Ogród w dolinie część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 2

Post »

Iwonko (majowa)! Słyszałam... Podobno także jedzą ślimaki. A do tego jeże są takie sympatyczne. Chciałabym się na własne oczy przekonać, że jednak są u mnie te zwierzaczki.
Grażynko! Pewnie zainwestuje w tą kocią karmę, by przyciągnąć jeżyki. Dziękuję, że zmobilizowałaś mnie na spacer do lasu. Las jest piękny, choć trzeba się nieco namjęczyć, by tam wejść. Wszędzie pod górkę. Zdjęcia robiłam głównie z myślą o Tobie! A uniola ;:167
Miłko (takasobie)! Jeszcze sama nie wiem, gdzie posadzę te wszystkie cebulowe. Jak zawsze będzie wielka improwizacja.
Doroko (dorcia7)! ;:196
Kaniu! Wrzosów jest więcej - obecnie dziewięć. Kupiłam siedem białych, ale potem dosadziłam tam takie marniejsze różowe z zeszłego roku, no i teraz kolejne dwa, również różowe. Jakoś nie wytrzmałam presji białych :;230 Dziś posadziłam bladoróżowego, ale w innym miejscu. Mma jeszcze trzy inne rozrzucone na innych rabatach. No i cztery krzaczki dabecji kantabryjskiej. Przyznam, że coraz lepiej idzie mi z wrzosowatymi ;:138 Cieszę się, że wszystko tak Ci się podoba, w tym zdjęcia ;:196
Magdo (Maddy77)! Jak ja to robię? Jestem systematyczna i zdyscyplinowana. Założyłam, że codziennie będzie świeża porcja zdjęć, więc tak musi być. Tyle ;:224
Beatko (beata68)! Poprawię się! Obiecuję ;:180
Aniu (wielkakulka)! Jesteś wielka i tyle ;:180 Chetnie się kiedyś wybiorę na ten wasz biegun ciepła ;:162 Co do zwierzątek, oświadczam Ci, że tak już jest. Obecnie "mam" tylko rybki i żółwia, ale przerobiłam już prawie wszystko. Dwa gatunki chomików, królika, szczurka, świnki morskie, kota, papugi faliste, zeberki i kanarka. Nawet nie wiem, czy o czymś nie zapomniałam. I zawsze główne obowiązki spoczywały na mnie, a moje dziecię robiło cokolwiek tylko jak jej ze 100 razy przypomniałam lub wręcz - kazałam. Takie życie mamusi, bo Tatuś zwykle sie brzydził :;230
Monia (Niunia1981)! Cieszę się, że moje zdjęcia działają! U nas nie tylko ranki sa zimne, ale wieczory juz także :(
Justynko (justyna-gl)! Tak właśnie ma być. Zaklinam lato na wszelkie sposoby. Myślę, że juz coś udało mi sie odsiągnąć. W moim ogrodzie jest nadal kolorowo!
Iwonko (heliofiko)! Główną rolę w kompozycji gra zielony koleus i ciemnofoletowy wilec ziemniaczany, uzupełnione fioletowymi zwisajacymi kwiatkami, których nazwy nie znam. Cieszę się, że Ci się ta kompozycja podoba ;:138 Z koeluska zrobiłąm juz szczepki, ale rośline mateczną także spróbuje przechawoć. Fajnie wyglada w kompozycji, więc i w przyszłym roku coś pokombinuję.
Aneto (_ninetta_)! Super, że choć trochę Ci się u mnie podoba. Mój ogród nawet w części nie może się równać z Twoim, ale... A propos, słyszałaś dziś moje westchnienia, dochodzące z okolic Twoich różanych krzaczków?
Maju (majka411)! Pochwaliłam się w Twoim wątku, jakie róże zamówiłam i ciekawa jestem Twojej opinii! Jak już mnie namówiłaś, to teraz mów, czy dobrze zrobiłam... Ławeczkę lubię. Jest taka pora dnia, że tylko tam jest trochę cienia. Choć zdarza się, że tylko w niedzielę udaje mi się tam usiąść dłużej!
Igorku! Mam trochę róż, a już niedługo - jeszcze więcej ;:138
Kubasia! Namawiam Cię na uniolę. Jest prześliczna i co namniej raz dziennie chodzę sobie na nią popatrzeć ;:224
Tajeczko! Strasznie Ci dziękuję ;:180 Mimo wszystkich trudów związanych z uprzątnięciem kamieni z mojej działki, nadal uważam je za niezły materiał na rabatki. Podobno zgodnie z zasadami feng shui powinno się używać rodzimych, naturalnych materiałów. Tak włąśnie robię :) Za cebulowe jeszcze się nie wzięłam ;:185
Ewo (gajowa)! Brak grzybów tak na prawdę mi nie przeszkadza, a las wyglądał dziś po prostu cudnie w promieniach słońca. Dawno tam nie byłam. Ten ciągły brak czasu... Co do róż - mimo zamówienia mam jeszcze tyyyle chciejstw, ale to już w przyszłym roku. Ewuś - dostałaś mojego pw? Zlikwidowałam sobie Twojego maila z danymi, a przelew mi wrócił... Głupio mi ;:131
Stasiu! Nie strasz ;:oj Pocieszam się, że u nas jest zawsze śnieżnie i kołderka skutecznie otuli moje skarby. Fajnie, że zdjecia Ci sie podobają ;:168
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Maju (majka411)! Pochwaliłam się w Twoim wątku, jakie róże zamówiłam i ciekawa jestem Twojej opinii! Jak już mnie namówiłaś, to teraz mów, czy dobrze zrobiłam... Ławeczkę lubię. Jest taka pora dnia, że tylko tam jest trochę cienia. Choć zdarza się, że tylko w niedzielę udaje mi się tam usiąść dłużej!
Aniu :;230 , poczytam o nich, bo nie wszystkie znam i jutro Ci napiszę. :;230
Tak..... ławeczka jest super, też bym na niej posiedziała. :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i właśnie o tą roślinę mi chodziło, której nazwy nie pamiętasz :;230 Nie szkodzi :wink:
Koleusy bardzo dobrze się przechowują, więc będziesz mogła na wiosnę pobrać nowe szczepki.
Widoki ze spaceru bezcenne ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Moja uniola też rosła ładnie przez trzy lata i czwartej, czyli ostatniej zimy nie przeżyła :( Na szczęście miałem skąd pobrać nową i znalazłem jedną siewkę u mnie. Ale teraz będę ją jednak okrywał.
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne zdjęcia! Ale już takie jesienne....
chyba widziałem na którymś zdjęciu różową anabelkę...??? ;:224
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

