Mammillaria zeilmanniana

Gymnocalycium aff. anisitsii

zdjęcia w większym rozkwicie pod żarówką niestety w sztucznym świetle

druga sztuka ma pąki, ale nie wiadomo czy się zdążą otworzyć, no i jeszcze liczę na kwiatek stapeli
piękny kolor
tak , ja jestem pod wrażeniem tego zabójczo wybarwionego na czerwono echinocereusaTo nie jest zbyt profesjonalne podejście, ale uwielbiam kiedy inne (niż celowo fotografowana) rośliny pchają się w kadr.
Może nie jest to profesjonalne, próbowałem robić zdjęcia z jednolitym tłem (niebieskim) z podpisanym każdym zdjęciem, ale trochę za dużo z tym zachodu szczególnie jak obok siedzi czterolatek, który też chce "pomagać" i wtykać wszędzie swoje paluszki, dlatego łatwiej jest mi zrobić właśnie takie zdjęcia chociaż staram się aby było tych "niepożądanych" w dalszym kadrze jak najmniej.theoria_ pisze:To nie jest zbyt profesjonalne podejście, ale uwielbiam kiedy inne (niż celowo fotografowana) rośliny pchają się w kadr.
Może na forum jest więcej takich jak ja, bo do tej pory raczej nikt się nie skarżyłchaveiro pisze: Może nie jest to profesjonalne, próbowałem robić zdjęcia z jednolitym tłem (niebieskim) z podpisanym każdym zdjęciem, ale trochę za dużo z tym zachodu szczególnie jak obok siedzi czterolatek, który też chce "pomagać" i wtykać wszędzie swoje paluszki, dlatego łatwiej jest mi zrobić właśnie takie zdjęcia chociaż staram się aby było tych "niepożądanych" w dalszym kadrze jak najmniej.