Lato w wiejskim ogrodzie cz.2
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lato w wiejskim ogrodzie cz.2
Puk! puk! Można? Bo widzę, że tu małe spotkanko.

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

Maryś - pisałaś, że sadzisz cebulki, a ja tam widzę że siatkę sadziłaś
kiedy będzie owocować?
Ale nastraszyłyście mnie tymi przymrozkami... a tu na dworze zostało jeszcze trochę domowych. Rano będę się bała wyjść z domu. Oby to tylko takie straszenie zostało! Wszak piękna jesień przed nami

Ale nastraszyłyście mnie tymi przymrozkami... a tu na dworze zostało jeszcze trochę domowych. Rano będę się bała wyjść z domu. Oby to tylko takie straszenie zostało! Wszak piękna jesień przed nami

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Renatko oczywiście, że można sami swoi!
Ja dzisiaj miałam pracowity dzień wielkie przenosiny kurnika. Kurki zniosły to bardzo dzielnie a po przeniesieniu w nowe miejsce dostały szału. Ponieważ ziemia była w tym miejscy bardzo spulchniona (przez nornice) urządziły sobie kąpiel. Zachowały się jak kobietki, które wróciły z podróży podczas której brakowało łazienki

Rano dzień zapowiadał się kiepsko niebo zaniesione padał deszcz i już miałam odwołać akcję,

ale przyjechała córka i pogoda zaczęła się zmieniać, a po południu nawet świeciło słońce. Wieczorem były pieczone kiełbaski i sałatka z rukoli, która wyrosła pod drzewem gdzie rzuciłam kiedyś wyrwane wysuszone chabazie. Teraz tam mam grządkę z rukolą. Pod wieczór znowu zaczął padać deszcz . A kury są na prawdę zadowolone !
Olgo zobaczysz jakie z mojej siatki wyrosną piękne tulipany
No cóż nie było Cię kiedy pisałam w tym moim sadzeniu nie w koszykach tylko w siatce i dlatego to pokazałam.
Ja dzisiaj miałam pracowity dzień wielkie przenosiny kurnika. Kurki zniosły to bardzo dzielnie a po przeniesieniu w nowe miejsce dostały szału. Ponieważ ziemia była w tym miejscy bardzo spulchniona (przez nornice) urządziły sobie kąpiel. Zachowały się jak kobietki, które wróciły z podróży podczas której brakowało łazienki

Rano dzień zapowiadał się kiepsko niebo zaniesione padał deszcz i już miałam odwołać akcję,

ale przyjechała córka i pogoda zaczęła się zmieniać, a po południu nawet świeciło słońce. Wieczorem były pieczone kiełbaski i sałatka z rukoli, która wyrosła pod drzewem gdzie rzuciłam kiedyś wyrwane wysuszone chabazie. Teraz tam mam grządkę z rukolą. Pod wieczór znowu zaczął padać deszcz . A kury są na prawdę zadowolone !
Olgo zobaczysz jakie z mojej siatki wyrosną piękne tulipany

No cóż nie było Cię kiedy pisałam w tym moim sadzeniu nie w koszykach tylko w siatce i dlatego to pokazałam.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...no tak przenieś taki budynek to trzeba mieć nie lada umiejętności budowlane...
....mieszkanki zadowolone nawet maja łazienkę
i Ty będziesz miała wygodę...
zapowiadają śnieżną zimę...
...jak zwykle uroczy widok...

....mieszkanki zadowolone nawet maja łazienkę

zapowiadają śnieżną zimę...
...jak zwykle uroczy widok...