heliofitka pisze:No i właśnie o tą roślinę mi chodziło, której nazwy nie pamiętasz :;230 Nie szkodzi :wink:
a nie jest to bacopa :?:
Miłego dzionka Aniu ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,mieszkasz w pieknej okolicy i widoków z okien mozna pozazdrościć.Czy na jednym ze zdjęć to hotunia?Ja dostałam drugi raz jej sadzonkę,bo wymarzła mi.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Przypomniałaś mi, że trzeba iść na grzyby do lasu!

A berberysy cudne, takie wesołe, płonące! Ciekawe hortensjowe detale!
A ta fotka z zimowitami! ;:215
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Cześć kochana :wit donrze, że u ciebie takie widoczki, przydała mi się chwila zapomnienia po wczorajszych wrażeniach ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Ojej, jaki piękny masz las obok domu. Cudownie. Na oknie to sundaville? Jak tak to jak się rozrośnie to całe okno zasłoni ;)
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Naogladałam się zdjęć - otwórz agroturystykę, masz warunki, tereny przepiękne, widoki jeszcze ładniejsze, roślinki łał ;:333 ;:114 aż zaczęłam marzyć o wakacjach, a dopiero się skończyły
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu cudne kolorowe widoki. Masz jeszcze mnóstwo barw w ogrodzie, berberysy wyglądają wspaniale, muszę sobie kupić kilka maluszków, najchętniej Admiration, ale nie mogę dostać :roll: Hortensje to niekwestionowane królowe jesiennych ogrodów, są piękne :D
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Kiedy ja poznam wszystkie kwiaty wg ich odmian :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i proszę, ja to dopiero jestem w tyle z nadrabianiem wątków ;:223 Powiedz mi kochana, czy stokrotki wysiewałas sama?

P.S Dekoracja okienna ;:215
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Rzeczywiście w ogrodzie masz jeszcze bardzo kolorowo ale przecież przed nami złota jesień a las wokół Twojego domu pewnie zabłyśnie feerią kolorów.
U mnie ujawniły się już wszystkie zimowity , powyrastały w różnych miejscach na rabatkach.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”