Ogród w dolinie część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 2

Post »

Aniu dziękuję ;:196 Muszę namówić rodzinkę na wyprawę w góry. Oni się jednak boją, że każę im zbierać kamienie... :;230
A swoja drogą można je gdzieś nazbierać nie wchodząc nikomu w paradę? :;230 :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo, podejrzewam, że jak ktoś Cię zobaczy z kamieniem, to nie będzie Cię gonił :;230 U nas tego jest dostatek. Byleś nie rozebrała komuś kopców granicznych :wit
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cóż to za iglica na horyzoncie?
WIEM!! To tajne centrum dowodzenia Tajnosów! :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Noooo, a naprzeciwko - dom tajnosa głuptusa generlismusa :;230 :;230 :;230
A na róże choć spojrzałeś?
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Piękne róże Aniu tyle odmian ,góry i widoki też jest co pooglądać ;:108
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jejciu, jak ten wątek pędzi ;:oj !3 stron w tydzień :shock: To chyba rekord! ;:172
Aniu, czytam, że jesteś zadowolona z Passiflory, ja też :D Będziesz ją zimować w domu?
Charles de Gaulle - cudowna ;:170 Wszystkie różyczki bajeczne, ile ich już masz?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

rany.......człek zagląda na wątek a tu........już 13 strona :shock:
rany Aniu....no normalny Struś Pędziwiatr jesteś :shock: ;:196
róże masz cuuudne.......no i ten Charles de Gaulle ;:173 rany jak on mi się maaaarzy! ;:173
możesz mi napisać, gdzie go znalazłaś? ;:131 ;:196
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Aniu spacer po lesie rewelacyjny ;:138 Faktycznie brak grzybków, na co narzeka moja teściowa, bo ona to maniaczka. Na szczęści został zapas z zeszłego roku ;:1
Różyczki są superowe ;:215 Widok z okna na gór bezcenne-słowa M :wink:
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

No właśnie, gdzie zimujemy passiflory? :lol:
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aniu, przeszlam sie pokazać, że pamietam o Tobie, tylko nie mam teraz czasu na forum. Pędzisz z tym watkiem, kiedy ja to nadrobię?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu (skorpion811-51)! Otoczenia domu faktycznie jest śliczne,a przy tym dom jest bliko centrum miasta, więc i z dojazdem nie jest tragicznie. Choć zeszłej zimy utknęłam w domu na 3 dni, bo wyjechać się nie dało. Wolałabym mieszkac może bardziej na ujboczu,ale trzeba także mysleć praktycznie - i tak mam cała zimę tyle odśnieżania, że wystarczy. Cieszę się przy tymm, że i moje róze Ci się podobają ;:138
Kasiu (robaczek_Poznań)! Szybkość wynika z gadulstwa, choć bardziej zdjęciowego :;230 Passiflorę na pewno wezmę do domu i mam nadzieję, że skutecznie uda mi się ją przezimowac w pomieszczeniu gospodarczym, gdzie utrzymuje temperaturę na maksymalnym poziomie 17 - 18 stopni. Ile mam róż? Dobre pytanie... Sezon zaczynałam od czterech. Już rośnie dodatkowo 22 - ie. Dziś przyjdą kolejne trzy, a zamówionych mam jeszcze 10 :;230 Czyli zimę, jeśli coś się nie zmieni, zacznę na poziomie 36 krzaczków (odpukać byle przezimowały wszystkie). Słowem w tym sezonie przybyło - przybędzie 32 sztuki ;:224
Marto (Shirall)! Charlesa de Gaulle'a kupiłam w pobliskiej szkółce roślin. Choć przyznam, że kupiłam tam także Fresię, Chopina, Red Leonardo da Vinci, czy Berolinę. Koleżanka natomiast trafiła tam na Monicę. Będę więc tam zaglądać, bo można upolować na prawdę ładne róże. Ch. de Gaulle jest śliczny, przepięknie pachnie, ale deszcz odciska na nim swe piętno :D
Magdo (Maddy77)! Maniaczką nie jestem, więc jakoś ten brak grzybów przeżyję. Co do widoku, to niekiedy wchodze na strych, by sobie popatrzeć przez właz na dachu :;230 :;230 :;230
Kubasia! W pomieszczeniu gospodarczym, modląc się, by przetrwała. Zresztą bliżej zimy (czyli jeszcze nie teraz), będę męczyć innych forumowiczów, czytać, jak przechować te wszystkie roślinki, których w tym roku się dorobiłam ;:224

-- 19 wrz 2012, o 07:15 --

Beatko! Nadrobisz, szczególnie że ostatnio było mega różanie. Czyli coś w sam raz dla Ciebie ;:168
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu, ;:oj czy ta Passiflora to Ci kwitnie w ogródku , czy w domu ?
Coraz bardziej podoba mi się Avalon. ;:138
Teraz na zdjęciach widzę, że masz na pewno Lagunę. ;:108
Jak spotkam, to kupię sobie jeszcze Red Leonarda. Ale to dopiero na wiosnę. :lol:
:wit
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ach czyli kupiłaś go tam, u siebie :(
ja tu przeleciałam i latam po wszystkich prawie szkółkach i jak na razie nic....inne są ale jego nie ma ;:145 no cóż......będę dalej się za nim rozglądać ;:173
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Dziwne to ogrodnictwo,prawda ANNO :?:
U Ciebie można kupić C.de Gaulle`a,u mnie za Chiny Ludowe.A Moniki u nasz pod dostatkiem.
Wot zagwozdka ;:174
Pozdrowienia poranne,
SŁA
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu (Ignis05)! Passiflora jak na razie stoi w ganku. Rośnie oczywiście w doniczce. W zimie wyląduje oczywiście w domu. Z Avalona jest baaardzo zadowolowana. Cieszę sie, że Laguna zyskała imię ;:138 Nie kwitnie za bogato, ale za to jakie ma kwiaty ;:173 Red Leonardo także wszyscy chwalą!
Marto (Shirall)! Tylko raz go widziałam. Teraz końcem września mają mieć róże z gołym korzeniem i także zamierzam zagladnąć. Może trafi sie znowu jakaś okazja ;:167
Sławku! Dzień dobry :wit Słońce świeci. Jest całkiem ciepło. Zrobię, co muszę i znikam do domu, a dokładnie - do ogródka. Co do ogrodnictwa... To trche przypomina polowanie, bo żadnej profesjonalnej szkółki róż u nas nie ma. Trzeba się trochę znać, bo zwykle wystawiają je jako bezimienne, ewentulanie z określeniem "wielkokwiatowa", "rabatowa", "niebieska" czy "biało - czerwona".
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”