Ogródek Gosi cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 8

Post »

Ciezko zrobic foty takim trawom hihi - moj Rotsilber
Mlode kwiatostany sa czerwone wpadajace w roz
Obrazek

A wyrastajac wyzej kolor zmienia sie na srebrny
Obrazek

Liscie
Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jula, na tej rabacie słońce jest do 14. Moje berberyski nawet ładnie sie wybarwiają. Zastanawiam się tylko, czy zniosę taki żywopłot. Ja, która lubi swawolę, nagle ograniczniki mam sadzić. Myślę. Mam na to całą zime, bo rabata na bank bedzie powiększana. Chciałabym nadac jej już ostateczny :;230 kształt
Myślę, że jak porozsadzam te rośliny , które juz tam rosną już zrobi się bardziej porządnie. Będzie je lepiej widać.
Zobaczymy za rok.
Jula, miskant chyba bardziej podobny jednak do Twojego. Przyjrzę się jutro liściom. Bardzo się rozrasta?

Viola, mnie też często wątki uciekają. A lubię bazowac na powiadomieniach, bo wchodzi się do wątku w miejscu, w którym się go opuściło. Nie trzeba szukać.

Bożenko, ja już mam kilka jeżówek. Chyba z 7. Bardzo mi sie podobają. To chyba najdłużej kwitnące kwiaty. Chyba będe je jeszcze dokupowała

Asiu, dziękuję za wsparcie. ;:196
Ja też wręcz kocham swój bałagan, chociaz czasem mnie męczy. Szczególnie jak się napatrzę na ogrody innych.
Spotkanie postaram się zorganizowac. Już miałam to zrobić w tym roku, ale niestety ciągle coś wypadało.
W przyszłym roku Zuzia już będzie inaczej się zachowywała. Dzieci co roku są inne.
A m. znajdzie sobie towarzystwo do pogadania. Panowie mędzy sobą omawiali różne kwestie.
Naprawdę dawali sobie świetnie radę.

Beatko, fajnie, że wpadłaś. Musze i ja wdepnąc do Ciebie, bo często mijamy się w różnych wątkach, a zwróciłam uwagę na Twoje doskonałe poczucie humoru. To lubię :D

Jolu, no ładnie zrobiłaś ze mnie emerytkę :;230
Rocznikowo, to chyba jesteśmy w podobnym wieku. :wink:
Cieszę się, że zdecydowałyście się na przyjazd. Net to swoją drogą, ale na żywca zawsze fajniej. Wyobraź sobie jaka była atmosfera na zlocie majowym. Na zlocie było nas około 100 osób. Nie można było oczywiście pogadać ze wszystkimi. Nie wszystkich się kojarzyło, bo przecież nie wchodzi się do wszystkich wątków, ale i tak było fajnie.
Już organizujemy następny za rok.

Anetko, było przesympatycznie.
Cieszę się, że się wybrałaś, ale szkoda, że nie pojechaliście dalej.
Ja zapytałam, ale jak zwykle zamiast od razu zanotować, to zawierzyłam nazwę swojej pamięci, która oakazała się bardzo krótka. Do końca alejki :;230
Ale chyba masz rację, może to być Rotsilber. Chociaż Aga wprowadziła trochę zamętu swoim Silberfeder. Może to on?
A zresztą czy to aż tak ważne? Mam nadzieję tylko, że przetrwa zimę i ładnie się rozrośnie.

Aga, sprawdziłam i teraz co już całkiem nie wiem, który to nasz.
Nieważne. Niech tylko ładnie rośnie.

Jula, chyba bardziej podobny jednak do Twojego. Przyjrzę się jutro liściom. Bardzo się rozrasta?

Tajeczko, zakupy jak na mnie bardzo skromne. Zazwyczaj przyjeżdżałam z dużo większą ilością. Teraz rozsądek bierze góre nad chęcią posiadania. Przy każdej roślince która mi się podoba zadaję sobie pytanie Gdzie ja Cię posadzę No i zazwyczaj nie znajduję miejsca. Chociaz jeśli chodzi o jeżówki rozsądek śpi. Nawet mam zamiar jeszcze zamówić w necie.

Jesień, jesień. Rekompensuje brak ciepełka kolorami. Chociaz dzisiaj było całkiem miło

