"Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012
- JLG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: "Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012
Wspaniała uczta dla oczu, piękne angielki. Cieszę się, że pokazałaś nowe zakatki w ogrodzie - ja osobiście zastanawiałam się jak może wygladać warzywniak w Twoim cudownie angielskim ogrodzie...
I to wspaniałe ciepłe światło na zdjęciach, poczułam się przez chwilę jakby nadal był początek sierpnia i ciepły letni poranek.
I to wspaniałe ciepłe światło na zdjęciach, poczułam się przez chwilę jakby nadal był początek sierpnia i ciepły letni poranek.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Kusi mnie właśnie zakup buka. Jaki ma system korzeniowy? Mogą blisko niego rosnąć inne rośliny? Marzy mi się odmiana Tricolor 

Znów się rozmarzyłam...
Twoje fotki są nieodmiennie piękne...
Twoje fotki są nieodmiennie piękne...
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak zwykle oczarowałaś mnie swoimi skarbami. Wzoruję się Twoimi różami, niektóre z nich na wiosnę zakupię.
Jak choćby różę Maria Theresia....
Widzę, że u Ciebie sobie radzi świetnie, więc może i ja poeksperymentuję.
Jak wysoka jest ta róża?
Jak choćby różę Maria Theresia....

Jak wysoka jest ta róża?
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna rózanka i piękne zdjęcia. Ciekawa jestem jak wyglada Twój ogród w szerszym ujęciu, jakoś nie potrafię umiejscowic tych wszystkich fragmentów ogrodu - pokażesz większą perspektywę?
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dziękuję za odpowiedź. Ja właśnie w tym roku nie zasiliłam azofoską i chyba dlatego mam bardzo marne róże w tym roku. Poprawię się na następny.
Rabata z bukszpanami po prostu cudowna. Ostatnio bardzo je polubiłam.
Widzę, że tworzy się nowa rabata. Co tam oprócz drzew bedzie rosło?
Rabata z bukszpanami po prostu cudowna. Ostatnio bardzo je polubiłam.
Widzę, że tworzy się nowa rabata. Co tam oprócz drzew bedzie rosło?
Asiu ja marzę na okrągło... jestem niepoprawną marzycielką ;)
Ten tricolor ma przepiękne listki.
konwalia12 Mariatheresia nie jest za wysoka, ale to też może być zaletą. U mnie osiąga około 60 cm, ale jest jeszcze młoda. Pięknie kwitnie, nie choruje i ma bardzo trwałe kwiaty. Niestety nie pachnie.
JLG... mój warzywniak jest aktualnie zachwaszczony i przerośnięty
Po prostu zaraz będę wyrywać wszystkie warzywa i przekopywać ziemię. Chwastów aż tak nie widać w kwiatowym i warzywnym gąszczu.
Robaczku trudno mi ująć cały ogród, bo jest tarasowy i z górnego nie widać dolnej części (no chyba, że stoi się na skraju). Poza tym fotografuję tak by nie pokazywać domu. Musiałabym też ująć domy sąsiadów, które w przyszłości zasłonią posadzone drzewa.
Margo pytasz o nowa rabatę. Chcę by była biało niebieska a dominować będzie lawenda i niskie stepowe trawy. Obok też ma być wyłożona kamieniem ścieżka.
Pokażę wam jeszcze inną niezawodną różę....Pomponellę

Moniś ja też spełniłam swoje marzenie. Niestety system korzeniowy ma dość płytki, jednak patrzę na duże buki u nas i nie widzę większych problemów. Wszystko ładnie pod nimi rośnie. Poza tym ja swojego posadziłam między schodami a przyszłą ścieżką.vertigo pisze:Kusi mnie właśnie zakup buka. Jaki ma system korzeniowy? Mogą blisko niego rosnąć inne rośliny? Marzy mi się odmiana Tricolor
Ten tricolor ma przepiękne listki.
konwalia12 Mariatheresia nie jest za wysoka, ale to też może być zaletą. U mnie osiąga około 60 cm, ale jest jeszcze młoda. Pięknie kwitnie, nie choruje i ma bardzo trwałe kwiaty. Niestety nie pachnie.
JLG... mój warzywniak jest aktualnie zachwaszczony i przerośnięty

Robaczku trudno mi ująć cały ogród, bo jest tarasowy i z górnego nie widać dolnej części (no chyba, że stoi się na skraju). Poza tym fotografuję tak by nie pokazywać domu. Musiałabym też ująć domy sąsiadów, które w przyszłości zasłonią posadzone drzewa.
Margo pytasz o nowa rabatę. Chcę by była biało niebieska a dominować będzie lawenda i niskie stepowe trawy. Obok też ma być wyłożona kamieniem ścieżka.
Pokażę wam jeszcze inną niezawodną różę....Pomponellę

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Wróciłam od porządkowania terenu, a tu taki miły dla oczu widok

Pozdrawiam
Justi to jej drugi sezon. Pierwsze kwitnienie też miała piękne. Na zdjęciach widać połowę kwiatów. Reszta jest z drugiej strony. Wiadomo 0 krzew jest trójwymiarowy. Jak przekwita jest trochę bledsza.

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Pomponella jest
u mnie tez obsypana kwiatami i jeszcze pąkami.Żelazna róża
A reszta jet cudowna

A reszta jet cudowna
No właśnie Aszka... żelazna róża.
Mam ochotę spisać listę róż i podzielić je na te które "muszę mieć", "mogę" i "wolałabym nie mieć"
Mam ochotę spisać listę róż i podzielić je na te które "muszę mieć", "mogę" i "wolałabym nie mieć"

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Ja już dużo kupować nie będę ale np.Lavender Lassie wiosna kupię.Pomponelle ma dwie i chyba starczy.Może skuszę się na Herkulesa i Lions Rose.Oj,tyle by się chciało 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Prześliczna ta Twoja Pomponella
Mam nadzieję, że i moja kiedyś taka będzie... Na razie czekam na pierwszego pomponika 

Herkules mnie nie powala....raczej z tym których wolałabym nie mieć ;)
Słabo pachnie, kwiat ma nietrwały a ta fajna faza, najczęściej fotografowana, widoczna jest bardzo krótko. Potem róża robi się sino biała.
Sweety jeszcze Ci nie kwitła czy dopiero sadziłaś?
Słabo pachnie, kwiat ma nietrwały a ta fajna faza, najczęściej fotografowana, widoczna jest bardzo krótko. Potem róża robi się sino biała.
Sweety jeszcze Ci nie kwitła czy dopiero sadziłaś?
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Wsadziłam jakiś miesiąc temu. Kupiłam w pojemniku. Sadzonka miała malutki pąk, który właśnie się rozwija
Tylko mam nadzieję, że nie będzie pomyłki, choć jak patrzę na Twój krzak to raczej nie