Mam taką roślinkę kupiona jako hibiskus bylinowy, ale nie widziałam (w internecie , na forum) takiego,więc nie jestem pewna czy to hibiskus.
I już wiem , niestety moja roślinka nie jest hibiskusem bylinowym, to okra-Hibiscus esculentus.
Witaj Irko każdy z nas na początku zakładania ogrodu popełniał błędy ja nadal to robię Najchętniej wykopała bym wszystkie brzozy i iglaki i przeniosła gdzieś w kąt
Clematisa masz
pozdrawiam
Ja własnie tego hibcia chciałam ostatnio kupić na alledrogo...ale powiedziałam sobie nie. Kasy i tak już dużo wydałam,ale z chęcią podglądać będę jego losy u ciebie
Tosiuna wystawie kupiłam tulipanki papuzie 3 , (nie było nic co szukałam to tulipanki sobie kupilam) Saroon jest jednoroczny mam kilka nasionek
dziękuję Olu
A o jakich Ty błędach piszesz , wszystkie roślinki piękne i kwitną cudnie A ten hibiskus jest bylinowy , ja mam ciemnoczerwonego.Wymaga okrycia na zimę.Ale ja zawsze o tym zapomnę i jak do tej pory daje radę , pięknie kwitnie już trzeci sezon
Weszłam się pochwalić ...chyba udało mi się ukorzenić ketemię bylinową,
jakieś dwa tygodnie temu obcięłam cały krzaczek żeby okryć na zimę,i wszystko pociachałam na mniejsze kawałki dałam do wody i postawiłam w ciepłym miejscu i dzisiaj zauważyłam że są jakieś zaczątki korzonków. ja się bardzo ciesze