Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Post »

Aguś, Ty masz już tyle zrobione, że możesz spokojnie odpoczywać do samej wiosny. Wtedy to człowiek z przyjemnością w ogrodzie śmiga :D
Wizyta tak znakomitej ogrodniczki jak Tamaryszek? Matko, chyba bym nie mogla spać w nocy z przejęcia :D
Twój zachwyt ognikiem rozumiem, bo to piękna roślina. Widziałam te odmianę na rabacie miejskiej i myślę, ze im mniej się dba tym lepiej rośnie :lol:

Chciałam jeszcze zapytać o tę donicę-skrzynię na tarasie. Jak ją zabezpieczysz na zimę? Pytam, bo planuje taką u siebie i nie bardzo wiem co z nią zrobić zimą a ściślej mówiąc z jej zawartością :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, pozdrów Izę i zdaj relację ze spotkania, na pewno będzie bardzo udane ;:196
Mój ognik zapomniany zupełnie, posadzony pod murkiem. Wcześniej przykrywał go deren, może dlatego mu było dobrze? Odkąd wykopałam derenia, widać ognik :D zrobię mu dzisiaj większą fotę skoro Ci się podoba :uszy A jak przeżyje zimę bez uszczerbku, to na wiosnę mogę Ci go wykopać, mi ten kolor średnio pasuje w tym miejscu :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit paskudnie na zewnatrz ale z drugiej strony dobrze ze popadalo, bo Sahara zaczynala sie robic. Dostalam od siostrzycy dwie paczki bialych tulipanow... zobaczymy czy wykluja sie biale :twisted: ale dla bezpieczenstwa posadze przed dom, bo moze sie okazac ze biale nie beda - tak jak w zeszlym roku :twisted:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Melduję się trochę w przelocie ale doczytałam że martwi Cię że paczuszek nie dostajesz :oops: Mogę Ci coś wysłać :tan Na co masz ochotę? Moje roślinki młodziutkie ale może, może coś sobie upatrzysz.
Jak nie przestaniesz płakać to Ci drugą hortensję zapakuję i wyślę M ;:224

Może Iza coś Ci podrzuci jak masz jeszcze niedosyt sadzenia w tym sezonie :;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Julek, doberek... słońce u mnie było rano, ale się wyprowadziło... Skoro nie ma go u Ciebie, to może Poznanianki sobie przywłaszczyły? ;-)) Co do białych tulipanów, to właśnie miałam zasugerować, żebyś posadziła przed domem, wśród żółtków - ładnie się skomponują razem...
Jolu, a tak tylko sobie marudzę... nie bierz sobie tego do serca :) Tak naprawdę, mam kilka dorodnych roślin, którymi obdarowały mnie forumki, w tym właśnie hortensję od Ciebie ;:196 Widzisz sama, że do koncepcji mojego ogrodu nie bardzo pasują byliny, więc obsadzać mogę dalej trawami, hortensjami, różami i rozchodnikami (to są podstawy, które mam w głowie); nie bardzo wiem nawet o co usmiechać się do forumowych znajomych...
Od Izy mam dostać pigwowce :) Miłego dnia!
Kasiu, dziękuję za propozycję ;:196 Boję się, że po wykopaniu i wkopaniu Twojego ognika do mnie, jedynym ostatnim kwitnieniem byłoby to, które teraz oglądamy na Twoich zdjęciach :lol: Zastanowię się, oki?
Tamaryszka oczywiście pozdrowię; trzymaj proszę kciuki za pogodę bez deszczu...
Dzisiaj muszę poprosić Izę o krytyczne spojrzenie na poszczególne rabaty; może doradzi mi kilka zmian, które chodzą mi po głowie...
Magdo, witam serdecznie :wit Z Izą już się trochę znamy i ponieważ wiem, że to osoba niezwykle ciepła i serdeczna, to jej wizyta nie wywołuje we mnie stresu... znam niedociągnięcia swojego ogrodu i nawet nie chcę ich sztucznie poprawiać... Trudno, najwyżej Iza wystawi mi cenzurkę mniej pochlebną, ale to też swego rodzaju motywacja do cięższej pracy, prawda? :)
Odpowiadając na Twoje pytanie dotyczące skrzyń, to same deski są cisnieniowo impregnowane, zawartość skrzyni ocieplona styrodurem, a dno wyłożone grubą warstwą keramzytu... to w zupełności wystarczające zabezpieczenie dla roślin. Dodatkowo obsypię róże kopczykami z kory i będzie ok.
Masz rację co do ogników... w miejscach publicznej zieleni rosną i owocują jak najęte, a ja się staram bez sukcesów. Może wywalę je za ogrodzenie i wtedy ruszą ;-))
Pozdrowienia!
Jagusiu, miło mi Cię znowu gościć :wit Ja ostatnio do Ciebie zaglądałam i dopiero miałam kwiatowy raj dla oczu... U mnie pod tym względem nie dzieje się zbyt dużo... Miłego dnia!
Ewuniu, mnie tez zjada stres ostatnio... nie wiem zupełnie co się dzieje... w ogrodzie pełno zwierząt w sieci, i aż człowieka odstrasza jakakolwiek myśl o pracy na rabatach... Szybkiego zakończenia remontu życzę i poprawy nastroju ;:167
Małgosiu, u nas nie pada ani nie wieje póki co, ale się zachmurzyło... coraz bardziej jesienna pogoda się robi, nic na to nie poradzimy... znowu przez najbliższe miesiące będziemy siedzieć z nosami w książkach i czasopismach ogrodniczych, intensywnie planując... to też nma swój urok, ale nic nie zastąpi majowych klimatów... Zażurawkuję się, mówisz? To jest niewykluczone ;-) Miłego, mimo wszystko!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Tak prawdę mówiąc to trudno Ci coś zaproponować, bo masz wszystko bardzo precyzyjnie zaplanowane. Ogród niemal skończony i tak piękny że chyba nikt nie ma śmiałości Ci czegokolwiek wysyłać ;:173
No chyba że coś sama gdzieś wypatrzysz i poprosisz. Jakby co to śmiało ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

