Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Fajnie, że już jesteś. Twoja ulubiona rabata większości bardzo się podoba. Trawy przy tarasie robią wrażenie ;)
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Cieszę się, że to internet a nie co innego.
Prawie wszędzie remonty.
Ja też chętnie bym mały zrobiła, ale m. unika jak ognia.
Dopiero jak się coś sypie to zabiera sie do roboty
Prawie wszędzie remonty.
Ja też chętnie bym mały zrobiła, ale m. unika jak ognia.
Dopiero jak się coś sypie to zabiera sie do roboty
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja myślałam, że zginął mi wątek i nie mam powiadomień.
A tu totalna rewolucja w domu i mniejsza w ogrodzie.
Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło gładko.
A tu totalna rewolucja w domu i mniejsza w ogrodzie.
Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło gładko.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Grażynko, najpierw był urlop, a potem problem z netem, Okazało się ,że problemem są drzewa , które zasłaniały antenę i teraz po zmianie komina i przedłużeniu masztu jest ok. Wieś ma swoje zalety, ale i wady.
Małgosiu, u Ciebie basen leży na kostce , u nas też tak będzie. Basen się sprawdził , bardzo mi się podobał w upalne dni, a po sezonie nadal będzie miejsce ogniskowe.
Agnieszko, z traw się tym bardziej cieszę, że w w większości to moje wysiewy, zawsze swoje osiągnięcia doceniamy wyżej.
Moniko, kolory są , ale delikatnie, czasem jakiś kwiatek i kolory liściowe. U mnie kolory to raczej barwy zieleni, tym bardziej,ze dorobiłam się znów sporo host, teraz już raczej celują w maluchy i średniaki.
Justynko, no , no pieszo przez Wisłę, to może lepiej kajakiem.
Aniu, zawsze służę radą, co do stanowiska dla żurawek, mój ogród nadal jest z przewagą słońca, a jednak te kilka setek roślinek sobie radzi. Możesz posadzić spokojnie teraz, do zimy daleko, a po za tym u Was przecież zimą leży śnieg.
Jolu, u mnie Limelight rośnie w pełnym cieniu, to rabata północna., ale dębolistna strasznie ma popalone listki, to lata było bardzo suche, podlewanie daję nie wile na duże krzaki.
Agatko, u Ciebie łazienka , u mnie kuchnia, kompletna demolka, jestem po malarzu, teraz płytki czekają na Piotrusia, a potem czekamy na stolarza, robi meble. Mam tylko nadzieję,ze to wyjdzie tak jak sobie wymarzyłam.
Do tej pory mieliśmy prowizorkę, a te jak wiadomo trzymają najdłużej.
Justynko, jak byliśmy na urlopie, piesa pilnował syn, więc miał zajęcia i darń zdarł.
Moniko, dziękuję za pamięć.
Pada, po raz pierwszy od co najmniej miesiąca, to dobrze, bo iglaki napiją się przed zimą. Drugie dobrze wczoraj pocięłam sobie palucha i nie mogę sprzątać, więc jak pada to mycie okien też odpada. Posiedzę bez wyrzutów sumienia na forum, że ja przy kompie a w domu bałagan.
Kilka wczorajszych zdjęć. Najbardziej nie lubię zimy, bo na hostowisku pod brzozami robi się smutno.

Na całym, ogrodzie setki naparstnic, wydaję wiadrami , bo szkoda wywalić.

Widoczek.

Małgosiu, u Ciebie basen leży na kostce , u nas też tak będzie. Basen się sprawdził , bardzo mi się podobał w upalne dni, a po sezonie nadal będzie miejsce ogniskowe.

Agnieszko, z traw się tym bardziej cieszę, że w w większości to moje wysiewy, zawsze swoje osiągnięcia doceniamy wyżej.

Moniko, kolory są , ale delikatnie, czasem jakiś kwiatek i kolory liściowe. U mnie kolory to raczej barwy zieleni, tym bardziej,ze dorobiłam się znów sporo host, teraz już raczej celują w maluchy i średniaki.

Justynko, no , no pieszo przez Wisłę, to może lepiej kajakiem.

Aniu, zawsze służę radą, co do stanowiska dla żurawek, mój ogród nadal jest z przewagą słońca, a jednak te kilka setek roślinek sobie radzi. Możesz posadzić spokojnie teraz, do zimy daleko, a po za tym u Was przecież zimą leży śnieg.

Jolu, u mnie Limelight rośnie w pełnym cieniu, to rabata północna., ale dębolistna strasznie ma popalone listki, to lata było bardzo suche, podlewanie daję nie wile na duże krzaki.

Agatko, u Ciebie łazienka , u mnie kuchnia, kompletna demolka, jestem po malarzu, teraz płytki czekają na Piotrusia, a potem czekamy na stolarza, robi meble. Mam tylko nadzieję,ze to wyjdzie tak jak sobie wymarzyłam.

Justynko, jak byliśmy na urlopie, piesa pilnował syn, więc miał zajęcia i darń zdarł.
Moniko, dziękuję za pamięć.

Pada, po raz pierwszy od co najmniej miesiąca, to dobrze, bo iglaki napiją się przed zimą. Drugie dobrze wczoraj pocięłam sobie palucha i nie mogę sprzątać, więc jak pada to mycie okien też odpada. Posiedzę bez wyrzutów sumienia na forum, że ja przy kompie a w domu bałagan.

