynko u mnie już dziś było -1* , na szczęście po roślinkach nic nie widać, ale resztka wody w wiaderku była zamarznięta..... Słońce dziś jest przepiękne, bardzo ostre i cieplutkie . Zrobiłam troszkę fotek....aż parzą 8-) :lol:

Jacku jeśli masz ochotę na inne kolorki niskich dalii, to bardzo chętnie się podzielę, one pięknie się rozrosły :D Z tym, ze one są troszkę wyższe niż te żółciutkie od Ciebie...

Ilonko dalie wysiewałam w zeszłym roku, przez zimę przechowałam w wiaderku z ziemią i wiosną posadziłam do donic a następnie, jak było już cieplutko do gruntu. Rozrosły się w piękne dorodne krzaczki, cały czas obsypane kwiatami :D

Danusiu, Andrzejku było słonecznie, było.....mam nadzieję, ze i następnym razem będzie :wink: :lol:

Aniu miło mi bardzo, wpadaj jak najczęściej ;:196

Łukaszu dziękuję za miłe słowa :D Roślinek faktycznie u mnie sporo. Są miejsca, gdzie mogą bez przeszkód sie rozrastać, ale bywa, ze czasami jest im ciasno, wiosną będzie troszkę strzyżenia....
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko, Twój ogród zachwyca o każdej porze roku, kolekcja dalijek spora i jakie piekne odmiany zgromadziłaś ;:180 . Wąskie ścieżki już CI pozostały na przeciskanie się w gąszczu pięknie skomponowanych roślin. Efekt wart plagiatu
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu bardzo dziękuję Ci za cieplutkie słowa, to strasznie miłe co piszesz ;:196 Naprawdę bardzo się cieszę, ze spacer po moim ogródku może komuś sprawić przyjemność :D

Misiu jednak nie doszło do niedzielnego spotkania, ale mam nadzieję, że niebawem nadrobimy...

Iwonko dziękuję ;:196 Jesień jest przepiękną porą roku....moja ukochaną.....chociaż jak tak się zastanawiam, to ja w ogóle jestem jakaś kochliwa :;230 Kocham wiosnę , delikatną, soczystą zieleń i pierwsze kwiaty, kocham lato i to bogactwo kolorów i zapachów, kocham jesień, jej zapach- taki ciężki, w którym wyczuwa się aromat dojrzewających owoców i dymy z ognisk.... te niesamowite płonące barwy, które otaczają nas wokół od ziemi aż po niebo, kocham wreszcie zimę, tą białą, piękną, otuloną iskrzącym, skrzypiącym pod butami śniegiem z wielkimi wirującymi płatkami....mam jakieś wyjątkowo pojemne serce :;230
Bardzo sie cieszę, ze sasanki tak ładnie Ci wzeszły, to będzie wiele różnych kolorków :D

Reniu
dziękuję ;:196 , roślinek faktycznie troszkę się nazbierało, dzięki temu nie narzekam na brak kolorków , a lubię jak jest kolorowo ...

Marzenko dziękuję Ci za miłe słowa ;:196 Dalii faktycznie jest sporo, siałam w zeszłym roku i pięknie przezimowały, a teraz kwitną jak szalone i pięknie barwią ogród :D Z trawnika faktycznie pozostały już tylko wijące sie scieżeczki...ale takie już pozostaną, nic więcej się nie uszczknie 8-) :lol:

Moniś cieszę się, że podoba Ci się :D Nie lubię widoku gołej ziemi, kocham jak roślinki przenikają się nawzajem , jak tworzy się taka obfitość . Mam jedną rabatę bylinową na której nie ma tego efektu,(to taka typowo kwiatowa rabata, mam taką tylko jedną w ogrodzie, pozostałe to mieszanina krzewów , iglaków i bylin) i coraz mniej mi się ona podoba. Zaczęłam dosadzać pomiędzy bylinki małe iglaczki, żeby kwitnace kolorowe kwiaty miały ciągle zielone tło....i jak kwitną i jak już tracą swoją urodę...

Ewuś dziękuję :D Uwielbiam taką buszowatość i to przenikanie się roślin o którym piszesz, boję, się żeby z czasem nie tworzyło to wrażenia bałaganu....ale ja tak właśnie lubię , a w razie zbytniego roślinnego rozpasania sekator w dłoń :lol:

Andrzejku dziękuję :D Uwielbiam połączenie iglaków z hortensjami. Wspaniale się uzupełniają, kiedy hortensje w czasie spoczynku - zdobią iglaczki, a kiedy krzewy zakwitną, zieleń iglaków jest dla nich pięknym tłem :D

Jadziu ja też tylko z doskoku wskakuję na Forum, zaległości mam ogromne i na razie nie mam możliwości ich nadrobić.....może w październiku będzie więcej czasu, więc do wszystkich zajrzę....teraz tylko na chwileczkę....ale cóż zrobić..... jakoś doba zbyt krótka ....
Majeczko dziękuję za miłe słowa ;:196 Mój kosiarz już się przyzwyczaiło do lawirowania kosiarką :lol: czasami tylko wspomina że już niedługo to będzie kosił nożyczkami, bo szkoda kosiarki wyciągać :;230

Bożenko niespodzianka??? ;:oj
Już pierwsze jesienne widoczki w ogródku są....z wiśni liście się sypią na trawnik....ale ja nawet ich nie zgrabiam...bo tak lubię ten widok ... Zaczynają kwitnąć marcinki, chryzantemki, zimowity....to znaczy ZIMOWIT...sztuk JEDEN, za całych kęp tyle pozostało po zimie....
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agusia jak ja dawno u ciebie nie byłam :oops:. Cały czas nie mogę wyjść z podziwu, że gęsto posadzone roślinki wyglądają tak pięknie. Ja mam wrażenie, że jak gęsto posadzę, to się poprzyduszają i zaraz znowu trza będzie przesadzać. Fakt, że teraz trochę zagęściłam rabaty, może jednak nie za gęsto :roll: ?
Dalie wysiewałaś?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”