Ogród to moje czwarte dziecko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Bisia_
200p
200p
Od: 26 lip 2012, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród to moje czwarte dziecko...

Post »

reniuniek pisze:Gabrysiu dzięki ;:196 musze zdobyć troche piasku :wink:
Przyjedz do mnie,ja mam dużo ;:138

-- 19 wrz 2012, o 02:03 --
ONA-NINA pisze:Bisia przy okazji i mi pomogłaś :)
Już będę wiedziała w co włożyć w przyszłym roku lawende.
Mam 3 posadzone w samej ziemi i widać,że jej to nie służy ;:185
Ja musiałam kilka sztuk wyrzucić.
Ale teraz juz wiem jak ją sadzić i mam dużo lawendy,uwielbiam jej zapach.

-- 19 wrz 2012, o 02:04 --
OLUNIA pisze:Ilonko na tą Claire Austin namówiła mnie Pani w rossarium,ja jej wcześniej nie znałam ,chciałam jakąś białą ,której nie mieli i włąśnie tą kupiłam.Jak później zobaczyłam w google to jestem nią zachwycona ,mam nadzieję ,że będzie dobrze rosła.
Gabi też mi właśnie wczoraj jak kupowałam lawendę Pan powiedział ,że sadzić w pisaku,a ,że likwidowałam piaskownicę to go mam pod dostatkiem :D
Reniu przyznaj kochana ,że te nasze forum to skarbnica wiedzy :D
To masz ułatwione zadanie z tym piaskiem :D
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Olu cudnie będzie wyglądała lawenda jako obwódka do różanej rabaty..to moje ulubione zestawienie lawenda+róża. Ta obwódka już ładnie wygląda :;230. A jak twoja noga?
Dobrze wiedzieć, że lawenda lubi trochę piasku ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudowna lawendowa droga ;:173 Piekne zmiany juz nie mogę sie doczekać tej rózanki jak wszystko zakwitnie ...wow
Uwielbiam Twój ogród ...podgladam dziennie ,ale mało piszę ;:131 Cudowne zmiany... podziwiam !!
;:168
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Tak Gabi nie muszę go zamawiać ,dzieci jedynie się troszkę buntują ,że im piaskownicę zlikwidowałam,ale jestem na dobrej drodzę ,żeby je przekonać że już są za duże do niej i tak już się w tym roku nie bawiły :D
Madzia mi też się podoba lawenda zróżami ,ale to wiem od Was forumek :D Noga już dobrze ,muszę poczekać jeszcze tylko tydzień z bieganiem :)
Danuś to Ty tak jak ja ,tu wlecę ,tam wlecę poczytam ,a na pisanie nie bardzo już czasu starcza.Zaczął się wrzesień ,dzieci do szkoły ,ze szkoły,zakupy ,obiadek,a gdzie ogród..sprzątanko...doba za krótka ,a i tak wstaję o 7 jak dla mnie to dużżżo za wcześnie o 22 już jestem gotowa do łóżeczka :D ,ale bardzo się cieszę ,że do mnie zaglądasz,ja u Ciebie też jestem stałym bywalcem ;:196
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Olu, rabata z lawendą jeszcze nie gotowa, a już zapiera dech. Jestem zachwycona. Nie wiem tylko, czy nie za gęsto planujesz ją posadzić. Chyba, ze to z prespektywy na zdjęciu tak się wydaje.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Iwonka tak co 15cm ,co sądzisz?
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Olu, chyba za gęsto ;:131 . Kępy rozrosną się na ok. 40-50 cm szerokości.Ja wiem, że to ma być obwódka, taki gęsty szpalerek, ale może im się za jakiś czas zrobić za ciasno. Ale może niech wypowiedzą się bardziej doświadczeni. No chyba żeby za jakiś czas "przepikować" :;230 jak marchewkę.
A propos "przepikować" przypomniała mi się historia mojego kolegi, który kupił działkę nad jeziorem, chciał się szybko odgrodzić szpalerem choinek od sąsiadów więc kupił w szkółce hurtowo 500 sadzonek i posadził co 30 cm :shock: . Na moje zdziwienie ze tak gęsto (no i przecież koszty....) stwierdził - " najwyżej się przepikuje".
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Bisia_
200p
200p

Post »

Ja też mam posadzoną lawendę co 30 cm,jest ok!
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

Śliczna lawenda :) U mnie tez jest posadzona co około 30-40cm ale moje to maleństwa przy Twoich krzaczorkach :)
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

Olu,
przywędrowałam tutaj śladem żurawek i tak mnie wciągnęła lektura Twojego wątku,że przejrzałam calutki "od deski do deski"...jestem pod ogromnym wrażeniem!
Masz cudowny ogród ;:138 ,będę tu wracać często i podziwiać.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oluniu, zaginęłaś nam na dobre przy pracach nad różanką...wróć i pokaż jesienną odsłonę Twojego cudnego ogrodu ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

:wit
Jakoś ostatnio brakuje mi czasu i ochoty na wszystko...chyba się przekwalifikuję na szofera :D wiecznie w aucie z dziećmi ,a to do szkoły ,a to zajęcia poza szkolne ,zakupy ,obiadki ,sprzątanko i tak dalej i dalej...szybko już ciemno i to tego czasu zbyt mało..
W ogrodzie niewiele robię,bo po prostu brakuje mi czasu.
Dziękuję dziewczynki za rady lawendowe ,w ostateczności poadziłam je co 20cm jak będzie zbyt gęsto to będę się martwić później :D
Witaj Renatko u mnie ,bardzo się cieszę ,że do mnie trafiłaś i tak bardzo się podoba ,jest to dla mnie bardzo miłe.Zaglądaj częściej zapraszam ;:196
Kasieńko kochana jestem ,jestem tylko czasu mało,ale na bieżąco jestem gościem na forum i oczywiście u Ciebie.Podziwiam Cię za Twój zapał i polot...zmiany ,zmiany i jeszcze raz zmiany u Ciebie ,nie przesadź kochana z tym żelastwem....dobrą reklamę robisz temu kowalowi :;230
Ja już większą część róż mam wsadzoną,dziś przyjechały kolejne z rosarium jeszcze tylko czekam na różyczki od Ewuni ,bo nie wszystkie jeszcze są.
Wygląda już całkiem przyzwoicie .Z utęsknieniem będę wyczekiwać wiosny...wsadziłam masę cebul i już jestem ciekawa efektu :)
Niestety coś mi przeglondarka szwankuje i nie mogę wkleić zdjęć;(
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Już działa;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I moja różanka ,jeszcze bez lawendy ...ale już wsadzona :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Bisia_
200p
200p

Post »

Olu piękna jesień u Ciebie.
Wrzuć zdjęcie jak masz skonczonej rabaty różanej z lawendą :)
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

OLUNIA pisze:Jakoś ostatnio brakuje mi czasu i ochoty na wszystko...chyba się przekwalifikuję na szofera :D wiecznie w aucie z dziećmi ,a to do szkoły ,a to zajęcia poza szkolne ,zakupy ,obiadki ,sprzątanko i tak dalej i dalej...(
Zupełnie jakbym czytała mój własny rozkład dnia :D więc na pocieszenie-nie jesteś sama!

Olu ,czy znasz nazwę tej rośliny?

Obrazek

Identyczną dostałam od koleżanki a nic o niej nie wiem....jak ją przechować przez zimę? jak się nazywa?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”