Kilka wczorajszych zdjęć. Najbardziej nie lubię zimy, bo na hostowisku pod brzozami robi się smutno.
Na całym, ogrodzie setki naparstnic, wydaję wiadrami , bo szkoda wywalić.
Widoczek.

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Iguś jak masz setki naparstnic to rzuć jedno wiaderko do mnie, chętnie przyjmę 

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kuchnia mówisz - to faktycznie kompletna demolka
roboty masa, ale efekt powinien być
Hostowisko super ! Szkoda że u mnie miejsca brak, bo też bym poszalała jeszcze z hostami. A to że znikają na zimę też ma swoje zalety - wiosna możemy się cieszyć świeżą zielenią kiełkujących ruloników

Hostowisko super ! Szkoda że u mnie miejsca brak, bo też bym poszalała jeszcze z hostami. A to że znikają na zimę też ma swoje zalety - wiosna możemy się cieszyć świeżą zielenią kiełkujących ruloników

-
- Kontakt:
Moniko, odbiór osobisty, ostatnio byłą Ilonka, zabrała trochę dzwonków i naparstnic, ale nadal są , zapraszam. 
Madziu, podobno ma padać tylko dziś, niech pada, jest taka niska woda w Wiśle, że za chwilkę wody zabraknie.
Jak lubisz hostki to może jeszcze to.
Agatko, to fakt, to wiosenne wypatrywanie , o ile kiełków urosły, ach jaka radość, Z jednym producentem zrobiłam dobry interes , zamieniła żurawki na hosty, i mam o 30 więcej, oj jakie piękności. Zimą chcę powstawiać moje hosty. Będzie co podziwiać, choć na razie to maluchy.

Madziu, podobno ma padać tylko dziś, niech pada, jest taka niska woda w Wiśle, że za chwilkę wody zabraknie.

Agatko, to fakt, to wiosenne wypatrywanie , o ile kiełków urosły, ach jaka radość, Z jednym producentem zrobiłam dobry interes , zamieniła żurawki na hosty, i mam o 30 więcej, oj jakie piękności. Zimą chcę powstawiać moje hosty. Będzie co podziwiać, choć na razie to maluchy.

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Coś zmieniłaś w sposobie fotografowania ? Te zdjęcia są jakieś inne. Jak dla mnie ciekawsze, bo lubię zimną zieleń.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Iguś , hosty pięknie się rozrosły
Już się zastanawiałam gdzie Ty masz je posadzone !!!
Ja też gustuję w średniaczkach i maluchach. Nawet o kilka nowych , Poli Jędrzejówkę zubożyłam.
Jestem bardzo ciekawa nowej kuchni chociaż starej niczego nie brakowało....

Ja też gustuję w średniaczkach i maluchach. Nawet o kilka nowych , Poli Jędrzejówkę zubożyłam.
Jestem bardzo ciekawa nowej kuchni chociaż starej niczego nie brakowało....

-
- Kontakt:
Aniu, byliśmy w Tatrach i Piotrek pozmieniała ustawienia w aparacie, wychodzi bardzo fajnie, a już narzekałam , że trzeba by kupić nowy.
Olu, byłaś u Poli, oj zazdroszczę, nie zdobyczy, tylko tych widoków.
Maluchy posadziłam gdzie się dało, w przyszłym roku, mam zamiar wykorzystać kompost, którego będzie dużo, na wymianę ziemi na zewnątrz, tam wywędrują olbrzymy. Pewnie trzeba będzie czasem podlać, ale zrobi się trochę miejsca na ogrodzie, i tym sposobem zmiany na przyszły rok, zaplanowane.
Marto, cieszę się, ale zdecydowanie za mały, ostatnio z Krzywaczki przywiozłam tylko 4 roślinki, a tam tyle piękności, i tak tanio.
Olu, byłaś u Poli, oj zazdroszczę, nie zdobyczy, tylko tych widoków.

Maluchy posadziłam gdzie się dało, w przyszłym roku, mam zamiar wykorzystać kompost, którego będzie dużo, na wymianę ziemi na zewnątrz, tam wywędrują olbrzymy. Pewnie trzeba będzie czasem podlać, ale zrobi się trochę miejsca na ogrodzie, i tym sposobem zmiany na przyszły rok, zaplanowane.

Marto, cieszę się, ale zdecydowanie za mały, ostatnio z Krzywaczki przywiozłam tylko 4 roślinki, a tam tyle piękności, i tak tanio.

-
- 200p
- Od: 25 cze 2011, o 16:23
Igo twoje hostowisko jest piękne, a ogród wcale nie jest monotonny, może kwiatów mniej, ale dla mnie nadal jest piękny i kolorowy 
Mam pytanko odnośnie host, czy można je teraz przesadzać bo planuje przerobić moje mini hostowisko i nie wiem czy nie zostawić tego do wiosny??

Mam pytanko odnośnie host, czy można je teraz przesadzać bo planuje przerobić moje mini hostowisko i nie wiem czy nie zostawić tego do wiosny??
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Ogród Łukasza
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Iguś cudne te zdjęcia
Hostowisko bajeczne 

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
W hostowe maluchy i średniak uderzasz - to coś jak dla mnie
Jestem bardzo ciekawa tych nowości po wymianie za żurawki ! Pewnie same piękności będą