Ogrodowe zmagania Justyny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe zmagania Justyny

Post »

Skończyłam wczoraj rabatkę przed domem. Jeszcze tylko dzisiaj posieję trawę i skończone. Efekty poniżej.
Przed:
Obrazek
W trakcie:
Obrazek
Po:
Obrazek

Jeszcze muszę tylko dosypać troszkę kory przy kostce...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

I ty to sama drobna istotka zrobiłas?Justynko,a nie chcesz zostawić sianie trawy na wiosnę,doczytaj do kiedy mozna siać trawę,nie wiadomo jaka jesień bedzie.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, zobaczymy, to nie majątek a we wrześniu też ponoć jeszcze można. To jest tylko 20m2 więc najwyżej zrobię to jeszcze raz :) Chcieliśmy rozłożyć z rolki ale nikt nam nie chce sprzedać tak mało ;:145
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A może jeszcze zmienisz zdanie i nie będzie tam trawy??? :wink:
Ale muszę przyznać - pięknie to zrobiłaś i efekt jest piorunujący już teraz ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

No własnie zastanów sie jeszcze,moze wrzosowisko albo zurawki.Będziesz miała wygodnie tam kosić?
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczynki, ja jeszcze mam większy kawałek z przodu a z tyłu to łohoho do zagospodarowania ;) Musi być troszkę pracy z trawą żeby mój M. miał robotę no a poza tym ja pracuję, Basią trzeba się zająć i ciągle tego czasu brakuje. Mam nadzieję że przynajmniej jak jest kora to nie będzie aż tak ciężko jak do tej pory. Nie wyrabiałam z pieleniem. Skończyłam jedno, przeszłam do drugiego a w trzecim kawałku już chaszcze. Przecież jeszcze mam warzywnik a tam kory nie da się wysypać... :( Zresztą jak mi się znudzi to zawsze można zmienić :) Kostka jest tylko położona to można poszerzać rabaty do woli ;) Na razie jest to pierwsza prawie dokończona część w ogrodzie bo wszystko to prowizorka tymczasowa... :oops:
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Justynko ślicznie ;:215 Jestem z ciebie dumna ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko, efekt jest wow!, ale proszę o wyjaśnienie co znajdzie się na rabacie, bo się zgubiłam... zwykła trawa? chyba nie!?
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie Aguś zwykła trawka... Już i tak będzie co obrabiać dookoła tego okręgu ;) Ale w przyszłości jak już zabraknie miejsca to zawsze można uszczknąć co nieco.
Ja Wam muszę chyba dziewczyny zrobić zdjęcie ogródka za domem - tam to będzie pole do popisu... bo coś mam wrażenie że myślicie że ja mam tylko taki malutki skrawek ziemi :wink: i jeszcze przeznaczam go na trawkę :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Justyna , ale ładna rabata. Super !! Z trawą pewnie tez będzie ładnie wyglądać. Oczywiście chcemy zobaczyć twój ogródek za domem... ;:108
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

A ja widziałam :heja :heja
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko, nie zrozum mnie źle - jestem w stanie sobie to miejsce wyobrazić z soczystą zielenią trawki... Osobiście wolałabym posadzić na niej jakieś krzewinki czy okrywowe róże, bo uważam to miejsce za atrakcyjne i reprezentacyjne - stąd moje dopytywania :) Bez względu na to co zdecydujesz, pracę wykonałaś świetną i po prostu Ci gratuluję :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszka ma rację - miejsce jest widoczne z drogi, a pomysł z różami okrywowymi świetny. Są niedrogie, a i rabatę możesz wysypac korą :D Późniejsze zdarcie darni nie jest potem łatwe - coś na ten temat wiem...
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki dziewczyny za rady jednak na razie zostanę przy trawce. Z różami na razie mam niemiłe doświadczenia. Juz chciałam je w ogóle wyprosić z ogrodu po tym jak wszystkie krzaczki przemarzły tej zimy. Jednak nie wytrzymałam i na razie pokusiłam się o kilka krzaczków ale zobaczę jak tym razem przeżyją. Co do zrywania darni to mam już doświadczenie :wink: Moim zadaniem teraz będzie zachować porządek na tej rabacie żeby zawsze była ładna a biorąc pod uwagę zdjęcie przed, mam z tym problemy :;230 Trudno mi jest pogodzić pracę, czasami robotę dodatkową popołudniami, zajmowanie się córcią, sprzątanie i jeszcze ogród. Wiecznie coś zaniedbuję. Doba powinna się wysłużyć. Teraz jak siedziałam i robiłam rabatkę znowu córcię zaniedbałam i wieczorami nie chce zejść ze mnie płacząc że tęskni za mamusią... Jak wy dziewczyny dajecie sobie z wszystkim radę? ;:174
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Justynko jest ciężko...Ja mieszkam z moja mamą , więc o tyle mam lepiej , że zajmie się Szymonem jak ja jestem w ogrodzie..Ale też czasami musze ja odciążyć i jest ciężko wszystko pogodzić ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”