Tylko zastanawiam się gdzie ja je postawię, bo parapet niestety nie chce się powiększyć
  Tylko zastanawiam się gdzie ja je postawię, bo parapet niestety nie chce się powiększyć  

Paula...u Ciebie teeeeeeżPaula15 pisze: parapet niestety nie chce się powiększyć

Próbowałam, próbowałam i nic z tego
  Próbowałam, próbowałam i nic z tego  

Zyskałam 17 cm względem parapetu i 13 dm względem ubiegłego roku, kiedy miałam 1,5 szerokości panelu (obecnie mam 2). Postaram się w wolnej chwili zrobić jakieś zdjęcia poglądowe.
 Zyskałam 17 cm względem parapetu i 13 dm względem ubiegłego roku, kiedy miałam 1,5 szerokości panelu (obecnie mam 2). Postaram się w wolnej chwili zrobić jakieś zdjęcia poglądowe.
 Chętnie popatrzę na zdjęcia jak to wygląda
  Chętnie popatrzę na zdjęcia jak to wygląda  Ale u mnie to raczej nie przejdzie, bo już teraz rodzinka marudzi, że pełno wszystkiego, a że kaktusów nie lubią...
  Ale u mnie to raczej nie przejdzie, bo już teraz rodzinka marudzi, że pełno wszystkiego, a że kaktusów nie lubią...  

i są 4 rzędy doniczek
 i są 4 rzędy doniczek 

Raczej nie jest to estetyczneeikoden pisze:Możesz też postawić kuwety, skrzynki transportowe 35/50i są 4 rzędy doniczek
 Ja teraz mam na parapecie kolorowe koszyczki wielkości A4, ustawione krótszym bokiem do okna, a w nich kwadraciaki z roślinami
  Ja teraz mam na parapecie kolorowe koszyczki wielkości A4, ustawione krótszym bokiem do okna, a w nich kwadraciaki z roślinami  Ale już miejsca nie ma
  Ale już miejsca nie ma  
 Ja niestety nie mam ani działki, ani podwórka-mieszkam w blokuleszek2 pisze:Paulinka,moja rodzina też nie przepada za kaktusami , i musiałem uciekać na działkę,no i dobrze wybrałem,
bo mam mnóstwo miejsca
poz.Leszek
 Ale marzy mi się taki kawałeczek terenu
  Ale marzy mi się taki kawałeczek terenu  

Coś wymyślisz, zobaczyszPaula15 pisze:
Ja niestety nie mam ani działki, ani podwórka-mieszkam w blokuAle marzy mi się taki kawałeczek terenu

Brak miejsca zawsze mobilizuje do kreatywnego myślenia i kombinowania. Ja też mieszkam w bloku, a mieszczę na jednym oknie ponad 150 roślin. Na szczęście moja rodzina polubiła kaktusy, nawet bardzo, i dalsze pomysły sypią się i od nich.
  Brak miejsca zawsze mobilizuje do kreatywnego myślenia i kombinowania. Ja też mieszkam w bloku, a mieszczę na jednym oknie ponad 150 roślin. Na szczęście moja rodzina polubiła kaktusy, nawet bardzo, i dalsze pomysły sypią się i od nich.

150 roślin?sokolica pisze:Coś wymyślisz, zobaczyszPaula15 pisze:
Ja niestety nie mam ani działki, ani podwórka-mieszkam w blokuAle marzy mi się taki kawałeczek terenu

Jak Ty to robisz
  Jak Ty to robisz  Moja rodzina nie potrafi docenić nawet kwiatów kaktusów, a przecież są takie piękne
  Moja rodzina nie potrafi docenić nawet kwiatów kaktusów, a przecież są takie piękne  tylko narzekają, że się podrapali "kolcami" itd
  tylko narzekają, że się podrapali "kolcami" itd  
 Kawałek może i by się znalazł, ale nie chce ryzykować, bo mam bardzo "życzliwych" sąsiadów, którym wszystko przeszkadza, a jak się podoba to potrafią sobie to wziąćmrinwestor pisze:A nie masz jakiegoś kawałka pod blokiem do zagospodarowania?
Ja tak zrobiłam i ogródek pod oknami mam.

Ale za to udało mi się zobaczyć i zrobić zdjęcie drugiemu pąkowi Hematocactusa
  Ale za to udało mi się zobaczyć i zrobić zdjęcie drugiemu pąkowi Hematocactusa  

Ale to innym razem
  Ale to innym razem  

Mam opółkowane oknoPaula15 pisze:
150 roślin?Jak Ty to robisz

Gdzieś tam u mnie w wątku (str 13, 14 a może 15) są zdjęcia.
  Gdzieś tam u mnie w wątku (str 13, 14 a może 15) są zdjęcia. 

Niestety u mnie jest i firanka i roleta, bo z sąsiadami z bloku naprzeciwko inaczej się nie da
  Niestety u mnie jest i firanka i roleta, bo z sąsiadami z bloku naprzeciwko inaczej się nie da