Aprilkowy las cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 2

Post »

April, przepiękne te lilie...i kwitną teraz? ;:oj Kiedy sadziłaś?
Moje African Queen zgniły... ;:145 Super, że obejrzę je u Ciebie!
ps. Dobrze, że psina wraca do zdrowia...
Pozdrowionka ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miałam pisać, że w razie czego trzeba się na transfuzje krwi zdecydować, ale widzę że już po wszystkim.
Cieszę się bardzo. Własnie dlatego ja nie wychodze z moim na spacery, bo w okolicy pełno kleszczy. Już kilka sąsiedzkich zwierzaków walczyło o życie. Ma dużą działkę. Nie ma źle.
Ja chciałam napisać o frontowej rabacie.
Powinnaś posadzić tam więcej wrzosów. Bardzo by ją rozjaśniły.
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cefalonek to bardzo dobra opcja :D
Cieszę się, że z malutką lepiej, kamień z serca :)
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Bufo-bufo pisze:Wrzosów moc w Skierniewicach, szukam ostatnio wrzośców, ale jakoś nie mogę trafić.

wrzośćce są na wiosnę na topie.

Przepraszam Jolu, ze tak się mądruję u Ciebie. DO mnie jakoś nikt nie zagląda...
Cieszę się, ze psotnica wraca do zdrowia ;:138 . Smutno byś miała bez niej.

Ty ziemię kupujesz hurtowo, a ja powinnam TIRa kory teraz kupić...ech te rabatki z agrowłókniną, ale inaczej nie dam rady zapanować nad chwastami.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu,po fotkach to u ciebie jakby wiosna miała nadejść,marzenia co?
Fajnie,że dobrze skończyło się z psiakiem,to przecież najbliższy członek rodziny.Czy szarłat zwisły rozsiewa ci sie bardzo?
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Jolu, ja tak na chwilę, bo z zczasem u mnie krucho, ale za psiaka trzymałam kciuki i pomogło. :D Resztę nadrobie niedługo.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wczoraj jakieś nowe zabezpieczenia wgrywali na kompa, bałam się że mi się urwie jedyne okienko na świat, ale widzę że nie :heja
Ale ponieważ muszę nadrobić wczorajsze zaległości pracowe to dziś bardzo krótko.

Dominiko, planów przed zimą mnóstwo, będę wycinać jak M zreperuje piłę ;:224 Część mam już posadzone czyli wrzosy, żurawki, dąbrówki. Zostały modrzewie, lawendy, jałowce i poziomka. Ale drugi tydzień na akord maluję przęsła więc z czasem krucho. Chcemy jak najwięcej zrobić ogrodzenia więc to teraz priorytet. Ciągle jestem lekko trącona przez wdychanie tych oparów ;:219
Co do pszyszłego tygodnia to koniecznie się zdzwonimy, na razie nie jestem w stanie tak daleko w przód planować...
Justyno, świetny pomysł na wspólne spotkanie, ale jak pisałam Dominice jeszcze nie jestem w stanie dokładnie zaplanować. Wstaję po ciemku i kończę pracę po ciemku ;:131 Przykro mi z powodu Twojego zwierzaczka :cry:
Aniu, przykro mi. To samo spotkało mojego kota dwa lata temu zaraz po przeprowadzce ;:196
Olu, ja dostałam w niedzielę dwa wrzośce kwitnące teraz. Nie mogłam uwierzyć ale napisane jak byk. Przecież one kwitną wiosną :shock:
Kasiu, lilie sadziłam późno żeby mieć jak najdłużej kwitnące, chyba gdzieś w połowie czerwca, nie zapisałam sobie ;:223 Już się bałam że nic z tego. Ale się udało, szkoda tylko że się nazwa nie zgadza bo to prawdopodobnie Casablanca. Z pewnością nie Triumphator za jakie je brałam bo one mają różowe środki. Dobrze że Agness zauważyła bo ja jakoś zapomniałam. African Queen specjalnie dla Ciebie będą miały specjalną sesję fotograficzną jak zakwitną a to tuż tuż ;:215
Małgoś dziękuję za troskę ;:167 już po wszystkim, dziś nawet biega, co prawda często odpoczywa i jest zgaszona ale lekarz powiedział że już nie ma zagrożenia. Jeszcze powiększona wątroba i gorączka ale już walczy o zdrowie nie o życie. Ja ze swoimi na spacery wychodzę raz dziennie,żeby nie brudziły na działce tak dużo. Niby też działka duża ale one i tak się wymykają na wałęsowanie się. Jak skończę ogrodzenie to skończy się to rumakowanie :;230 A na frontową rabatę to raczej już nic nie zmieszczę ;:185 , zrobiło się ciasno. Wiem że lubisz kolory ale u mnie to jedyne takie monotonne miejsce, w innych jest miszmasz i bałagan a tu musi zostać uporządkowane. Zaraz to się rozrośnie mocno i nie będzie widać kory ;:108 Ale bardzo dziękuję za podpowiedzi ;:168
Violu, ja nie lubię łamać sobie języka :;230
Marzenko, nie ma sprawy ;:173 Przepraszam, ja też coraz rzadziej zaglądam ale bardzo ostatnio zapracowana jestem, ale się staram. Nawet nie miałam czasu wypróbować przepisu na ciasteczka serowe. A ziemię hurtowo to było jak zamawiałam 12 ton. Teraz takie sześć worków to jak zwykle drobne po drodze do domu. Ale muszę zamówić więcej a przede wszystkim muszę przyczepkę sobie kupić.... Kory też nie mam...
Małgoś, przedłużam i czaruję wiosnę i lato ale niestety bezskutecznie ;:223 Psinka już ok, dzięki. A szarłat zwisły to nie mam pojęcia bo wysiałam pierwszy raz, odpowiem na wiosnę. Teraz te większe to już chyba wytnę bo zasłaniają jałowce i lilie. Ale ciągle brak mi czasu...
Beatko ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu czy na ścieżce to są krążki z drewna jakiegoś?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Śliczne dalie ;:138 Ale u Ciebie juz królują jesienne kolory :(
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś na ścieżce to betonowe krążki, ale bardzo dobrze zrobione bo nawet na żywo wiele osób nie wierzy i maca :;230 Bardzo wygodne to jest bo ja nie lubię łazić po ziemi bo się boję że coś podepczę :;230

Aniu, toż to jesień za chwilunię ;:131
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A może zdradzić gdzie mozna je nabyć czy M robił ci?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nie, taki zdolny to on nie jest :;230 :;230 :;230 namiary na pw
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pięknie to wygląda.Głowę daję uciąć,że jak swojemu M pokaże je w necie to powie,że sam zrobi po co kupować,bo on z tych samoróbek gawędziarzy,musiałabym wieki czekać. :;230
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Jak pięknie jesiennie.. :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Ślicznie u Ciebie - a ta ścieżka z kręgów przepiękna. Ja marzę o takiej w trawie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”