Ogródek Przemka cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Dziękuje Co dobry człowieku za lojalność :wink:
Jako koledze z daleka :wink: udzieliłam Ci juz u siebie dyspensy, pod warunkiem, ze nie jest to e-sklep ;:183
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Możesz się Gizuniu nie martwić. Nie jest to e-sklep. Moje zakupy to 3 ksiązki oraz żelazo w płynie do nawożenia. Roślinkom tylko robiłem zdjęcia. Zwłaszcza żurawkom i funkiom. Złotokapy też były super-no ale ich cena (równe 40zł)
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Oj,Przemku,wklej zdjęcia...może zamówienie złożymy.....Ja tam pazerna nie jestem,ale apetyt rośnie w miarę jedzenia...coś bym kupiła :lol: :lol: :lol:

Jakie książki kupiłeś??
Pozdrawiam,Małgorzata
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich. Około godziny 22.15 rozpocznie się konkurs/zabawa pt "Czy znasz działkę Przemka?". Konkurs skierowany jest do wszystkich, którzy mają poczucie humoru. Osoby biorące udział w konkursie a posiadające czworonoga (typu kot lub pies) proszone są o podanie tego faktu w trakcie trwania konkursu. Dla osób z Wrocławia lub z terenu woj. lubelskiego przewidziane są niezbyt cenne nagrody rzeczowe dla pozostałych satysfakcja oraz zdjęcie roślinki. Losowanie nagród (wybranie bramki nr ...) odbędzie się ok godz.23.00. Następny komunikat ok.22.00
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje dzisiejsze zakupy.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku,mógłbyś podpisać zdjęcia,bo nie wszystko poznaję....
Super,widzę storczyki,szałwię,tawułkę,astry,,zagwin(?),taką śmieszną stokrotkę(?),dąbrówkę.Czy na przedostatnim zdjęciu jest jakaś żuraweczka?Reszty nie poznaję. :oops:
Ja się jutro wybieram do szkółki,bo mnie nosi :lol: :lol: :lol:Pozazdrościłam Ci zakupów....
Pozdrawiam,Małgorzata
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoniu nie mogę podpisać bo mam stan przedzawałowy!!! Byłem dzisiaj w szkółce, padało a ja chodziłem jak automat i cykałem zdjęcia. Powiem tylko, że karta pamięci 1 GB się zapełniła w połowie rabatek. Zdjęć nie wrzucam bo to tylko dla ludzi o stalowych nerwach. Jestem w szoku nawet jeszcze teraz. Chyba ułożę się w pozycji przeciwwstrząsowej.

Ta "Twoja żuraweczka" (na przedostatnim zdjęciu) to były cel akcji "Języczka" Ligularia przewalskii. A ja chciałem ryzykować życiem dla marnych 2 zł. Pierwsza z roślinek ma coś wspólnego z Mikołajem a może z morzem- sam już nie wiem. Jak korepetycje przed konkursem?
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Normalnie mnie podpuszczasz!Wiesz,że ja z tych niecierpliwych jestem !Ja dostanę zawału ,jak nie będę wiedziała,co tam jest w taj Twojej szkółce!Popatrz na to z drugiej strony!Jak dofinansujemy gościa zakupami,to swój asortyment poszerzy....Sam mówiłeś,że może wysyłać rośliny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To jest Języczka?Z takimi liśćmi?O,jaki ja nieuk jestem!

W ramach korepetycji przed zabawą - spaceruję po Twojej działce.ale ten fotosik tak chodzi,że miniatury otwierają się pół godziny!!!!Dobrze,że ich mało!!!A ze,jak już napisałam ,nieuk jestem,pewnie korepetycje niewiele dadzą :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miły Jacku (lisku/foxiku). To jest Mikołajek ale czy na pewno nadmorski to nie wiem. Pan Zygmunt-właściciel szkółki ma radochę jak mgr inż. ogrodnictwa pyta jak się coś nazywa. Nie zapytałem. Ale zrobiłem ok. 200 zdjęć i dam je do autoryzacji (czytaj p. Zygmunt napisze co jak się nazywa).
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

cóż za zakupy :) ale u Ciebie tanio te roślinki chodzą ... może zaproponuj panu Zygmuntowi by założył filię we Wrocku ??? :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Przemku wielkie dzięki za rady. Muszę faktycznie zwrócić uwagę czy przypadkiem woda z ogrodu nie dostaje sie gdzieś do stawu, choć wydaje mi sie, że chyba nie, bo folia jest wyciągnięta dość daleko na brzegi.
Może powinnam sprawdzić jednak kwasowość wody. Tylko nie wiem nic na ten temat.
A rybki - nawet nie ryzykuj co by je zostawiać na zimę - nawet jedną - bo nigdy nie wiadomo jaka przyjdzie zima.
A my - tu chyba ja najbardziej - bardzo się z nimi zżyliśmy.
Jedna kiedy zachorowała - takie dziwne miała bąbelki jasne na sobie - leczylam i chyba mi się udalo. Kiedy kupowalam kolejny raz środek w zoologii - pan sprzedający powiedział, że wartość tych środków przewyższa wartość leczonej rybki. No cóż - ja tak już mam i inaczej nie potrafię.
aha zrobiłeś widzę super zakupy. Ale ty musisz mieć miejsca i pole do popisu. Super....
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Karolu. Myślałem raczej by otworzył sklep internetowy ale muszę to jeszcze przemyśleć.

Uwaga!!! Komunikat konkursowy nr 1

Za chwilę zaczniemy wspólną zabawę. Test składa się z 10 pytań. Kolejność zgłoszeń odpowiedzi nie odgrywa żadnej roli. Można się wzajemnie wspierać, podpowiadać, zaglądać do wątku. Ważne by komplet odpowiedzi dotarł na forum przed 22.45. Odpowiadamy na wszystkie pytania łącznie tzn. w jednym poście, podając przy numerze pytania dowolną literkę (a,b,c lub d). Jest jedna nagroda główna a dodatkowo wszyscy startujący będą losować nagrody ukryte w bramkach nr .... Pokazuję jak wyglądają "Zonki"

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapoznałam się z regulaminem :lol: :lol: :lol:

"Zonki"- bomba!!!!
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
k-c