Lukrecjowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród

Post »

;:138 ;:138 ;:138 Cudnie, że wróciłaś ;:138 ;:138 ;:138
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Neluniu jak się cieszę ,że jesteś ;:196
Ogród jak zawsze piekny i zadbany ...uwielbiam Twoja przestrzeń ;:173
Pozdrawiam serdecznie i mocno przytulam ;:168
marzenia się spełniają! Dana
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kornelko - jakie piękne zdjęcia :) Miło patrzeć na te faliste linie, które łagodnie przechodzą jedne w drugie... I zgromadziłaś masę cudnych roślin.
Dobrze, że już jesteś ;:196
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

No w końcu!!!
Tęskniliśmy za Tobą kochana ;:196
Pomysły jak zwykle fajnie wychodzą w Twoim ogrodzie, nie ma to jak młodym byc, młodym być młodym być....
Zazdroszczę doprowadzania projektu do końca ;:215 Ja coś zacznę z jednej strony, póżniej lece co innego zacząć i tak od nowa ;:131
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Super, że już jesteś.. Pięknie nasadziłaś sobie rabatki. A ten hibiskus jest prześliczny . Nieważne jak to wyszło, że jest dwukolorowy , ale super wygląda. No i trawy są powalające. Na wiosnę muszę wykombinować jakąś rabatkę na takie trawy..
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

kurcze jak mi sie spodobały te trawy ,tak pieknie je wyeksponowalaś ,i wogole jak zaczelas wymieniac te nazwy bylin itp szok ile tego juz masz super w przyszlym roku bedzie jeszcze piekniej
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kornelko, bardzo się ciesze, że jesteś z nami i prosze nie znikaj już na tak długo ;:196
Zdjęcia ogrodu pokazałaś cudne, nowe zakupy, subcio ;:333
Jeżeli możesz pokaż wierzbę całolistną z bliska :roll:
Trzymaj się cieplutko ;:168
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Luki10
200p
200p
Od: 25 cze 2011, o 16:23

Post »

Strasznie podoba mi się twój ogród. Żwir na rabatach wygląda pięknie, rośliny o wiele ładniej wyglądają niż na tle kory. Uwielbiam oglądać jak zmienia się twój ogród :D
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Bisia_
200p
200p
Od: 26 lip 2012, o 11:27

Post »

Pięknie :)
Trawki chyba mnie prześladują,więc muszę sobie kupić.
Gdzie robisz zakupy roślinkowe?
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Nelu, dobrze, że jesteś znów z nami... ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dobrze że już jesteś ;:196 i możemy podglądać twoj cudny przestrzenny ogród :tan
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Kochani bardzo dziękuję za tak liczne odwiedziny!

Sweety ;:196

Danusiu mnie już też było tęskno, ale czasem tak już jest, że miejsca sobie znaleźć nie możesz, ze złości ma cię rozsadzić, więc nawet się nie odzywasz, żeby humor się nie udzielił... na szczęście już "wróciłam" do siebie i jest ok. Słoneczko świeci, więc smutki schowały się w kącie.

Małgosiu - dziękuję! ;:196 większość z tych roślin już była u mnie, ale roślinki trzeba umieć wyeksponować, a mnie się to wcześniej nie bardzo udało, mam nadzieję, że teraz już będę lepiej je komponować, bo jak nie... ;:14

Ewciu no masz, ta stara baba się odezwała! Z tymi pomysłami to wiesz, różnie bywa, rabatka z bylinami stała sobie rozkopana chyba z 4 tygodnie! Jak ja tego nie cierpię! Zazwyczaj tak mam, że od pomysłu do realizacji tylko jeden mały kroczek, biorę się do roboy, podpieram się nosem aż nie skończę i padnę! Ale zrobić muszę, a teraz jakoś umówmy się, że weny nie starczyło :;230
Ja się za Tobą też stęskniłam! nawet nie wiesz jak bardzo ;:196

Agnieszko trawy bardzo ucierpiały tej zimy, zaczęły odbijać jakoś w czerwcu, nawet na fotce widać, ile ich było rok temu (to te poucinane suche badylki). Nawet połowy ich nie ma! Miscanta cukrowego i Miscanta Morning Light nawet nie pokazałam, bo mają po kilka źdźbełek :roll: Jedynie Spartyna aureomarginata zaszalała i musiałam ją ograniczyć! A Hibiscus, no cóż, dam mu spokój, zobaczymy co to cudo jeszcze pokaże :;230
A trawki mimo wszystko polecam! Są niezwykle zwiewne, no i ten szum ;:224