Obrazek

Obrazek

NN nie ma liści, a kwitnie non stop
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Gosiulku, widzę po wesołej atmosferze że spotkanko się udało w 200% :) Wszyscy zadowoleni, a i zakupy zrobione :D Super ;:215
Ahhhhh...te Twoje gęste i kolorowaśne rabaty... piękne ;:138
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosiu, jaki piękny miskant ;:oj W ogóle fajne zakupy zrobiłaś ;:63
Czytam, że masz plany na porządkowanie rabat - chyba każdego dopada w końcu marzenie o harmonii w ogrodzie...ja wciąż jej poszukuję. Jak dobrze, że mamy Forum, tyle inspiracji wokoło i pomocnych rad. Pomysł z jednolitym żywopłotem bardzo fajny, ale zanim zdecydujesz jakie wybrać rośliny do nowych nasadzeń, nie kusi Cię żeby pogrupować jakieś z tych, jakie masz? Tak mi przyszło do głowy, że obwódka jakiejś rabaty z żurawek fajnie by wyglądała, a nie wymaga nowych nakładów tylko małych roszad - co tym myślisz? Doradzałaś mi bukszpany, bardzo trafiony pomysł, a widzisz je u siebie?
Pozdrowionka :wit
ps. na to spotkanie u Ciebie wpisuje się od razu, zaproszona czy nie i tak przyjadę :twisted:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, spotkanie naprawdę udane.
Nie spotkałam na forum osoby, z którą nie można porozmawiać. Zauwazyłam, że ogrody łagodzą obyczaje :D
Zreszt a wspólna pasja zawsze łączy.
Moje rabaty już za gęste. Muszę je trochę rozluźnić.

Kasiu, pewnie, że masz przyjechać. Nocleg się znajdzie :wink:
Oczywiście, że widzę u siebie bukszpany. Mam zamiar je wprowadzić, ale do tego tez iglaki. I trawy do rozluźnienia, bo mimo wszystko mój ogród jest bardziej nieformalny
A żurawki to najbardziej mi pasują. Może pomieszałabym razem z berberysami
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu rabata z wrzosami, trawami i żurawkami wygląda przepięknie :D Wino cudnie się przebarwia....moje jeszcze zielone....
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

;:cm ;:cm ;:cm ;:cm ;:cm ;:cm ;:cm ;:1 ;:1 ;:1 ;:1 ;:1 ;:1 ;:1
Mój stan ducha ;:1 ;:1 jak mały dzieciak.
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widząc zdjęcia Julki, wygląda mi na Rotsilber ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Nie mogę się nadziwić , że winobluszcz tak Ci się rozrósł w 2 lata ;:oj u mnie od wiosny podrósł może 20 cm więc wątpię żebym uzyskała podobny efekt w przyszłym roku ;:185 Zakupki fajne ;:108 , ja też się skusiłam niedawno na jeżówkę i trawki to teraz królowe w jesiennych ogrodach.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, myślę, że mój przebarwia sie dlatego, że ma mniej wody. Siedzi w skrzyni, która stoi pod lekkim okapem. Musi być nielada ulewa, żeby tam dotarło. A podlewanie nie zawsze wychodzi. Brak czasu :roll:

Aniu, nie wygłupiaj się. To nic takiego tutaj.

Anetko, też tak myslę. :D

Aniu, zakochałam się ostatnio i w jeżówkach i w trawkach. Jedne cudnie kwitną, drugie nadają lekkości rabacie. Myślę nad poprawieniem rabaty z tyłu domu. Chcę tam wprowadzić własnie trawki i iglaczki, żeby kwiaty były bardziej widoczne na tle zieleni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosiu, piękny ten bladoróżowy rozchodnik z przetacznikiem i bezimienną królewną - cudna kompozycja ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, to nie przetacznik, ale jednoroczna szałwia omączona. Jest cudowna. Polecam. Ma bardzo intensywny kolor.
Oczywiście zostawiam ją do wiosny, żeby się wysiała. Ta jest właśnie samosiejka. Fakt, że bardzo późno wyrasta i zakwita, bo dopiero w sierpniu, ale za to cieszy aż do mrozów. Jeśli uda Ci się kupić wiosną, to gwarantuję, że kwitnienie będziesz miała zapewnione non stop jak z lobelią.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Gosiu, czy ta szałwia ma takie białe przebarwienia? Mam taką i wmówiono mi, że to wieloletnia, a tu proszę jednoroczna. :roll:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gosiu,jak dla mnie twoje rabaty sa piekne,a nie wiem czy w takim uporządkowanym ogrodzie odnajdziesz się.Artystyczny nieład i naciapanie tez ma swoje plusy,bo mniej pielenia.Uważam,że nawet jak bedziesz dążyć do uporządkowanej rabaty to i tak z czasem coś do niej będziesz systematycznie dosadzać i znowu wrócisz do punktu wyjścia,bo taka nasza natura.Próbowałam to juz wiele razy i nie wychodzi.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

To ja też planuję reorganizację ogrodu. Napatrzyłam się na ogród Iwonki (Majowa) i nabrałam chęci. ;:170 Do tego stwierdziłam, ze wszystko za bardzo mi rośnie, bo nawet krzaki co miały mieć do 1,5 metra docelowo już dawno mnie przerosły ;:224 i to jeszcze nie koniec ich możliwości i zrobił się małpi gaj. Oczywiście czekam na kolejne zamówienia od Anitki i Emila, a gdzie to upchnę to nie wiem. :oops:
Doszłam do wniosku, że chyba zacznę wywalać stare rośliny, bo nowe odmiany są o wiele ładniejsze, a kiedyś kupowałam co mi wpadło w ręce na zasadzie niech rośnie np. liliowce, a teraz jak popatrzyłam na te Emila to musiałam zamówić. ;:172
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”