- Maska
- Kontakt:
Misiu śnieżna może być, byle nie mroźna za bardzo. Po to je przeniosłam , żeby przeżyły tą zimę, a obsypany śniegiem kurnik to jak igloo 

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Moja Dziewczyna żyje w iście spartańskich warunkach, a będzie to już jej ósma zima...
Jurek ma rację! Zapowiadają jeszcze dwa tygodnie ładnej pogody, tyle, że bez deszczu, a to już kiepska bajka, bo u mnie sucho! Roślinki będą miały ciężko przezimować.
A co do cebulek, to ja chyba muszę swoje w drucie kolczastym posadzić, bo jak nie nornice, to udnica, albo inna cho... no...choroba.
Jurek ma rację! Zapowiadają jeszcze dwa tygodnie ładnej pogody, tyle, że bez deszczu, a to już kiepska bajka, bo u mnie sucho! Roślinki będą miały ciężko przezimować.

A co do cebulek, to ja chyba muszę swoje w drucie kolczastym posadzić, bo jak nie nornice, to udnica, albo inna cho... no...choroba.

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

- Maska
- Kontakt:
Misiu no właśnie
Reniu co to za udnica nie znam takie ch.... a
Reniu co to za udnica nie znam takie ch.... a
Dzień dobry! Widzę, że się tu przerzucacie prezesurami, a tymczasem nowych zdjęć z ogrodu przydałoby się zaglądającym nie-Marysiom ;-))
PS. kury przezabawne i urocze
PS. kury przezabawne i urocze

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To słyszę że cebulowe sadzicie ja mam parę tulipanków to trzeba je do ziemi
Może wykorzystam te ciepłe dni na sadzenie
Jakoś jesienią nie mam weny do ogrodu 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
Ja mam to szczęście, że nie mam w ogrodzie chętnych do podjadania cebul, zatem wsadzę je wszędzie gdzie popadnie, tylko, czy zdążę wsadzić przed zimą
bo jak wracam z pracy to już zimno i szaro, muszę wziąć dzień wolny, bo i wielka paka od em czeka na wsadzenie 

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wieczorem może co napisze ,teraz boli mnie głowa i leże.Pogoda piękna a ja
.

- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

Widzę ,że kurki czują się w nowym miejscu jak prawdziwe panie dworu z łażnią.

Gdybym wcześniej do Ciebie zaglądała miałabym wiecej cebul , a tak połowę zjadły nornice

Widzę, że kury dostały nową rezydencję i to z łazienką, super widać, że są zadowolone.
- Maska
- Kontakt:
Agnieszko będą zdjęcia. Kury cieszą się. Myślałam, że przy przenoszeniu moje młode towarzyszki będą się bały czy brzydziły przenosić kurki, ale myliłam się. Moja córka z rozrzewnieniem powiedziała że będzie miała kury.
Elu skoro na wiosnę mają zakwitnąć to muszą siedzieć w ziemi
Sylwio nie masz pomocy to brakuje Ci czasu. Na wiosnę będzie już lepiej, bo M wróci do formy! Ciekawa jestem co zakupiłaś u em
Irenko za wcześnie wstałaś. Wpadnij później
Jatra witaj
; o tak nie tylko cebule zjadają, a w tym roku jest ich bardzo dużo i robią zapasy na zimę!
Beatko rezydencja ta sama ale lokalizacja lepsza no i te kąpiele - prześmieszne!
A teraz zgodnie z życzeniem nieMarysi
spacer po ogrodzie:

Marzenko jedna trawka się przyjęła i wypuściła zielone.

mam taki krzew , ale nie wiem co to jest.

Elu skoro na wiosnę mają zakwitnąć to muszą siedzieć w ziemi

Sylwio nie masz pomocy to brakuje Ci czasu. Na wiosnę będzie już lepiej, bo M wróci do formy! Ciekawa jestem co zakupiłaś u em
Irenko za wcześnie wstałaś. Wpadnij później

Jatra witaj

Beatko rezydencja ta sama ale lokalizacja lepsza no i te kąpiele - prześmieszne!

A teraz zgodnie z życzeniem nieMarysi

Marzenko jedna trawka się przyjęła i wypuściła zielone.

mam taki krzew , ale nie wiem co to jest.