Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.

Post »

Mnie nawet cuchnący ciemiernik padł , mam tylko dwa maleństwa może tej zimy nic im nie zaszkodzi .. Naparstnice i u mnie ciągle kwitną bo nasionka rozrzucam po całym ogrodzie i ale i tak część kwiatostanów ścinam bo zapełniły by cały ogród nawet tak duży jak mój .. Lepiej niech rosną naparstnice jak zielsko ..Moje żurawki od ciebie też ładnie się rozrastają , te wiosenne posadzone przy skalniaku będą dekorować rabatkę nawet w zimie .. Dzisiaj rano u mnie był mrozek ,ciekawe które kwiaty przymroził .. Trochę za wcześnie bo jeszcze nie wszystkie jesienne się rozwinęły ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit moje dwa ciemierniki sadzone wiosną też chyba nie zakwitną ....pewnie za młode ;:224
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Madziu, na ciemierniki czasem kilka lat trzeba poczekać, ale warto. Ja lubię kwiaty, ale równie dekoracyjne są liście. :lol:

Janeczko,
u nas też był przymrozek, ale na polu, tam było rano biało, na ogrodzie jeszcze nie dotarł, jednak cieplej koło domu. Mnie nie przeszkadzają żadne kwiaty co się wysiewają, nie lubię tylko rozłogowców, i tych chyb się skutecznie pozbyłam. Z jesiennych kwiatów czekam jeszcze tylko na chryzantemy, reszta już zakwitła, ale podobno w przyszłym tygodniu ma być znów ciepło. :heja

Małgosiu, kulek iglakowych u mnie dostatek, ale tam nie są w planie, tak już zostanie, przecież nie wszędzie musi być doskonale. Ja też zostawiam ostnice, owszem siewek znalazłam mnóstwo, może choć siewki przeżyją. Jak nie to spróbuję sama posiać, w tym roku wyjątkowo udały mi się wysiewy jednorocznych traw. Potem jak słońce je osuszy to pozbieram nasiona.

Jacku,
ślicznie wyglądają od strony płotu, ale chyba bym musiała się w kamikadze zamienić by Wam pokazać, ale co tam spróbuję. ;:224

Lucynko, cuchnący ciemiernik właśnie jak jest młody doskonale zimuje. ;:oj

Moniko
, zamieszkają, obiecuję. ;:108

Jolu, ja mam sporo ciemierników, i nie wymarzły te co rosły w cieniu, wiec to chyba dobre dla nich miejsce.

Olu, jestem na etapie robienia zdjęć i podpisywanie, zimą będę sprawdzała , ile mają lat :roll:

Jagusiu, jak mawia mój Piotrek , nazwisko zobowiązuje, wiec brzóz Ci u nas sporo. ;:224

Madziu, dziękuję, słoneczko, za Twoją sprawą ślicznie świeci, a ja sadzę cebule, to już najwyższa pora. W tym roku tak jak wszyscy obłowiłam się w Biedronce, tulipany wychodziły po 50gr.

Wstawiam coś słonecznego i lecę do pracy ogrodowej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj:) całe morze kolorowych żurawek ;:167 U nas dzisiaj był mrozik co nieco jednorocznych podmarzło więc robiłam porządki ,chowałam na noc pelargonie i fuksje do komórki ,wyrzuciłam petunie,żeniszki i inne brzydkie już jednoroczne. Wyrywałam badyle tykwy (spodobała mi się wiosna na forum) i teraz mam cały kosz dekoracyjnych miniaturowych owoców,pozdrawiam
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moniko, nie znam tykwy, co to jest, jak to się sieje????I jak rośnie, przybliż mi temat. ;:oj
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

To taka jakby dynia ozdobna, nasionka ma tez bardzo podobne, sadziłam wiosna wprost do gruntu i mam mnóstwo maleńkich jakby dyniek różnych kształtów i tylko kilka większych wydłużonych zbliżonych do gruszki tylko większych. Gdybym wysadziła wcześniej albo jeszcze potrzymała w ziemi może byłyby dorodniejsze. Widziałam u jednego forumka ,już nie pamiętam u kogo. Z nich wyrabia się różne ozdoby n.p. lampy, moje stoją w dużym koszu na schodach i robią za jesienna dekoracje od dzisiaj w miejsce begoni schowanych do zasuszenia:)

-- 21 wrz 2012, o 18:17 --

aaa i to się mocno pnie i ma duże i długaśne pędy,mnie obrosło jedną część płotu przy pomieszczeniu gospodarczym i to z 2 stron i wspięło się na bez...
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Taaa.....i jeszcze śmierdzi :;230
Iga.....niesamowicie pięknie u WAS ;:196
U nas susza....polało jeden dzień....ale to mało.... :(
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję Moniko, zawsze mi się podobały dynie ozdobne, tylko mam problem, bo u mnie nie ma wolnego płotu.... Może na działce w przyszłym roku posadzę, tam jest płot. ;:224

Grażynko,
u nas padało raptem jedno dopołudnie, kiepsko z wodą, widziałaś stany Wisły, a z W-wy do nas to jeszcze 250km. :(
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Z czego masz tą pergolę na środkowym zdjęciu ?
Wygląda intrygująco...

P.S. Oj, niedobrze, niedobrze, nie tylko rabaty ale i trawnik u Ciebie wygląda pięknie i tacy jak ja popadają w kompleksy. ;:224
Może podjadę i zarekwiruję Ci aparat ? :;230
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mariolu, nie popadaj w kompleksy, trawnik mężowski :uszy
To przejście jest z grabów, widzieliśmy kiedyś w jednej szkółce i Piotrek zrobił stelarz i powoli rosną, bardzo powoli...... ;:14
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iguniu piękne kępy ciemierników, one tak jak mówisz ładnie odbudowują się po zimie.
Rabaty żurawkowe prześliczne, no ale Ty jesteś mistrzynią w tym względzie. ;:138
Wiesz, mój ogród taki wiejski, żeby nie powiedzieć pół dziki, tak bardzo nie przeszkadzają mi rozłażące się rośliny, ale to co wyprawia wilczomlecz sosnka przechodzi ludzkie pojęcie.
Nie mogę się go pozbyć ze skalniaka, zawojował wszystkie maleństwa, potrafi kilka metrów dalej się ukazać. :D
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Iguś śliczne kolorowe zdjęcia..Ciemierniki ładnie wyglądają..Napisałam u mnie, że oczywiście przyjmę naparstnice ;:108
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Można dostać żurawkowego i hostowego zawrotu głowy od tych piękności ;:333 Bardzo,bardzo mi się podobają Twoje rabaty,,będę ściągać na wzór jeśli można
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tykwy mają też ładne kwiaty. W przeciwieństwie do innych dyniowatych te są białe. Ale faktycznie - dużo miejsca zajmują i po jednym sezonie przestałem je wysiewać.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jacku, dziękuję za podpowiedź, takie uwagi kogoś, kto już miała rośliny są bezcenne. ;:180

Grażynko, ściągaj,służę radą jak tylko mogę. ;:224

Agnieszko
, to poproszę adres na pw. :lol:

Tajeczko
, wiejskie ogrody maja wiele uroku, są kolorowe, i zazwyczaj mnóstwo pszczółek je odwiedza. Są bardzo piękne i potrzebne. ;:oj

Jeszcze kilka zdjęć z zeszłego tygodnia, bo już nowe się gotują na serwerze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”