:wit ...na niebie jak to pięknie określiłaś ..." Bura szmata " , a jakby się zaraz miało nie tyle rozpadać , co burzowo wygląda ;:oj .
Przesyłam cieplutkie myśli Aguniu ;:196
Zakochana w Twym Ogrodzie - Iga
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Aguś, nie kombinuj bo jeszcze przekombinujesz i skąd będę czerpać inspiracje? :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No właśnie, Jola dobrze mówi - nikt nie ma nawet śmiałości proponować... jakieś takie "wypierdki" do takiego ogrodu, przy takich wypasionych roślinach i pięknie urządzonych rabatach... no jak to by wyglądało :roll:

Iza faktycznie może podpowiedzieć Ci jakieś rozwiązania, bo każdy ma swoje subiektywne spojrzenie, inne doświadczenia, ale na pewno nie będzie krytykować Twojego ogrodu, bo po prostu takiego ogrodu nie da się skrytykować.

Jak to dobrze czytać te ogrodowe wątki. Jak dobrze, że dzielicie się swoimi spostrzeżeniami. Już wiem, że powinnam była wspomóc swoje hortensje magicznym specyfikiem. Zastosuję się do tego w przyszłym sezonie i mam nadzieję, że też się doczekam takich pięknych kwiatostanów :)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Tak ;:145 dotarła i do mnie wiadomosc o Pashminie ...no ja nie wiem co te Francuzy wyprawiajo , o Belgach juz nie wspomnę :twisted:
Przecież to serce pęka ;:145
No cała nadzieja w tych Duńczykach , mam nadzieje ,ze jacyś kontaktowi będą ;:180
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Niewiele można zrobić - francuskiej szkółce nie opłaca się szczepić róż Kordesa, a sam Kordes nie ma tej róży w ofercie. Ups - jest ale na pniu powyżej 100 zł - to sam koszt róży.
Oczywiście w Belgii w szkółce jest ale oni mają ceny większe niż francuskie szkółki - też czekam co załatwicie w duńskiej szkółce.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurczaki :twisted: ale nic nie napisali na stronie ,ze Circusów nie ma , wiszą ceny nadal :evil:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Piję n-tą kawę, a głowa sama opada... coż za senny dzień! :roll:

Gosiu, Dorota - Duńczycy póki co milczą, ale się nie poddamy. W razie czego zrobię sobie delegację i przy okazji zakupię nam nagie Pashminy ;-)) A na poważnie, chciałabym, żeby się okazało, że w ogóle mają ochotę coś nam wysłać, w przyzwoitych cenach...
Dominiś, Jola - o tej śmiałości to pewnie przez moje gadanie o preferencji kupowania dużych roślin... Ale to dotyczy drzew czy krzewów... Trochę głupio by wyglądało, gdybym pomiędzy te wyrosnięte, wsadzała maluchy... Natomiast cała reszta, dlaczego nie, może być przecież mała. Zresztą, nie ma problemu, radzę sobie. Po prostu czasem byłoby miło, ale zapomnijmy o temacie.
Dominiś, hortensje bardzo lubią być zasilane magiczną siłą i świetnie po niej rosną... Myślę, że jak dostarczysz im wiosną takiego zastrzyku energii, to do późnej jesieni będziesz się cieszyć wspaniałym efektem.
Justynko, obiecuję :)
Jagódko, coraz bardziej sennie się robi... u nas nawet lekko mży. Ja też przesyłam ciepłe pozdrowienia i odwzajemniam uczucie do Twojego pięknego ogrodu ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:196 kochana Agunia ;:196 Dobra myślimy pozytywnie , tylko pozytywnie ....... ;:215
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

A ja nie zamówiłam Pashminy...jakoś tak wyszło...może więc jeśli u Duńczyków będzie :D ...w każdym razie, jakby co, to pięknie proszę o informację ;:196 jeśli można...
W temacie hortensji jeszcze sobie przemyśliwuję...magiczną siłą jej nie podlewałam, tylko jakimś innym czymś do kwasolubnych. A co do słońca...hmm...ma je do południa, może chwilę dłużej, potem cień. To poranne słońce jest dość intensywne :wink: Może faktycznie w tym rzecz, bo posadzona obok You&Me Together też marniutka, nieco dalej Tardiva też nie zachwyca, a z kolei Limelight prawie w zupełnym cieniu - rewelacja.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”