Marzenko jak pisałam wyżej - trawki polecam! polecam! polecam! Mam też słabość do bylinek... większość już u mnie była, część dokupiłam, a dziś nie mogłam się oprzeć i jeszcze w komplecie do zakupów: kawa + mleko, dołożyłam białe czosnki! To tak zamiast ciasteczek :;230

Reniuś ;:168 nawet nie wiesz jak się cieszę, że znów "gadamy"! Specjalnie dla Ciebie:

Obrazek
Wreszcie chyba się nieco uspokaja to szaleństwo ostatnich tygodni, trawki na Ciebie czekają ;:209 Szczegóły na PV ;:196

Łukaszu - witaj! aż się :oops: jak miło czytać taaaakie słowa, a przecież ja dopiero tworzę ten "mój zielony kwadrat"! Jak wcześniej pisałam popełniłam mnóstwo błędów, ale staram się ciągle uczyć i ulepszać. Mam nadzieję, że za parę lat wreszcie osiągnę to, o czym marzę. A co do żwirku, wiesz kiedyś się zastanawiałam co wybrać jako dodatek do rabatek i jak "zrobić" taras, dziś nie zamieniłabym tego żwirku na nic innego. Ja nawet lubię chodzić po tych nagrzanych kamykach na bosaka, ups... wydało się!

Bisiu witaj u mnie, gdzieś czytałam, że mieszkamy blisko ;:224 Jak miło! Swoje zakupy roślinne robię głównie w szkółce w Zawadzie u Piszczana, ze względu na to, że sporo tam biorę udzielają mi dość duży rabat, więc to raczej oczywiste, że najpierw jadę tam. Rośliny mają dorodne i zdrowe. Róże zamawiałam internetowo w rosarium u dr Choduna - choć z nimi to ja dopiero zaczynam przygodę, zobaczymy jak sobie z nimi poradzę. Na targu raczej nie bywam, bo pracuję w tym czasie. Inne roślinki na allegro, a clematisy w e-clematis.pl

Asiunia ja się też już bardzo, ale to bardzo cieszę ;:196

Aguś jak miło, że wpadłaś. Mnie szczęka opadła jak zobaczyłam Twoje wyczyny! Ale o tym napiszę już u Ciebie! ;:196

A na zakończenie moje nowe przytulanki:
Pinus mugo Gnom

Obrazek

Pinus mugo Varella

Obrazek

Pinus densiflora Jane Kluis

Obrazek

A to jeszcze jeden Bez - Mme Lemoine - ciekawa jestem jak będzie kiedyś kwitła!

Obrazek

I na zakończenie - zakwitła kolejna "trąbka" milina, a już miałam zamiar go zutylizować! O ja głupia...!

Obrazek
:wit :wit :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Witaj Kornielciu! ;:168 Nareszcie do nas wróciłaś, tęskno nam było bez Ciebie na FO. Roślinki jak zwykle piękne, szczególnie urzekły mnie trawy... Są fantastyczne. Rzeczywiście nie można ich pominąć w "ogrodowych planach". :D
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kornelko robisz zakupy w Zawadzie ;:oj byłam w tej szkółce w tamtym roku i zrobiłam spore zakupy a mój dobry znajomy robi tam zakupy cały czas i ma fajny układ z tym panem, że jak nie ma kasy, to mu daje na kreske :wink:
Kochana Dzięki za fotke wierzby ;:196 mam podobną, musisz do mnie przyjechać i zobaczyć, może mamy takie same :tan Twoje nowe przytulanki piękne a Pinus mugo Varella cudna. Ile za nią dałaś, też ją kupiłaś u Piszczana???
Pozdrawiam ;:168 Fajnie, że jesteś ;:215
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Bisia_
200p
200p
Od: 26 lip 2012, o 11:27

Post »

Tam jeszcze nie byłam,więc chyba muszę się wybrać.
Na pierwszej fotce to wierzba? jaka? .....jest super!

Mieszkamy bardzo bliziutko ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”