Krzaczki Kani

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Krzaczki Kani

Post »

Twój Westlan, jak mój, szaleje na całego :D Ale i z fresią jest podobnie ;:138
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kaniu - jak pięknie kwitną jeszcze Twoje róże, u mnie to już definitywny koniec :(
Mam mocne postanowienie - nie kupowania już żadnych róż. Niech się biedne nie męczą. To co przeżyje ma u mnie oczywiście dożywocie.
Zobaczymy co z tego wyniknie.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Marysiu spróbuj jeszcze z Minicą.A później powiedz koniec.
Kaniu ,ROSARIUM w pelnym kwitnieniu ............jak Ty to robisz?Przepięknie brak słów.Też mam Westerlanda ale w tej chwili ma pączki.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Już dawno nie widziałam tak dorodnego Westerlanda ;:oj
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu , Twój Westerland jest przecudny ;:138 Jak ja lubię takie kolorki :tan
Pozostałe różyczki też śliczne i jak jeszcze ładnie kwitną :) Jak się na nie patrzy to widać że do zimy jeszcze daleko ;:108
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kaniu :wink: Twój Westerland jest poza wszelką konkurencją. ;:138
Mój rozwinął dwa kwiatki gdzieś na dole z boku a na górnych partiach ma dopiero pąki.
Jakiś opóźniony jest czy co ? Zimno się zrobiło. :?
:wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, Westerland rzeczywiście w tym roku robi za gwiazdę działki, ale tylko te jeden, bo drugi jest znacznie skromniejszy, chociaż też jest ładny. No ale ten skromniejszy krzak jest usprawiedliwiony, bo rośnie w gorszych warunkach. Fresie są bezpretensjonalne i bezproblemowe. To pewniaki, które kwitną zdrowo do mrozów, dobrze zimują i w ogóle chętnie rosną.
Marysiu, popatrz dobrze, może gdzieś tam jeszcze czają się pączki na Twoich różach. U mnie tylko Gruss an Aachen nie szykują się do kwitnienia a reszta ma tyle pąków, że aż szkoda, że już chyba nie będę podziwiać kwiatów z powodu rzadszych wyjazdów na działkę. Piszesz, że róże się u Ciebie męczą. Czy chodzi o to, że słabo zimują? Słabo kwitną? Ja też już nie będę kupowała róż ale to dlatego, że czasu na ich doglądanie mam za mało.
Grażynko, I jak tam Twój Westerland, rozwinął już pączki? :D Róże w tym roku rzeczywiście są w większości wyjątkowo ładne. Myślę, że to zasługa deszczowego lata. Poza tym od ubiegłego roku stosuję nawóz z zaprzyjaźnionego gołębnika i wydaje mi się, że ogród go polubił.
A Monica to taka pancerna róża? Ja jej nie znam ale dla zniechęconych proponuję Fresię.
Aniu, Westrland dziękuje za komplement. Ja również nie widziałam go jeszcze w takiej formie. Mam nadzieję, że to nie jest łabędzi śpiew i w przyszłym roku będzie jeszcze piękniej :lol: .
Kasiu, u mnie Westerland gwiazdorzy, jak u Ciebie Bonica :lol: . Kolorki rzeczywiście piękne, ja też takie lubię, dlatego podoba mi się jeszcze Abraham Darby i kilka innych, których nie mam.
Słyszałam, że zima podobno ma być długa i mroźna :evil: dlatego cieszmy się jeszcze teraz ogrodami.
Krysiu, jeżeli Twój Westerland ma pączki, to będą (a może już są :D ) też kwiaty! Wcale nie jest opóźniony, będzie kwitł do mrozów, prawda? :D

O tej porze nie sposób uciec od myśli o minionym lecie i nadchodzącej jesieni tej bez ogrodów i kwiatów :( . Dzieci mam bardziej śpiące, sama poruszam się wolniej i rzadziej chce mi się już odwiedzać działkę. Bardziej myślę już, że "muszę" pojechać, bo "trzeba" wsadzić do ziemi rośliny, obciąć przekwitłe byliny, wypielić rabaty przed zimą. Wczoraj byłam sama, bo dzieciaczek trochę przeziębiony i w domu został tata. Róże nie patrzą na kalendarz. Kwitną obficie, chociaż niektóre już mają poważny problem z chorymi liśćmi. Poza Gruss an Aachen kwitną lub mają pąki wszystkie róże.

Na początek niedoceniana przeze mnie w tym roku Samba. Do zdjęć zniechęcało mnie to, że aparat przekłamuje jej kolor, który jest w rzeczywistości cieplejszy niż wychodzi na zdjęciach. Wdzięczna, choć niepozorna róża, kwitnie obficie przez cały sezon, nie choruje. Pieg, które ma na płatkach moim zdaniem wyglądają ciekawie.
Obrazek

Rosarium Uetersen zawsze bardzo mi choruje o tej porze. W tym roku nie zrobiła wyjątku i ma dużo porażonych liści, ale jeszcze kwitnie.
Obrazek

Compassion kwitnie obficie na wszystkich czterech krzewach. Dobrze, że posadziłam je w grupie, bo pojedynczy krzew nie rozrasta się za bardzo. lubi wypuszczać pojedyncze, długie pędy. W grupie wyglądają ładnie. Liście w miarę zdrowe ale trochę musiałam oberwać.
Obrazek

Abraham Darby ma dużo pąków na obu krzewach i stosunkowo mało chorych liści. Ta róża dała mi dużo radości w tym sezonie.
Obrazek

Tommelise wystartowała na początku sezonu z chorobą grzybową na liściach ale teraz, to jedna z najzdrowszych róż u mnie. Nie pryskałam jej, samo przeszło :D . Długo teraz trzyma kwiatki, może lubi, jak jest chłodniej.
Obrazek

Maigold wyjątkowo chętnie powtarza, co traktuję jako ewenement u tej róży. Takie pączuszki ma na końcu każdego pędu.
Obrazek

Sympathia również wypuszcza jeszcze dużo pąków i kwiatów. Takie bukiety ma na górze ale na dole po środku też ma dużo kwiatów. Tak ładnie nie kwitła chyba nawet latem :D .
Obrazek

Przetacznik udaje, że jest jeszcze lato :D .
Obrazek

Chociaż wczoraj nad moją działką przelatywały często ptaki w kluczach.
Obrazek
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Monika nie do zdarcia,pięknie kwitnie od maja do listopada ,mróz jej nie straszny.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kaniu ;:196 takie wrażenia o mijającym lecie ma chyba każda z nas.
Tak by się chciało tych kwiatów jeszcze kilka miesięcy. Jeszcze nasycić się ich widokiem, żeby zdążyły rozwinąć się te zawiązane pąki. Prognozy obiecują nam cieplejszy ten nadchodzący tydzień.
I tego się trzymajmy. ;:215
:wit
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Tak sobie czytam i oglądam Twoje róże - to swoją droga przedziwne i fascynujące, że te same odmiany tak różnie się sprawują w różnych ogrodach :) Pytałaś o moją Rosarium Uetersen - wprawdzie mam ją dopiero od wiosny, ale to u mnie jedna z najzdrowszych róż :D W dodatku, jak patrzę na zdjęcia, to moja ma też jakby nieco inny kolor, niż Twoja (ale może to być tez kwestia apratu) - taki jakby bardziej "żarówiasty".
A z kolei u mnie Sympathia to długi badyl, który w drugim kwitnieniu zakwitł słownie jednym kwiatkiem; mam nadzieję, że doczekam się takiej, jak Twoja :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Kasiu, ja mam jeszcze w tych kolorkach Concerto, Schloss Eutin i właśnie dorobiłam się Chippedale :tan
Ale Westerlanda muszę posadzić, tylko zastanawiam się czy nie lepiej na wiosnę, nie będę się martwiła że przemarznie :wink:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Muszę przyznać, że Compassion ma w sobie to coś, co lubię w różach.
Już nie raz przykuła moją uwagę ;:108
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Kontakt:

Post »

Kasiu ,masz niesamowicie piękną kolekcję róż ;:138 aż zazdroszczę ;:oj
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Witaj Kasiu :wit ...i ja wpadłam do Ciebie przywitać się i podziwiać Twoje różane królestwo i ni tylko. Bajecznie, kolorowo, urzekająco ;:215 . Z miłą chęcią będę do Ciebie zaglądała...Zapraszam do siebie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Kaniu - pytałaś mnie na początku sezonu na kwitnienie mieczyków - jak długo u mnie kwitną.
Otóż przed chwilą wstawiłam fotkę ostatniego mieczyka, który się dopiero rozwija. Czyli od pierwszych dni sierpnia - mamy ponad dwa miesiące :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”